Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για...

Το θύμα κατάλαβε την απάτη, αλλά ο δράστης εξαπάτησε συγγενικό της πρόσωπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Νέο δίκτυο ύδρευσης θα αποκτήσει η Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Με την μείωση της εγγύησης διευκολύνουμε του συμπολίτες μας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλάζουμε προβληματικά τμήματα του δικτύου, μειώνουμε το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης

Ακολούθησε μας

spot_img

Ποσό της τάξης του 1,6 εκ. ευρώ έχει πλέον διακανονιστεί από πολίτες που οφείλουν στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

Το ποσό αυτό είναι απόλυτα ικανοποιητικό, όπως τόνισε ο κ. Χρόνης, καθώς οι οφειλές των πολιτών προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αγγίζουν συνολικά τα 5 εκ. ευρώ. Παράλληλα, πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε τη μείωση του ύψους της εγγύησης από 100 στα 30 ευρώ μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2021, γεγονός που διευκολύνει όσους θέλουν να προβούν σε διακανονισμό και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν.

Επίσης ανακοίνωσε ότι είναι σε διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 14,5 εκ. ευρώ το έργο για την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας.

«Πλέον υπάρχει έκπτωση 70%, οπότε με 30 ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει το υδρόμετρο στο όνομά του και να προχωρήσει στον διακανονισμό…»

«Τα 100 ευρώ της εγγύησης αποτελούσαν τροχοπέδη, κυρίως για όσους έχουν οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Κάποιος για παράδειγμα που οφείλει 500 ευρώ και δεν έχει το υδρόμετρο στο όνομα του, λόγω προσωπικών δεδομένων, δεν μπορεί να κάνει διακανονισμό. Άρα το να δώσει 100 ευρώ ήταν σίγουρα τροχοπέδη. Πλέον υπάρχει έκπτωση 70%, οπότε με 30 ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει το υδρόμετρο στο όνομά του και να προχωρήσει στον διακανονισμό. Αυτό βοηθά και εμάς γιατί από τη στιγμή που κάποιος θα προβεί σε διακανονισμό θα πληρώνει και τη δόση του (έως 36 συνολικά), αλλά και τον τρέχοντα λογαριασμό, οπότε και νέες οφειλές δεν θα δημιουργούνται και παράλληλα βοηθάμε τους πολίτες να τακτοποιούν τις οφειλές τους. Όσον αφορά τις παλιές οφειλές που αγγίζουν τα 5 εκ. ευρώ, είναι πολύ θετικό και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι έχει διακανονιστεί ένα σημαντικό ποσό για εμάς, που φτάνει τα 1,6 εκ. ευρώ», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης.

Εξώδικα από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε όσους οφείλουν πάνω από 3.000 – Περίπου 80 οι οφειλέτες αυτοί που καλούνται να προχωρήσουν σε διακανονισμό

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αναφέρθηκε σε όσους οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ προς την επιχείρηση, επισημαίνοντας σχετικά: «Έχουμε στείλει εξώδικα σε αυτούς τους οφειλέτες και τους ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε και στην επόμενη φάση, δηλαδή θα δεσμεύσουμε τον Α.Φ.Μ. τους αν δεν κάνουν διακανονισμό. Πρόκειται περίπου για 80 περιπτώσεις που οφείλουν ποσά μεγαλύτερα των 3.000 ευρώ. Πρέπει να τονίσω ότι εμείς κάνουμε διπλή προσπάθεια. Μια για να μαζέψουμε τις ανείσπρακτες οφειλές και μια για να μειώσουμε το λειτουργικό μας κόστος της επιχείρησης. Γι’ αυτό και καταθέτουμε προτάσεις στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Για παράδειγμα το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης είναι κατασκευασμένο από το 1970. Δεν έχει αλλαχτεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός. Οι αντλίες εκεί είναι ενεργοβόρες. Ετοιμάζουμε πλέον τη μελέτη, ώστε να την υποβάλουμε στο εν λόγω πρόγραμμα για να αλλάξουμε τις αντλίες, οπότε θα πετύχουμε μικρότερο κόστος προς τη Δ.Ε.Η. Το κόστος ενέργειας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανέρχεται στα 2,2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Ένα 30 με 40% μείωση της ενέργειας θα κατεβάσει αντίστοιχα τα έξοδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και θα επωφεληθούν οι συμπολίτες μας».

«Είμαστε σε μια καλή περίοδο για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., καθώς έχουμε πολύ λίγες βλάβες στο δίκτυο επειδή είναι χειμώνας και υπάρχει μικρή χρήση. Οπότε με την ευκαιρία αντικαθιστούμε τμήματα του δικτύου που είναι προβληματικά»

Περιγράφοντας γενικότερα την εικόνα που επικρατεί στην παρούσα φάση στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ο Απόστολος Χρόνης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μια καλή περίοδο για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα έλεγα, καθώς έχουμε πολύ λίγες βλάβες στο δίκτυο επειδή είναι χειμώνας και υπάρχει μικρή χρήση. Οπότε με την ευκαιρία αντικαθιστούμε τμήματα του δικτύου που είναι προβληματικά. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλές περιοχές της πόλης έχουμε σε λειτουργία το νέο και το παλιό δίκτυο ύδρευσης. Οπότε αν υπάρχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιες διακοπές υδροδότησης, είναι γιατί προχωράμε σε ακυρώσεις παλιών δικτύων αφήνοντας σε χρήση μόνο τα νέα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι και να μην έχουμε φαινόμενα προηγούμενων ετών. Ουσιαστικά δρούμε προληπτικά με εργασίες συντήρησης που γίνονται και στα αντλιοστάσια και στους βιολογικούς».

Μετά το Παληό από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν καθαρισμοί στα αντλιοστάσια λυμάτων της πόλης της Καβάλας

Όπως ανέφερε ο κ. Χρόνης την τρέχουσα εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αντλιοστασίων λυμάτων του Παληού, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν καθαρισμοί στα αντλιοστάσια λυμάτων της πόλης της Καβάλας. Παράλληλα, προχωρούν οι αντικαταστάσεις τμημάτων στα αντλιοστάσια λυμάτων της Νέας Καρβάλης που οδηγούνται στον βιολογικό της Καβάλας. Την περασμένη Παρασκευή παραλήφθηκε η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό του Δάτου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει από την κατασκευή του βιολογικού. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ώστε να γίνουν όλα τα προβλεπόμενα στον βιολογικό και τα αντλιοστάσια λυμάτων της Δ.Ε. Φιλίππων.

Σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα θα υπάρχει ένα νέο δίκτυο ύδρευσης σε όλη την πόλη από την περιοχή της Νεάπολης μέχρι και το Περιγιάλι

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο κ. Χρόνης ανέφερε ακόμη ότι είναι σε διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 14,5 εκ. ευρώ το έργο για την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας.

«Θα έχουμε σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα ένα νέο δίκτυο σε όλη την πόλη από την περιοχή της Νεάπολης μέχρι και το Περιγιάλι. Μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε τις διανοίξεις των οδών στο νέο σχέδιο πόλης Περιγιαλίου, οπότε θα προχωρήσουμε και εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια ύδρευσης

Παράλληλα, ο κ. Χρόνης ανέφερε ότι τα συνεργεία που αφορούν τα αντλιοστάσια ύδρευσης ήδη προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

«Αλλάζουμε και τους πίνακες, συντηρούμε τις αντλίες, καθώς είναι μια καλή περίοδος για εργασίες στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Μας βοήθησε φυσικά και το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, αφού έχουμε πάρει άλλους 8 εργαζόμενους με 8μηνα λόγω covid, οπότε έχουμε χρόνο και με λίγες βλάβες να προχωρήσουμε σε συντηρήσεις», τόνισε.

Σε πολύ καλό στάδιο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στους πολίτες – Από το 15% στο 50% οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Αναφορικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προς τους πολίτες, ο κ. Χρόνης σημείωσε ότι αυτές είναι σε πολύ καλό στάδιο.

«Μπορεί κάποιος να κάνει εγγραφή μέσω της σελίδας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και να παίρνει τον λογαριασμό του με email. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τον λογαριασμό του. Πλέον από τον Απρίλιο του 2020 μπορεί ένας ιδιοκτήτης ακινήτου να εγγραφεί στο σύστημα και να βλέπει τον λογαριασμό του ενοικιαστή του, οπότε αν ξεφύγει πάνω από ένα ποσό να μας ενημερώσει για να τον ενοχλήσουμε να πληρώσει. Αν φύγει και αφήσει απλήρωτο λογαριασμό η οφειλή θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη. Από τον Οκτώβριο και μετά μπορεί να πληρώνει κανείς μέσω της σελίδας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με κάρτα χρεωστική ή πιστωτική, χωρίς την επιβάρυνση που επιβάλλουν οι τράπεζες. Από τον περσινό Μάρτιο ενώ είχαμε ηλεκτρονικές συναλλαγές περίπου στο 15% αυτή τη στιγμή είμαστε στο 50%! Δηλαδή οι μισοί πληρώνουν ηλεκτρονικά και οι άλλοι μισοί στα ταμεία. Αυτό αυξάνεται σιγά σιγά κι αυτό είναι θετικό για όλους μας».

Ξεκίνησαν ήδη πιλοτικά από τους Φιλίππους συστήματα τηλεμετρίας, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών – Θα τοποθετηθούν 600 ηλεκτρονικά υδρόμετρα που θα στέλνουν απευθείας ενδείξεις στο control room της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Το επόμενο βήμα θα είναι να έρχονται οι ενδείξεις των υδρομέτρων απευθείας στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και στο control room που υπάρχει. Έχουμε ξεκινήσει ήδη πιλοτικά από τους Φιλίππους με συστήματα τηλεμετρίας, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών κι εκεί θα μπουν 600 ηλεκτρονικά υδρόμετρα που θα στέλνουν ενδείξεις στο control room με 24ωρη παρακολούθηση για να έχουμε πλήρη εικόνα» της κατάστασης», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ο οποίος ζήτησε και την κατανόηση των συμπολιτών μας για τις μικρές διακοπές υδροδότησης που σημειώνονται κατά καιρούς, αφού όπως τόνισε είναι για το καλό όλων μας, αφού προχωρά η αντικατάσταση των παλαιών δικτύων με νέα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα