Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αναστασία Ιωσηφίδου: Εκβιαστικά διλήμματα για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ

Ημέρα:

Η πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφερόμενη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και ειδικότερα στο θέμα του δανείου της ΔΕΥΑΚ δήλωσε τα ακόλουθα:

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε δύο αδιαμφισβήτητα πλέον γεγονότα. Αφενός το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν εκβιάζονται, αλλά ψηφίζουν με βάση το πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τα συμφέροντα του δήμου και αφετέρου την ανεπάρκεια και την αδιαλλαξία της σημερινής διοίκησης.

Η προσπάθεια του δημάρχου, αλλά και του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση, θέτοντας δήθεν εκβιαστικά διλήμματα και εκβιάζοντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι θα μας «καταγγείλουν» την επομένη στα ΜΜΕ έπεσε στο κενό. Έφτασε στο σημείο δε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, λες και λίγο πριν δημοτικοί σύμβουλοι δεν δηλώναμε με επιχειρήματα τόσο οικονομικά όσο και νομικά, την πλήρη αντίθεση μας σε ότι χθες επιχειρήθηκε από την διοίκηση σε βάρος των συμφερόντων του δήμου αλλά και της ίδιας της επιχείρησης.

Επιπλέον όμως προκαλεί λύπη το γεγονός, ότι η διοίκηση του δήμου σε κάθε αφορμή αποδεικνύει την ανεπάρκεια της. Έτσι χθες σε σύνολο 3 θεμάτων που όλο και όλο συζητήθηκαν, τα δύο είχαν σωρεία λαθών με αποτέλεσμα το ένα να αποσυρθεί εντελώς, ενώ το δεύτερο να αποπροσανατολίσει εντελώς την συζήτηση και την λήψη ορθής αποφάσεως. Το δε τρίτο εισήχθη με στοιχεία «κατασκευασμένα» όπως υποστήριξαν πλήθος συμβούλων, που δεν αποτύπωναν την αλήθεια με σκοπό να παραπλανήσουν το σώμα. Την ίδια στιγμή, σε μία έκκληση του σώματος να αποσυρθεί το ζήτημα ώστε να έρθει σε μια διαφορετική βάση με στοιχεία που αποδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες, ο κ. δήμαρχος συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, επέδειξαν για μια ακόμη φορά την αδιαλλαξία που τους χαρακτηρίζει τους 9 αυτούς μήνες που διοικούν.

Η παράταξη μας θεωρώ ότι τόσο σε οικονομικό επίπεδο μέσω των οικονομολόγων δημοτικών μας συμβούλων, όσο και σε νομικό επίπεδο μέσω των νομικών δημοτικών μας συμβούλων, απέδειξε πλήρως και εμπεριστατωμένα ότι δεν συντρέχουν οι οικονομικοί και νομικοί λόγοι για την ανάληψη, εκ μέρους του δήμου, του δανείου αυτού και ταυτόχρονα επέδειξε διαλλακτικότητα στο να αναζητηθούν από κοινού λύσεις σε ότι αφορά την πορεία της ΔΕΥΑΚ. Αποτελεί αποκλειστική υπαιτιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής, το ότι η προσπάθεια αυτή δεν εκτιμήθηκε, κατά την άποψη μου εντελώς προσχεδιασμένα.

Σήμερα η δημοτική αρχή και τα παπαγαλάκια της, προσπάθησαν να παρουσιάσουν εντελώς διαστρεβλωμένη την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να πουν ότι λόγω της χθεσινής αποφάσεως η ΔΕΥΑΚ «βουλιάζει» και πως δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν τους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Η ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία προσπάθησαν να χρεώσουν τον δήμο Καβάλας με ένα δάνειο 1,8 εκ. ευρώ, προβλέπει την δυνατότητα ο δήμος σήμερα κιόλας να στείλει αυτά τα 100 χιλ. ευρώ που όπως ειπώθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, πρόσκαιρα και λόγω των ειδικών συνθηκών που ζούμε απουσιάζουν από τα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, τα οποία η επιχείρηση οφείλει να επιστρέψει όταν σε λίγο αποκατασταθεί η κανονικότητα. Εκτός βέβαια και αν οι εννέα μήνες της σημερινής διοίκησης, οδήγησαν τον δήμο Καβάλας σε τέτοια κατάσταση, που να αδυνατεί να καλύψει ένα τέτοιο ποσό.

Απομένει λοιπόν το ερώτημα. Που θα πήγαιναν τα 1,8 εκ. ευρώ που ζητούσε η ΔΕΥΑΚ καθώς ούτε ένα ευρώ δεν θα πήγαινε για επενδύσεις και εξοπλισμό. Και κυρίως ποιος μπορεί να εμπιστευθεί μια διοίκηση που η πρώτη προτεραιότητα της είναι η επιβάρυνση της επιχείρησης με επιπλέον έξοδα όπως ο τριπλασιασμός της αμοιβής του προέδρου της;

Εγώ προσωπικά, δεν είμαι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να επιδοκιμάσω τέτοιου είδους πρακτικές, για τον λόγο αυτό καταψήφισα μια εισήγηση δανείου η οποία, όπως παρουσιάστηκε, θα υποθήκευε το μέλλον όχι μόνο της επιχείρησης αλλά και του δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...