Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αλλάζει προς το χειρότερο το κυκλοφοριακό στην Καβάλα

Ημέρα:

Γεράσιμος Τερλάκης: Αντί να λυθεί ένα πρόβλημα «γεννάμε» ένα ακόμη

Σε διαρκές πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον το κυκλοφοριακό στην πόλη της Καβάλας, ειδικά στη διάρκεια των θερινών μηνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Eurotaxi, Γεράσιμος Τερλάκης.

Μάλιστα, με έμφαση υπογράμμισε ότι ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάζεται επί της οδού Κουντουριώτου, όχι μόνο δεν θα λύσει το υφιστάμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα το εντείνει έτι περαιτέρω.

«Αυτό το καθημερινό που μας δυσκολεύει νομίζω ότι έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πόλη μας…»

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος αντιμετωπίζουμε ένα διαρκές κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ενώ πέρυσι βλέπαμε κάποιες ημέρες ότι κορυφωνόταν, φέτος βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη διάρκεια. Βέβαια δεν έχουμε ακόμη εκείνη την έξαρση και το τρομερό πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος που ζήσαμε τις βροχερές ημέρες του περσινού καλοκαιριού. Ωστόσο αυτό το καθημερινό που μας δυσκολεύει νομίζω ότι έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πόλη μας. Επίσης τα εκτελούμενα έργα, πέρα από την υφιστάμενη ταλαιπωρία, μας δημιουργούν προβληματισμό όσον αφορά το μέλλον της πόλης και την κυκλοφορία των οχημάτων», ανέφερε σχετικά ο κ. Τερλάκης.

«Γνωρίζουμε ήδη τον κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο της πόλης και μας προβληματίζει πολύ το έργο του κυκλικού κόμβου στην Κουντουριώτου…»

«Ένα πολύ βασικό πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που κόπηκε η Αβέρωφ για να μπορέσει ένας οδηγός να περάσει από τη Βενιζέλου στην Ομονοίας, θα πρέπει να κάνει τον κύκλο της κεντρικής πλατείας, οπότε ο όγκος των οχημάτων αυξάνει κατά πολύ. Ένα άλλο έργο που θα μας δυσκολέψει πολύ είναι η κατασκευή του κυκλικού κόμβου, που κατασκευάζεται στην οδό Κουντουριώτου. Εμείς ως επαγγελματίες γνωρίζουμε ήδη τον κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο της πόλης και μας προβληματίζει πολύ το συγκεκριμένο έργο. Αρκεί να σκεφτούμε τι θα συμβεί όταν ένα λεωφορείο θα έχει κατεύθυνση προς την οδό Ομονοίας και η συγκεκριμένη οδός θα είναι μποτιλιαρισμένη. Μήπως θα μποτιλιαρίζονται και οι υπόλοιποι επί του κυκλικού κόμβου; Είναι πολύ σημαντικό αυτό», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που τώρα «γεννιέται». Δεν βρήκαμε λύση στο ήδη υπάρχον πρόβλημα και νομίζω πως «γεννάμε» ένα ακόμη πρόβλημα…»

«Εμείς βιωματικά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που τώρα «γεννιέται». Δεν βρήκαμε λύση στο ήδη υπάρχον πρόβλημα και νομίζω πως «γεννάμε» ένα ακόμη πρόβλημα.

Από την άλλη καλό είναι να γίνονται πεζοδρόμια, αλλά αυτό να γίνεται με σωστές μελέτες και σχέδιο. Όταν ένας δρόμος μικραίνει και χωρά λιγότερα αυτοκίνητα, δεν μιλάω για θέσεις στάθμευσης, αλλά για όδευση οχημάτων, εκεί καταλαβαίνουμε ότι δημιουργείται ένα άλλο φαινόμενο της δυσκολίας μεταφοράς. Αν συμβεί κάτι δύσκολο αυτές οι οδοί δεν θα προσφέρουν αποφόρτιση για να προσεγγίσει κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης. Είναι έντονος ο προβληματισμός μας για τα έργα αυτά», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Τερλάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...