Χριστίνα Χατζημιχαήλ: Να γίνει η Καβάλα ένας Δήμος – πρότυπο με διεθνή εμβέλεια

Ημέρα:

«Πιστεύω πολύ στον Μάκη Παπαδόπουλο και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας πολύ ικανός και δραστήριος δήμαρχος»

«Πιστεύω πολύ στον Μάκη Παπαδόπουλο και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας πολύ ικανός και δραστήριος δήμαρχος, που θα βελτιώσει τη ζωή των δημοτών και θα δημιουργήσει με την ομάδα μας έναν καλύτερο Δήμο».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας», Χριστίνα Χατζημιχαήλ.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Μεγαλώσαμε μαζί με την αδερφή μου Ελευθερία στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη στο κέντρο της Καβάλας από δύο υπέροχους γονείς, την Κίτσα Χαραλαμπίδου (καθηγήτρια) και τον Χρήστο Χατζημιχαήλ (κτηνίατρο). Πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στο 12ο δημοτικό, στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο και στο 2ο λύκειο. Σπούδασα Ιστορία και Αρχαιολογία στο Α.Π.Θ. και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην ιστορία τέχνης στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και αργότερα στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, από όπου και απέκτησα το διδακτορικό μου στην αρχαιολογία. Τα χρόνια των μεταπτυχιακών σπουδών μου ήμουν ενεργό μέλος σε συλλόγους και διετέλεσα πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στο Κάρντιφ για δύο χρόνια. Διδάσκω ελληνική αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, καθώς και νέα ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ασχολούμαι με τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό τουρισμό δουλεύοντας σε εταιρείες της Βρετανίας. Ασχολούμαι επίσης με τις μεταφράσεις και την επιμέλεια βιβλίων. Ήμουν πρόεδρος του ελληνικού σχολείου στο Κάρντιφ για οκτώ χρόνια και εξακολουθώ να είμαι ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας της πόλης. Είμαι παντρεμένη με τον καθηγητή αρχαιολογίας και επίτιμο διευθυντή της Βρετανικής Σχoλής Αθηνών, James Whitley και έχουμε δύο κόρες που σπουδάζουν, την Ισαβέλλα και τη Λίλιαν».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια στις εκλογές του Οκτωβρίου;

«Σίγουρα όχι η επιδίωξη κάποιας προβολής ή θέσης. Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η εμπιστοσύνη μου στον Μάκη Παπαδόπουλο και το πρόγραμμα του συνδυασμού και η επιθυμία να συνεισφέρω στις αλλαγές που είναι απαραίτητες για να καλυτερεύσει και να βελτιωθεί η ζωή των δημοτών μας και να προβληθεί ο Δήμος μας όπως το

δικαιούται. Η επιθυμία της προσφοράς στην πόλη δεν είναι φυσικά καμία πρωτότυπη απάντηση. Όλοι οι υποψήφιοι το ίδιο νιώθουν. Στη δική μου περίπτωση πηγάζει από μια βαθιά αγάπη, αλλά και γνώση για τον τόπο, την αρχαιολογία, την ιστορία του και τους ανθρώπους του. Σε αυτό συνέβαλαν και οι γονείς μου και οι ρίζες μου –μια και είμαι περήφανη απόγονος προσφύγων από τον Πόντο και την Καππαδοκία– η επαγγελματική μου ενασχόληση με την ιστορία και την αρχαιολογία και σίγουρα ο νόστος που νιώθουμε όλοι οι απόδημοι Έλληνες. Τα τελευταία χρόνια η διαδικτυακή διδασκαλία μου έδωσε τη δυνατότητα να ζω για πολλούς μήνες στην Καβάλα και να βιώνω όλα τα θετικά και τα αρνητικά της πόλης. Η ανάγκη που ένιωσα για αλλαγές στον τόπο μας ήταν σίγουρα μέρος αυτής της απόφασης».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τoν Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

«Με τον Μάκη Παπαδόπουλο μας δένει μια πολύχρονη φιλία όπως δένει και τους γονείς μας. Παρακολουθώ από κοντά όλα αυτά τα χρόνια την ενασχόληση του με τα κοινά και την επαγγελματική του καριέρα. Η πορεία του στην πολιτική τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην αντιπολίτευση του Δήμου έχει δείξει και αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, την αξιοσύνη του, την εργατικότητα του, τον δυναμισμό του, την ενεργητικότητα του και την αγάπη του για τους δημότες και τον Δήμο. Όταν είδα και το πρόγραμμα του συνδυασμού και γνώρισα την ομάδα των συνυποψηφίων μου, η απόφαση μου ήταν μονόδρομος. Πιστεύω πολύ στον Μάκη Παπαδόπουλο και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας πολύ ικανός και δραστήριος δήμαρχος που θα βελτιώσει τη ζωή των δημοτών και θα δημιουργήσει με την ομάδα μας έναν καλύτερο Δήμο».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο κ. Παπαδόπουλος;

«Ασχολούμαι, δρω και εργάζομαι στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα πολλά χρόνια και έχω τις γνώσεις και την ικανότητα ώστε να βοηθήσω στον σχεδιασμό και υλοποίηση πολλαπλών δράσεων και συνεργιών. Η ανθρωπογεωγραφία του Δήμου μας και η ιστορία του είναι πολύ πλούσια. Η Καβάλα και τα χωριά της βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό γεωγραφικό και ιστορικό σταυροδρόμι που έχει απορροφήσει μέσα στους αιώνες διαφορετικούς πληθυσμούς, ήθη, έθιμα, αξίες και κουλτούρες. Ο Δήμος μας είναι ιδιαίτερος και μοναδικός. Αυτή η μοναδικότητα δεν έχει πραγματικά αξιοποιηθεί. Έχουν φυσικά γίνει και γίνονται πράγματα σε αυτούς τους τομείς (φεστιβάλ, εκδηλώσεις, ΔΗΠΕΘΕ, τουριστική προβολή κτλ.) αλλά πιστεύω ότι οι δράσεις αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό αποσπασματικές, κατακερματισμένες και δεν έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο το πολιτιστικό, αρχαιολογικό και ιστορικό κεφάλαιο του τόπου. Είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την περιφέρεια, τα υπουργεία, τη «Δημωφέλεια» και το εξαιρετικό άυλο κεφάλαιο που διαθέτουμε ένα πρόγραμμα που όχι μόνο θα ενδυναμώσει την πολιτιστική ζωή στην πόλη μας όλο τον χρόνο αλλά και θα δημιουργήσει μια συγκεκριμένη και μοναδική πολιτιστική ταυτότητα για τον Δήμο μας. Μια ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα, με τις κατάλληλες ενέργειες προβολής, θα ενισχύσει διαφορετικές και ποικίλες μορφές τουρισμού και θα αναδείξει τον Δήμο μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Μουριάδη; Ποιο είναι το

αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας;

«Η διοίκηση Μουριάδη εκλέχθηκε με την υπόσχεση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά δεν πραγματώθηκε. Ο μικρός αριθμός δημοτικών συμβούλων δεν δικαιολογεί την απουσία σημαντικών έργων στην πόλη μας. Υπήρξαν ολιγωρίες, αστοχίες, ελλείψεις και λανθασμένες αποφάσεις οι οποίες οδήγησαν την πόλη αλλά και τα χωριά του Δήμου μας σε αδράνεια και σχετική τελμάτωση».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και στη συνέχεια να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές;

«Ναι, το πιστεύω. Ο συνδυασμός μας θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και οι δημότες θα ψηφίσουν τον Μάκη Παπαδόπουλο για δήμαρχο».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους

συμπολίτες μας;

«Η ζωή των συμπολιτών μας και η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη. Υπάρχουν πολλά άλυτα προβλήματα στις συγκοινωνίες, στο κυκλοφοριακό, στο πάρκινγκ, στον πρωτογενή τομέα της υπαίθρου. Δεν έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής και όσον αφορά τον πολιτιστικό τομέα και τον τουρισμό σχεδόν όλοι μου λένε ότι ο Δήμος δεν έχει αξιοποιηθεί και προβληθεί όσο το δικαιούται. Στις περιοδείες μας βλέπω ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι πολύ κοντά στον κόσμο, αφουγκράζεται τα προβλήματα του και ενεργεί αμέσως, τους προσεγγίζει όλους δίχως έπαρση και είναι πολύ αγαπητός. Προσωπικά εισπράττω ευμενή σχόλια, μεγάλη στήριξη, αναγνώριση της πορείας μου και θερμή αποδοχή».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες της Καβάλας θα σκεφτούν με σύνεση, ευθυκρισία και ορθοφροσύνη και θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για αλλαγή στον δήμο μας επιλέγοντας να ψηφίσουν τον «Τόπο της Ζωής Μας» και τον Μάκη Παπαδόπουλο. Η τιμή της ψήφου των συνδημοτών μου θα μου δώσει την ευκαιρία να βοηθήσω έμπρακτα στην υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού μας. Έχω τον δυναμισμό, την ενέργεια, την διορατικότητα, την επιμέλεια, την όρεξη για δουλειά, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες για να προσφέρω ουσιαστικά στον Δήμο μας, ώστε να γίνει ένας Δήμος – πρότυπο με διεθνή εμβέλεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...

Μ. Ρήγας, Energean: Προτεραιότητες, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ενεργειακή μετάβαση

Ως κορυφαίες προτεραιότητες για τις κοινωνίες, τις οικονομίες και...