Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φωτογραφική έκθεση με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Ημέρα:

spot_img

Δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» της Καβάλας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη Δημοτική Καπναποθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες», καθώς και για την μουσική – ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας.

Εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν τα «Ελευθέρια»

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου υπογράμμισε ότι οι δύο αυτές εκδηλώσεις πραγματικά αναβαθμίζουν τα «Ελευθέρια» της Καβάλας.

Στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της Καβαλιώτισσας στην καταγωγή φωτογράφου, Δήμητρας Χατζηαδάμ στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης με τίτλο «Εύζωνες», η οποία θα είναι ελεύθερη προς το κοινό μέχρι τις 6 Ιουλίου

Παράλληλα την ίδια ημέρα ο δήμος συνδιοργανώνει με την Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας, εκδήλωση του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κουρουπού, ο οποίος είναι πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παρουσία του πρώην υπουργού και προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού «Διάζωμα», Σταύρου Μπένου.

Επαφές ώστε η έκθεση της Δ. Χατζηαδάμ να ταξιδέψει στο εξωτερικό

«Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε η ιδέα της φωτογράφησης της προεδρικής φρουράς. Σαν διαπιστευμένη φωτογράφος τα τελευταία έξι χρόνια στο προεδρικό μέγαρο, υπήρχε η εικόνα για τους εύζωνες. Ήταν δύσκολο το να προσεγγίσεις, διότι δεν μιλάνε, δεν κουνιούνται κι αυτό ήταν μια πρόκληση. Ξεκίνησε μια φωτογραφική παραγωγή 13.000 φωτογραφιών, υπό δύσκολες συνθήκες, με ξύπνημα το ξημέρωμα, δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ήταν πρόκληση για εμένα σαν γυναίκα που δεν ξέρω τι είναι αρβύλα, τι είναι να ξυπνάς το πρωί κλπ. Κατάφερα και το ολοκλήρωσα και την 25η Μαρτίου έγινε η πρώτη επίσημη έκθεση στο πολεμικό μουσείου Αθηνών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας. Γίνονται επαφές με το εξωτερικό, ώστε η έκθεση να ταξιδέψει έξω. Υπάρχει μια «αρρώστια» των ξένων με τους εύζωνες, ενώ λυπάμαι, πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν το τι κάνουν αυτοί οι δίμετροι «τρελοί». Επίσης, είναι υπό έκδοση λεύκωμα για να μάθει ο κόσμος τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Έχουμε ένα «μπραντ νέιμ» και δεν το βγάζουμε προς τα έξω», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Δήμητρα Χατζηαδάμ.

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας

Από την πλευρά της η Μαρία Μαυρίδου, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας, δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε μετά από ιδέα της κ. Κουκούλη που ανήκει και στο «Διάζωμα» και στην Ένωση Επιστημόνων Γυναικών. Για διάφορους λόγους δεν μπορέσαμε εμείς να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση και ευχαριστούμε το δήμο που δέχτηκε και την πραγματοποιεί. Θα είναι ενδιαφέρουσα και ως προς τα θέματα που θα αναπτυχθούν, αλλά και ως προς τα τραγούδια του κ. Κουρουπού που θα ακούσουμε από το Σπύρο Σακκά».

Μέσα από τη μουσική εκδήλωση ξεδιπλώνεται η σχέση ανάμεσα στην Επίδαυρο και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Τέλος, η Χάιδω Κουκούλη, τόνισε στις δηλώσεις της: «Είναι κάτι παραπάνω από μουσική εκδήλωση, η οποία είναι ενταγμένη σε μια θεματική που αφορά τα αρχαία θέατρα ως μνημειακούς χώρους, αλλά και τον νεοελληνικό πολιτισμό. Μέσα από την αναβίωση του αρχαίου δράματος και τη μεταφορά δρωμένων της πολιτιστικής ζωής στα αρχαία θέατρα, τα μνημεία μπήκαν στη σύγχρονη ζωή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου με αρχή το θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια αυτό των Φιλίππων. Η αναδρομή στο παρελθόν μέσα από τη μουσική εκδήλωση είναι η σχέση που υπήρξε ανάμεσα στην Επίδαυρο και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...