Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρέος από την εποχή του Εριφυλλίδη καλείται να πληρώσει ο δήμος Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Το ποσό των 243.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δήμος Καβάλας στο δημόσιο, για μια υπόθεση που αφορά τα έτη 1990 – 1996.

Το τι ακριβώς συνέβη, αλλά και πως θα κινηθεί ο δήμος Καβάλας το επόμενο διάστημα, περιέγραψε αναλυτικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης.

Με την απόφαση του 2003 δόθηκε αυτό το πριμ σε δόσεις, μέχρι το 2005, χωρίς όμως την ίδια στιγμή να αποδοθούν ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α., το οποίο τις ζήτησε πίσω…

«Είναι μια παλιά ιστορία, η οποία μας έρχεται από το 2003. Τότε αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, η καταβολή του πριμ παραγωγικότητας που δίνονταν από το δημόσιο στους υπαλλήλους. Αυτοί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ζήτησαν να τους δοθεί και μάλιστα από τα έτη 1990 μέχρι 1996. Με την απόφαση του 2003 δόθηκε αυτό το πριμ σε δόσεις, μέχρι το 2005, χωρίς όμως την ίδια στιγμή να αποδοθούν ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α., η διοίκηση του οποίου προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας τις εισφορές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης.

Συνολικά από τις 243.000 ευρώ, οι 113.000 αφορούν το κεφάλαιο και οι υπόλοιπες 130.000 ευρώ τις προσαυξήσεις

«Η ένσταση που έκανε τότε ο δήμος, στη σχετική επιτροπή που υπήρχε στο Ι.Κ.Α., είχε θετική έκβαση, ευοδώθηκε. Δηλαδή, η ίδια η επιτροπή είπε ότι καλώς δεν αποδόθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές. Εν συνεχεία όμως η διοίκηση του Ι.Κ.Α. προσέφυγε δικαστικά και τώρα φτάσαμε στο τέλος αυτής της δικαστικής διαμάχης, όπου υπήρξε τελεσίδικη απόφαση και πλέον καλείται ο δήμος Καβάλας να καταβάλει για μια υπόθεση που αφορά τα έτη 1990 – 1996, συνολικά 243.000 ευρώ, από τις οποίες οι 113.000 ευρώ αφορούν το κεφάλαιο και οι υπόλοιπες 130.000 ευρώ αφορούν τις προσαυξήσεις», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Καλανταρίδης.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην τακτοποίηση αυτού του ποσού, να κάνουμε δηλαδή μια ρύθμιση του χρέους σε 12 δόσεις κι άμεσα να ζητήσουμε τη διαγραφή των προσαυξήσεων»

Σχετικά με τις ενέργειες του δήμου, ο αντιδήμαρχος Καβάλας σημείωσε: «Αυτό το οποίο αποφασίσαμε, σε συνεργασία με την νομική μας υπηρεσία, είναι λόγω του ότι υπάρχει μια διορία 30 ημερών, να προχωρήσουμε στην τακτοποίηση αυτού του ποσού, να κάνουμε δηλαδή μια ρύθμιση του χρέους σε 12 δόσεις, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία κι άμεσα να ζητήσουμε τη διαγραφή των προσαυξήσεων από αυτό το ποσό. Ζητάμε τη διαγραφή, διότι η απόφαση να μην καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ελήφθη μετά και από σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και γι’ αυτό και δεν καταβλήθηκαν».

«Αν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η διαγραφή που θα ζητήσει ο δήμος Καβάλας, εν συνεχεία θα προσφύγουμε στο δικαστήριο ζητώντας να μας αναγνωριστεί η μη υπαιτιότητα του δήμου, ώστε να μην χρειαστεί να καταβάλουμε τις προσαυξήσεις»

«Άρα, θεωρούμε ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου Καβάλας το ότι δεν καταβλήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά έγινε και κατόπιν σχετικής εντολής του καθ’ ύλην αρμοδίου που είναι το Γ.Λ.Κ., από εκεί δηλαδή που εγκρίνονται όλες οι δαπάνες του δημοσίου. Αν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η διαγραφή που θα ζητήσει ο δήμος Καβάλας, εν συνεχεία θα προσφύγουμε στο δικαστήριο ζητώντας να μας αναγνωριστεί η μη υπαιτιότητα του δήμου, ώστε να μην χρειαστεί να καταβάλουμε τις προσαυξήσεις που είναι μεγαλύτερες από το κεφάλαιο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ηλίας Καλανταρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...