Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ανθή Χατζηφραντζή: Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο

Ημέρα:

Για την ανάληψη των καθηκόντων της ως εντεταλμένη σύμβουλος Σχολικών Μονάδων και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, η Ανθή Χατζηφραντζή.

«Στο  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ήμουν και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να αφήσει κανέναν συμπολίτη μας, κανένα νοικοκυριό δίχως τρόφιμα», επισήμανε αρχικά η κ. Χατζηφραντζή.

 «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία νέα επιτροπή για το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και να παραλάβουμε τις νέες αιτήσεις των δικαιούχων…»

 «Δώσαμε τρόφιμα μέχρι και πέντε φορές ετησίως. Στην παρούσα φάση, αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία νέα επιτροπή για το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και να παραλάβουμε τις νέες αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι δικαιούχοι. Η υποστήριξη των ατόμων και των οικογενειών μέσω του θεσμού του  «Κοινωνικού Παντοπωλείου» γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, τα οποία τα ελέγχουν συνήθως οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα άτομα που είμαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία του  «Κοινωνικού Παντοπωλείου», συμπλήρωσε σχετικά η Ανθή Χατζηφραντζή.

Θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 29/6 η σχολική επιτροπή – Στη συνέχεια θα περάσει στον Δήμο Καβάλας

 «Όσον αφορά τα σχολεία, μέχρι τις 29/6 η Σχολική Επιτροπή λειτουργεί όπως λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς σαν Νομικό Πρόσωπο δεν μπαίνουμε από 1/1/24 στον Δήμο Καβάλας. διότι περιμένουμε να τελειώσει η σχολική χρονιά, οπότε λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε. Από εκεί κι ύστερα θα περάσουμε στον Δήμο. Θα υπάρχει πάλι μία επιτροπή, η οποία δεν θα έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Θα συνεννοούμαστε με τον αντιδήμαρχο και με τις υπηρεσίες που θα αναλάβουν όλες τις λειτουργίες», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Χατζηφραντζή.

Πολλά τα κτηριακά προβλήματα στα σχολεία – Προωθούνται έργα για μερικά εξ αυτών

 «Τα σχολεία όλα αυτά τα χρόνια τα γνωρίζουμε, παλεύουμε κάθε μέρα για τα σχολεία. Έχουν κτηριακά προβλήματα τα περισσότερα, όμως έχει γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση στο 12ο δημοτικό σχολείο, τελειώνει τώρα η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου – λυκείου Κρηνίδων, όπως επίσης και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου και μπαίνουν στη συνέχεια στη λίστα το 2ο Γενικό Λύκειο μαζί με το 7ο γυμνάσιο για να ξεκινήσουμε κι εκεί πέρα. Σίγουρα θα κοιτάξουμε και το 1ο γυμνάσιο, το πρώην αρρένων, που είναι το παλαιότερο κτήριο όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει πάρα πολλά έργα και από τις υπηρεσίες του Δήμου και από τις σχολικές επιτροπές, όσα βέβαια μπορούσαν να κάνουν οι σχολικές επιτροπές, γιατί δεν μας δίνεται δυνατότητα για τέτοιου είδους έξοδα. Εμείς είμαστε πιο πολύ για την καθημερινότητα των σχολείων», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η εντεταλμένη σύμβουλος Σχολικών Μονάδων και  «Κοινωνικού Παντοπωλείου».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...