Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απόστολος Χρόνης: Θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης στο Παληό

Ημέρα:

Στη σημαντικότητα του έργου που αφορά το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Παληού του Δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης. 

«Πράγματι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το Παληό Καβάλας. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα, γιατί εδώ και χρόνια αντιμετωπίζαμε προβλήματα, κυρίως με σπασίματα αγωγών, διαρροές αρκετές και πολλές φορές είχαμε διακοπές νερού. Αντικαταστήσαμε αρκετά δίκτυα, μπήκε τηλεέλεγχος, τηλεχειρισμός και έλεγχος διαρροών με 5 τοπικούς σταθμούς ελέγχου και για την πίεση και πλέον μέσα στο δίκτυο του Παληού δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός και περιμένουμε να κατατεθούν προσφορές…»

«Έπρεπε όμως να γίνει και το εξωτερικό δίκτυο του Παληού, που είναι κατασκευασμένο από το 1970 και πέρυσι αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως πάνω από το βουνό, γιατί αυτός ο αγωγός περνάει μέσα από τα βράχια μες στο βουνό κι είχαμε σπασίματα και δεν έφτανε το νερό μέχρι το Παληό, που είναι μία ιδιαίτερα τουριστική περιοχή και αναπτύσσεται συνεχώς. Πλέον θα αντιμετωπίζαμε τα επόμενα χρόνια πρόβλημα λειψυδρίας, γιατί ο αγωγός αυτός ήταν για συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων. Οι κάτοικοι αυξάνονται συνεχώς, γίνονται νέες επενδύσεις, νέα δωμάτια προς ενοικίαση, όποτε χρειαζόταν να κάνουμε και ένα μεγαλύτερο αγωγό που θα μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Έγινε μελέτη το 2021 και από εκεί και πέρα κατατέθηκε μόλις βγήκε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης και τον Νοέμβριο που μας πέρασε εντάψθηκε το έργο αυτό για χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες και είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός και περιμένουμε να κατατεθούν προσφορές», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με το Παληό για τα επόμενα 50 χρόνια…»

Παράλληλα, ο κ. Χρόνης τόνισε ότι «ο νέος αγωγός είναι τριπλάσιας διατομής από τον προηγούμενο αγωγό, δηλαδή μπορεί να μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα νερού και θα κινείται πλέον δίπλα στον δρόμο και όχι πάνω στο βουνό, οπότε δεν θα έχουμε δυσπρόσιτες περιοχής όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν βλάβες και θα μπορούμε να πούμε ότι για τα επόμενα 50 χρόνια ό,τι οικιστική ανάπτυξη κι αν έχει το Παληό, θα μπορούν να ικανοποιηθούν με μεγάλη ποσότητα νερού και χωρίς προβλήματα με διαρροές, βλάβες και να μένουν οι άνθρωποι αρκετές ώρες από νερό.  Οπότε θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με το Παληό για τα επόμενα 50 χρόνια και πάμε στα υπόλοιπα πλέον. Το ότι πήραμε τη χρηματοδότηση συνέβαλε το γεγονός ότι όταν ζητήσαμε τα περιβαλλοντικά για τον αγωγό, ο οποίος φ’ερνει νερό από τις πηγές Βοϊράνης προς τα Αμισιανά, δεν βάλαμε μόνο αυτό τον αγωγό στα περιβαλλοντικά, αλλά όλα τα εξωτερικά δίκτυα του Δήμου Καβάλας. Είναι αδειοδοτημένα όλα τα δίκτυα μέχρι και το Λυκόστομο, τη Λευκή και το Παληό. Έτσι καταφέραμε και πήραμε αυτή τη χρηματοδότηση και φυσικά θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για να αντικαταστήσουμε και άλλα εξωτερικά δίκτυα. Τέλος καλό όλα καλά, θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχει ανάδοχος και θα ξεκινήσει για 12 μήνες είναι το έργο αυτό, οπότε μέχρι το 2024 θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση και θα ησυχάσουμε πλέον και με το Παληό πλέον», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...