Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απόστολος Χρόνης: Χρησιμοποιήστε με φειδώ το νερό τις μέρες του καύσωνα

Ημέρα:

spot_img

Έκκληση στους πολίτες του δήμου Καβάλας, να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ για τις επόμενες δύσκολες ημέρες του καύσωνα, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν χρειάζεται να πλένουν αυλές και αυτοκίνητα πολλές φορές την ημέρα και δη τις ώρες αιχμής, ώστε να μην στερούνται οι υπόλοιποι το νερό για να κάνουν το μπάνιο τους ή για τις οικιακές δουλειές, όπως πλύση ρούχων και μαγειρικών σκευών.

«Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ…»

«Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό γίνεται, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ, καθώς υπάρχουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που το χρειάζονται συνέχεια, γι’ αυτό είναι καλό να μην τους το στερήσουμε», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση η ροή του νερού να είναι μειωμένη, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. απάντησε: «Όχι, δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα, καθώς δίνουμε συνεχώς νερό, οι αντλίες λειτουργούν στο σύνολό τους, έχουν συντηρηθεί τα αντλιοστάσια ύδρευσης. Φροντίζουμε όλη τη νύχτα να γεμίζουμε τις δεξαμενές, ώστε και στις ώρες αιχμής να υπάρχει «μαξιλαράκι» για να μην έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι μην μας προκύψει κάποια έκτακτη βλάβη που και πάλι όμως έχουμε συνεργεία, ώστε άμεσα να επέμβουν για να την αποκαταστήσουν».

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα…»

Ο Απόστολος Χρόνης ανέφερε ακόμη ότι όντως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νερό και ειδικά αυτήν την εβδομάδα με τον καύσωνα.

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα. Παραμένουν όμως πολλά σημεία στην πόλη, κυρίως στον Βύρωνα, αλλά και στο κέντρο της πόλης, που υπάρχει και παλιό και νέο δίκτυο και είναι σε χρήση και τα δυο δημιουργώντας μας πολλά προβλήματα. Έχουμε επίσης την προβληματική περιοχή της Νεάπολης που επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήματα. Νομίζω ότι επειδή φροντίσαμε να έχουμε προσωπικό και υλικά μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουμε αφήσει κανέναν από τους τέσσερις τομείς μη επανδρωμένο, οπότε έχουμε συνεργεία για τις άμεσες παρεμβάσεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι φέτος οι βλάβες δεν έχουν φτάσει στο σημείο που καταγράφονταν πέρυσι και πρόπερσι, παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό μείωσης.

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα…»

 «Μιλάμε για σημαντικό ποσοστό μείωσης των βλαβών λόγω της αντικατάστασης και ακύρωσης πολλών προβληματικών δικτύων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα. Παράλληλα, από την Παρασκευή (30/7) βρίσκεται στους Φιλίππους το συνεργείο που εγκαθιστά τα συστήματα για τους τοπικούς σταθμούς πίεσης, παροχής και ελέγχου διαρροών, ώστε να μπορούμε πιο άμεσα να ελέγχουμε τις βλάβες. Θα μας έρχεται η ένδειξη της πίεσης παροχής ή του σπασίματος στο control room της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Παληό, όπου την άλλη εβδομάδα θα τοποθετηθούν σταθμοί για να ελέγχουν την πίεση, καθώς επειδή υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, αυτοί που μένουν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο πέφτει πολύ η πίεση το απόγευμα κυρίως. Επίσης ακόμη 11 σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Καβάλα. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο»

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερα αδιάλειπτη παροχή νερού σε όλες τις περιοχές της πόλης, σημειώνοντας βέβαια πως όταν υπάρχει βλάβη αναγκαστικά θα γίνεται διακοπή για κάποιες ώρες.

«Πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα η ΔΕΗ με την μεγάλη κατανάλωση. Η κίνηση που έχουμε κάνει είναι να υπάρχουν γεννήτριες σε όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων τουλάχιστον, οπότε και να κόβεται το ρεύμα έχουμε παροχή ρεύματος. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε σε κάποια αντλιοστάσια ύδρευσης σε Αμυγδαλεώνα, Κρυονέρι και στις Κρηνίδες. Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης, ο οποίος καταληκτικά απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τους ευχαρίστησε δημόσια, αποκαλώντας τους «τα παιδιά μου», οι οποίοι όπως ανέφερε αγαπούν και πονάνε την πόλη και την επιχείρηση, δουλεύοντας με αυταπάρνηση και ζήλο σε δύσκολες συνθήκες καύσωνα. Όπως είπε ακόμη ο κ. Χρόνης, ο αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε έγγραφο σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας για να καταγραφούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τα έτη 2019 -2022 αλλά και για το μέλλον, ώστε άμεσα να εκδοθεί προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...