Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Απόστολος Χρόνης: Ριζική ανακαίνιση στο δίκτυο ύδρευσης της Καβάλας

Ξεκινά η κατασκευή νέου δικτύου στη Κηπούπολη, αναδόμηση και στο δίκτυο αποχέτευσης

Ακολούθησε μας

Την Τέταρτη υπεγράφη από την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Κηπούπολης στην Καβάλα.

  • Το δίκτυο περιλαμβάνει τρεις επιμέρους κατηγορίες δικτύων:
  • Το πρωτεύον δίκτυο περιλαμβάνει 27 αγωγούς, με συνολικό μήκος 6.611 μέτρα
  • Το δευτερεύον δίκτυο συνολικού μήκους 15.488 μέτρων
  • Το τριτεύον δίκτυο, το οποίο αφορά στην αντικατάσταση 1.338 παροχών ιδιωτικών συνδέσεων
    Ο προϋπολογισμός έργου ανέρχεται σε 2.530.000 ευρώ

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης, είναι ένα μεγάλο έργο για την πόλη της Καβάλας , που θα αλλάξει όλο το δίκτυο ύδρευσης.

«Έχει γίνει ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του έργου στην περιοχή του Βύρωνα με τα 14 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Και η Κηπούπολη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό και ο εργολάβος ενημέρωσε πως στις αρχές του Ιανουαρίου θα αρχίσει να κάνει όλο το δίκτυο εκεί, που θα ξεκινάει από τη Παναγούδα και θα φτάνει μέχρι το Λούσυ. Εν τω μεταξύ τρέχει ένα άλλο πρόγραμμα για να μπουν σε 11 σημεία μειωτές πίεσης και να μειωθούν οι βλάβες», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

«Τα συνεργεία νυχθημερόν προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα πάντα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή την εποχή δεν παρουσιάζονται μεγάλες βλάβες, εκτός από έκτακτα περιστατικά. Σε βάθος πενταετίας θα είμαστε στην ευχάριστη θέση πως ο Δήμος της Καβάλας θα έχει καινούργιο δίκτυο, όπως και στους οικισμούς», λέει ο κ. Χρόνης και προσθέτει:

«Το νερό είναι καλό και καθαρό, όμως τα δίκτυα είναι παλιά και δημιουργούν προβλήματα, οπότε σε αυτό το πλαίσιο εντάξαμε και το παραπάνω έργο. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά, αφού με τον ίδιο ανάδοχο συνεργαστήκαμε και στο παρελθόν χωρίς προβλήματα. Εκείνο που χρειάζεται είναι υπομονή από τον κόσμο, μέχρι να γίνουν οι συνδέσεις των δικτύων. Θα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια στους δρόμους που θα είναι σκαμμένα αλλά θα έχουμε ένα πολύ καλό δίκτυο που θα μας δίνει το πολύτιμο αγαθό του νερού και αυτό είναι που προέχει. Αυτό είναι το προτελευταίο έργο και το τελευταίο θα είναι αυτό των 14 εκατομμυρίων που θα ξεκινήσει από τη περιοχή της Νεάπολης, θα περάσει από την Αγία Παρασκευή, θα πάει στο κέντρο, Αγία Βαρβάρα και Πεντακόσια και εκεί θα πούμε πως το δίκτυο θα έχει ολοκληρωθεί».

Προχωρά και το δίκτυο αποχέτευσης

«Επίσης», επισημαίνει ο κ. Χρόνης, «παραλαμβάνουμε την μελέτη του Βιολογικού του Δάτου και είμαστε έτοιμοι να την εντάξουμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για να φτιάξουμε τον Βιολογικό του Δάτου. Ήδη έχει βγει σε διεθνή διαγωνισμό το Α5, το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων στον ΟΑΕΔ στην Καβάλα, όπου θα γίνει ριζική αναδόμηση. Να σημειωθεί πως στα δίκτυα αποχέτευσης αυτά, έχει να γίνει ριζική αναδόμηση από την εποχή του Δημάρχου Αθανασιάδη και τα δίκτυα ύδρευσης που φτιάχνουμε τώρα έχουν να δεχτούν εργασίες από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο Ευαγγελίου. Έτσι λοιπόν προχωράμε στην ύδρευση και την αποχέτευση, να αλλάξουμε όλα τα δίκτυα και να γίνουν καινούργια. Μάλιστα ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός έχει να αλλάξει περίπου 25 χρόνια και είναι ενεργοβόρος. Αυτό σημαίνει περισσότερα έξοδα για την ΔΕΥΑΚ και για τους πολίτες που πληρώνουν πιο αυξημένους λογαριασμούς. Αυτή η δουλειά θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία, αλλά θα αλλάξει τα πάντα στην Καβάλα και αξίζει τον κόπο».

Για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς

Εν τω μεταξύ έχει αποκατασταθεί το ζήτημα των 1,100 νοικοκυριών της Καβάλας που είδαν τους λογαριασμούς τους πολύ αυξημένους, όπως είπε ο κ Απόστολος Χρόνης. Αυτό συνέβη γιατί έγινε ένα λάθος σε έναν από τους καταμετρητές και έτσι κάποιοι λογαριασμοί αντί σε τετράμηνο, βγήκαν σε πεντάμηνο. Οπότε υπήρχαν παραπάνω χρεώσεις, σ’ αυτούς που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί πέρασαν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ και κανένας συμπολίτης μας δεν θα κάνει τίποτα γι’ αυτό. Να σημειώσουμε πως δεν θα σταλούν άλλοι λογαριασμοί. Όταν θα πάνε να πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό θα δουν το ποσόν που αναγράφεται να είναι πολύ μικρότερο. Όσοι πρόλαβαν και πλήρωσαν το παραπάνω ποσό θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό τους, είτε πάνε να πληρώσουν στα ταμεία της επιχείρησης, είτε κάνουν τις πληρωμές τους ηλεκτρονικά διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα