Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Ημέρα:

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό / Σχέδια για άνοιγμα του κόμβου της Εγνατίας / Σκέψεις και για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που του τέθηκαν, ο κ. Γούλας έδωσε απαντήσεις για τα εκτελούμενα έργα σε Άγιο Νικόλαο, πλατεία Καπνεργάτη και οδό Κουντουριώτου, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Παληό, αλλά και για την αντιπυρική προστασία του εν λόγω οικισμού.

Για την πλατεία Καπνεργάτη: «Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή…»

Για την πορεία του έργου που εκτελείται στην πλατεία Καπνεργάτη, ο κ. Γούλας τόνισε: «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Έχουμε φτάσει στις οδούς Κασσάνδρου και Αβέρωφ, οι οποίες δουλεύονται παράλληλα. Η μαρμαρόστρωση εντός της πλατείας συνεχίζεται. Στόχος μας είναι το πάνω μέρος της πλατείας σύντομα να έχει πάρει μορφή. Παράλληλα τοποθετούνται τα καλώδια για ν’ αρχίσει να μπαίνει και ο φωτισμός στο επάνω μέρος, το οποίο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί εκεί κοντά στο Πάσχα, ίσως λίγο μετά, θα το δούμε. Για το κάτω μέρος, από το ύψος του Ο.Τ.Ε. και μετά, θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος σε σχέση με το πάνω μέρος, διότι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε στην πάνω πλευρά με τα δίκτυα και όλα τα υπόλοιπα. Άρα εκεί οι εργασίες θα κυλήσουν πιο γρήγορα. Γενικά έχουμε μπει σε καλούς ρυθμούς και νομίζω ότι αυτό φαίνεται πλέον και στους πολίτες».

Για τα έργα στον Άγιο Νικόλαο: «Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες…»

Όσον αφορά το έργο που εκτελείται παράλληλα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας σημείωσε: «Ήδη από την Πέμπτη (29/2) έπεσαν τσιμέντα μπροστά από την εκκλησία. Δευτέρα (4/3) θα πέσουν στην οδό Ψαρών, θα ακολουθήσει η οδός Έλλης. Παράλληλα, προχωράμε και στη Δαρδανελίων κάποιες εργασίες και συνεχίζουμε με καλό ρυθμό. Το δίκτυο ύδρευσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν έχουμε προβλήματα. Η αρχαιολογία προχωράει, ελπίζω θα ολοκληρώσει σύντομα. Όσο πέφτουν τα τσιμέντα, αρχίζει η τελική διαμόρφωση. Το αν θα μπει ο εξοπλισμός, δηλαδή παγκάκια, φώτα κλπ. μέχρι το Πάσχα δεν το ξέρω, αλλά προχωράμε γιατί καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου. Πιέζουμε αφόρητα όλα τα συνεργεία για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες».

Άρχισε η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην οδό Κουντουριώτου – «Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους»

Σε σχέση με τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Κουντουριώτου, αλλά και γενικότερα για την παρέμβαση επί της εν λόγω οδού, ο Αλέξης Γούλας επισήμανε: «Εκεί αρχίσαμε την διαμόρφωση των πεζοδρομίων, πέριξ του κόμβου, ο οποίος θα κατασκευαστεί στο τέλος. Άρχισε ήδη να σκάβεται η μια πλευρά, αυτή των πρώην δικαστηρίων. Το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις πλευρές για να έρθει στο τέλος και να «κουμπώσει» ο κυκλικός κόμβος».

Για τις εργασίες εντός της οδού Κουντουριώτου από το λιμάνι και προς τα πάνω, ο αντιδήμαρχος Καβάλας ανέφερε: «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία, ανάλογα με το πως εξελίσσεται το έργο. Το πλάνο είναι να προχωρήσουν κι αυτά γιατί έχει και μια μικρή νησίδα προς το λιμάνι. Γενικά στόχος μας είναι να μην έχουμε μπάζα φέτος το καλοκαίρι στην πόλη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε καθημερινά με αυτήν την αγωνία, ώστε φέτος το καλοκαίρι να είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι. Δεν θέλουμε για δεύτερη χρονιά οι επαγγελματίες να έχουν μπάζα έξω από τα καταστήματά τους».

Τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς μήνες στο Παληό

Ερωτηθείς για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο Παληό στη διάρκεια των θερινών μηνών, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας απάντησε: «Έχουμε συζητήσει με την Τροχαία Καβάλας για την αστυνόμευση, που κάτι που μπορούμε να το κάνουμε άμεσα. Γίνονται συζητήσεις και για κάποια ακόμη μέτρα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Η μελέτη για τον κεντρικό δρόμο του Παληού, με τους τρεις κόμβους και τις εννιά υπερυψωμένες διαβάσεις, έχει πάρει καλή βαθμολογία και ευελπιστούμε ότι θα είναι επιλέξιμη εντός του Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημοπρατηθεί τέλος του χρόνου και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει για να μπορέσει να ολοκληρωθεί. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, αλλά για φέτος πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με αστυνομικά μέτρα».

Υπέρ του ανοίγματος του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό ο Αλέξης Γούλας – «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο για το άνοιγμα του υφιστάμενου κόμβου της Εγνατίας στο Παληό, ο Αλέξης Γούλας απάντησε: «Προσωπικά το έχω στο μυαλό μου και θα το παλέψω όσο μπορώ. Γιατί είναι ένας κόμβος έτοιμος, ένας αρχικός κόμβος, δεν είναι ένας κόμβος που προστέθηκε στη συνέχεια με πιέσεις πολιτικές κλπ. και κακώς δεν άνοιξε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από την ανάσα που θα έδινε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Παληού αν λειτουργούσε, θα έδινε και μια εναλλακτική σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον κεντρικό δρόμο, για τον οποίο δεν υπάρχει εναλλακτική και είναι πολύ κρίσιμο να το δούμε το θέμα για πολλές περιπτώσεις ανάγκης που πιθανόν να χρειαστούν. Πρέπει να το δούμε αυτό το θέμα και να το προχωρήσουμε. Στον σχεδιασμό μας είναι να μην το αφήσουμε».

Σκέψεις και για τη δημιουργία πεζόδρομου στην παραλία του Παληού

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας πεζόδρομου στο παραλιακό μέτωπο του Παληού, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων απάντησε: «Το ψάχνουμε. Υπάρχει ένας χαραγμένος δρόμος πλάτους δυο μέτρων, ο οποίος επειδή δεν ήταν οριοθετημένος καλά, κάποιες ιδιοκτησίες ίσως έχουν μετακινηθεί λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Το ψάχνουμε γιατί θα αλλάξει την όψη του Παληού ένας τέτοιος δρόμος. Θα πρέπει να δείξουν κατανόηση όσοι πιθανόν εν αγνοία τους ή συνειδητά έχουν καταπατήσει αυτόν τον δρόμο. Σαφώς λοιπόν και είναι στο μυαλό μας ένα τέτοιο έργο από την πρώτη στιγμή. Θα πρέπει να κάνουμε θυσίες όλοι για να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας. Θα είναι ένας δρόμος που θα διανύει όλο το παραλιακό μέτωπο του Παληού. Έστω κι αν δεν το ολοκληρώσουμε εμείς, να το σχεδιάσουμε τουλάχιστον και να το βρουν ώριμο οι επόμενοι και να το προχωρήσουν».

«Ανησυχία για την αντιπυρική προστασία του Παληού – Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους…»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί για την αντιπυρική προστασία του Παληού, ο κ. Γούλας απάντησε: «Είμαι ανήσυχος για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας. Πέρυσι δημιουργήσαμε ένα πυροφυλάκιο, έχουμε μια ομάδα, την οποία προσπαθούμε να την κρατάμε ενεργή για την περίπτωση που χρειαστεί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους ειδικά μετά τον «Μίλτο». Εκεί υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση. Η ΔΕΗ έχει κάνει κάποιες κινήσεις να αλλάξει το δίκτυο το γυμνό της χαμηλής τάσης να βάλει συνεστραμμένο καλώδιο, κάτι που θα βοηθήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που πολλές φορές λειτουργούμε απερίσκεπτα και γι’ αυτό επανέρχομαι και στο άνοιγμα του κόμβου σε περίπτωση που χρειαστεί μια εκκένωση του οικισμού του Παληού».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες για να ακολουθήσουν ασφαλτοστρώσεις…»

Τέλος, για το ζήτημα των προβλημάτων που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι της Καβάλας κι αν επίκεινται ασφαλτοστρώσεις, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας υπογράμμισε: «Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο και τις οπτικές ίνες. Σίγουρα θα έχουμε το επόμενο διάστημα ασφαλτοστρώσεις, δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη έτσι. Γενικά προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε και στα ζητήματα καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Πέρα από τα μεγάλα τρέχουμε και για τα μικρά ζητήματα, παρά τη στενότητα που υπάρχει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...