Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αναπτυξιακό Οργανισμό θα ιδρύσει ο δήμος Καβάλας

Ημέρα:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (11/6), αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση ίδρυσης – δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον δήμο Καβάλας.

«Ουσιαστικά θα εξοικονομηθούν χρήματα και δεν αλλάζουν και πολλά από την άποψη ότι είναι ένας μονομετοχικός οργανισμός, άρα όλα καταλήγουν στον δήμο Καβάλας…»

«Είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο για τέσσερις ουσιαστικά πυλώνες της διοίκησης του δήμου Καβάλας. Θα αφορά τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά δηλαδή κατά κύριο λόγο προγράμματα, την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας, τον τουρισμό και άλλες διοικητικές και τεχνικές κατά κύριο λόγο υπηρεσίες, έργα και υπηρεσίες που ουσιαστικά μέχρι σήμερα έτρεχε ναι μεν ο δήμος, αλλά πολλές φορές χρειαζόταν να προσφύγει σε κάποιον άλλο Αναπτυξιακό Οργανισμό για να ετοιμάσει κάποιες μελέτες. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα εξοικονομηθούν χρήματα και δεν αλλάζουν και πολλά από την άποψη ότι είναι ένας μονομετοχικός οργανισμός, άρα όλα καταλήγουν στον δήμο Καβάλας», σημείωσε σχετικά ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

«Σίγουρα θα χρειαστεί ένα περιθώριο, μία περίοδος χάριτος, για να οργανωθεί όλο αυτό, γιατί εκ των ενόντων θα γίνει στην αρχή και σταδιακά θα αποκτήσει τον δικό του αυτοτελή βηματισμό…»

«Έσοδα για παράδειγμα από την ακίνητη περιουσία δεν θα πηγαίνουν σε κάποιον άλλον, πάλι θα τα εισπράττει ο δήμος Καβάλας, όμως ουσιαστικά ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα κάνει την δουλειά, ώστε ένα ακίνητο να μπορέσει να αξιοποιηθεί. Από την διόρθωση που ενδεχομένως χρειάζεται στο Κτηματολόγιο ή τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή τις χρήσεις γης μέχρι και τον διαγωνισμό για την μίσθωση ή την μεταβίβαση κι οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι κάτι που πρώτη φορά νομίζω γίνεται στον δήμο Καβάλας. Πολλοί όμοροι δήμοι και εντός Περιφερειακής Ενότητας και σε όλη την Επικράτεια ήδη έχουν ιδρύσει εδώ και πολλά χρόνια Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, μονομετοχικούς, δηλαδή υπάρχει μία εμπειρία, μία τεχνογνωσία, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα περιθώριο, μία περίοδος χάριτος, για να οργανωθεί όλο αυτό, γιατί εκ των ενόντων θα γίνει στην αρχή και σταδιακά θα αποκτήσει τον δικό του αυτοτελή βηματισμό», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...