Απόστολος Μουμτσάκης: Είχε πολλές δυσκολίες η θητεία που ολοκληρώνεται

Ημέρα:

«Ο εκλογικός νόμος που υπήρχε προϋπέθετε συνεργασίες που δεν έγιναν ποτέ / Οι συνδημότες μας βλέπω ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο που έχει παραχθεί μέχρι τώρα / Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είμαστε στη δεύτερη Κυριακή / Κάποια έργα ξεκίνησαν το τελευταίο εξάμηνο γιατί δεν βρήκαμε έτοιμες μελέτες»

«Έγινε ένα τεράστιο έργο στον Δήμο Καβάλας, έγιναν πολλές αλλαγές που φάνηκαν σε πρώτο χρόνο και αλλαγές που θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Ο  συνδυασμός μας και σε αυτές τις εκλογές θα πάει καλά και αυτό δείχνει ο κόσμος που μας αγκαλιάζει καθημερινά. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας τίμιος πολιτικός αγώνας και τελικά θα αναλάβουμε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, με τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», Απόστολος Μουμτσάκης.

Πολλές οι δυσκολίες που είχε η θητεία που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, λόγω του εκλογικού νόμου

«Η θητεία που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, για εμάς τους εκλεγμένους είχε πολλές δυσκολίες που ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, καθώς λόγω του εκλογικού νόμου είχαμε μόλις 8 άτομα στους 41 συμβούλους και με την προσθήκη του κ. Προμούσα γίναμε 9. Άρα από την αρχή είχαμε δυσκολίες να περάσουμε θέματα. Από την άλλη ο εκλογικός νόμος που υπήρχε προϋπέθετε ότι θα δημιουργούνταν συνεργασίες ανάμεσα στις παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μεταξύ μας, αν και έγιναν προσπάθειες από την πλευρά του δημάρχου. Οπότε σε ό,τι προσπαθούσαμε να περάσουμε, αρχής γενομένης από το σχέδιο για την ανάπλαση της Χερσονήσου της Παναγίας που θα μας απέδιδε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, υπήρχε ένα τείχος της αντιπολίτευσης που το σταματούσε. Γι’ αυτό και εμείς οι εκλεγμένοι, αναλάβαμε πολλά καθήκοντα ο καθένας. Εγώ ανέλαβα δύο αντιδημαρχίες, Παιδείας Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας και παράλληλα τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς. Υπό άλλες προϋποθέσεις αυτές τις αντιδημαρχίες θα τις διαχειρίζονταν τρία διαφορετικά άτομα. Όμως πιστεύω ότι όλα πήγαν πολύ καλά», σημείωσε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης. 

«Συζητώντας λοιπόν αυτό το χρονικό διάστημα με τους συνδημότες μας, βλέπω ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο που έχει παραχθεί μέχρι τώρα…»

«Δεν είμαι άνθρωπος του γραφείου, μου αρέσει να συζητώ με τους πολίτες, να εισπράττω τα παράπονά τους, να εισπράττω όμως και τις ευχαριστίες τους. Συζητώντας λοιπόν αυτό το χρονικό διάστημα με τους συνδημότες μας, βλέπω ότι είναι ικανοποιημένοι από το έργο που έχει παραχθεί μέχρι τώρα. Είναι αυτοί που μας χτυπούν καθημερινά την πλάτη και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε. Πιστεύω λοιπόν ότι ο συνδυασμός μας και σε αυτές τις εκλογές θα πάει καλά και αυτό δείχνει ο κόσμος που μας αγκαλιάζει καθημερινά. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, ναι, θα είμαστε στη δεύτερη Κυριακή. Δεν γνωρίζω ποια παράταξη θα είναι ο αντίπαλός μας, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένας τίμιος πολιτικός αγώνας και τελικά θα αναλάβουμε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις που έχουμε στα χέρια μας, αλλά οι δημοσκοπήσεις είναι κάτι που δεν μπορείς να βασίζεσαι. Έχουμε λοιπόν ένα σαφέστατο προβάδισμα, αλλά η μεγαλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή η κάλπη, αλλά και η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά κυκλοφορώντας μέσα στην πόλη και στον Δήμο Καβάλας γενικότερα», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Μουμτσάκης. 

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι το debate κύλησε ομαλά – Ο κ. Μουριάδης ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος…»

Όσον αφορά το τηλεοπτικό debate των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων και αν αυτό συνέβαλε κάτι στην απόφαση που θα λάβουν οι πολίτες στις κάλπες, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι το debate κύλησε ομαλά. Ήταν πολύ βασικό να κυλήσουν όλα ομαλά, γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα ήθελαν να υψώσουν τους τόνους στη διάρκεια του. Δεν έγινε αυτό, κύλησε ομαλά και δόθηκε η δυνατότητα στους επικεφαλής των παρατάξεων να αναπτύξουν το οράμά τους για την πόλη και τον Δήμο και όλα αυτά που θα έβαζαν σε τροχιά ανόδου τον Δήμο. Από εκεί και πέρα είδα μία προσωπική επίθεση του κ. Παπαδόπουλου στον κ. Εριφυλλίδη που πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε. Ο κ. Μουριάδης ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και μπόρεσε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του, να μιλήσει συνοπτικά για όλα τα έργα που κάναμε στον Δήμο Καβάλας. Αυτή τη δύσκολη θητεία, το τονίζω, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και τα δύο χρόνια της πανδημίας που μας πήγανε σε πολλά πράγματα πίσω. Μπορούσε λοιπόν να αναφέρει τους συνδημότες μας όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, αλλά πολύ περισσότερο τα έργα τα οποία προγραμματίζουμε για την επόμενη πενταετία».

Απάντηση στο γιατί κάποια μεγάλα έργα ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες

«Κάποιοι ρωτάνε γιατί γίνονται κάποια έργα τώρα τους τελευταίους μήνες, το τελευταίο εξάμηνο. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας, αν βρίσκαμε έτοιμες μελέτες από την προηγούμενη διοίκηση, να πάμε στην εφαρμογή τους. Δεν βρήκαμε έτοιμες μελέτες όμως. Από εκεί και πέρα οι μελέτες έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν για τα έργα μας και για να ολοκληρωθεί μία μελέτη και να γίνει πράξη σε έργο, χρειάζεται να περάσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν», συμπλήρωσε σχετικά ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Καλώ τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν τον συνδυασμό μας και τον Θόδωρο Μουριάδη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία το έργο που ήδη έχουμε ξεκινήσει»

Τέλος, απευθύνοντας το μήνυμά τους προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε: «Θα πω ότι όλες οι παρατάξεις είναι εδώ για το καλό της πόλης και του Δήμου μας. Ανεξάρτητα του αποτελέσματος, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να βοηθήσουμε την πόλη και τον Δήμο μας γενικότερα. Εγώ θα καλέσω τους συνδημότες μας αυτή την πράξη αγάπης που μας δείχνουν καθημερινά στους δρόμους να την κάνουν πράξη και στην κάλπη. Να ενισχύσουν τον συνδυασμό μας, τον «Σύγχρονο Δήμο» και τον Θόδωρο Μουριάδη, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία το έργο που ήδη έχουμε ξεκινήσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΘΩΜΑΣ Δημ. ΧΙΖΑΡΗΣ

(μέσα από τα μάτια του ανηψιού του Δημητρίου Χαρ....

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...