Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το «μπαλάκι» στον δήμο για το ασανσέρ στην Παναγία

Ημέρα:

spot_img

Στον δήμο Καβάλας βρίσκεται πλέον το «μπαλάκι», όσον αφορά την κατασκευή του ασανσέρ στη χερσόνησο της Παναγίας, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Λέσχη, ύστερα από πρωτοβουλία της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φαίνεται ότι βρέθηκε λύση για το ασανσέρ στην συνοικία της Παναγίας και μάλιστα, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, τα ασανσέρ μπορεί να είναι δυο, ένα στο οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου και ένα ακόμη στην αυλή του κτηρίου των εγκαταστάσεων των στρατιωτικών κατοικιών.

«Ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το περιβόητο ασανσέρ στη συνοικία της Παναγίας…»

«Ύστερα από πολλά χρόνια, από την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Καβάλας, Λευτέρη Αθανασιάδη, ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το περιβόητο ασανσέρ στη συνοικία της Παναγίας. Είναι μια εισήγηση και μια μελέτη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Έγινε ουσιαστικά μια αποτύπωση όλης της χερσονήσου της Παναγίας από το Τελωνείο μέχρι και τα Καλαφατιά. Έδωσαν τα σημεία όπου μπορεί να κατασκευαστεί το ασανσέρ. Αυτά τα σημεία είναι δυο. Ένα στα ΣΟΑ κι ένα στο παλιό νοσοκομείο. Στα ΣΟΑ μάλιστα δίνει δυο τρόπους κατασκευής του ασανσέρ. Ένα εξωτερικό κι ένα εσωτερικό. Δεν ξέρω αν είναι τα πραγματικά σημεία, καθώς ίσως είναι μια σχεδίαση για το πως θα ήταν το ασανσέρ. Για το παλιό νοσοκομείο μιλάμε για ένα ασανσέρ μέχρι το ύψος του τείχους κι από εκεί εσωτερικά έναν πεζόδρομο και φτάνει στην έξοδο προς τη Θ. Πουλίδου και με ένα μικρό ασανσέρ βγαίνεις πάνω στον δρόμο», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Φώτης Λαζαρίδης.

«Όσες φορές συζητούσαμε με τους εκάστοτε δημάρχους μας έλεγαν για την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τώρα έφυγε το «μπαλάκι» από εκεί…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όσες φορές συζητούσαμε με τους εκάστοτε δημάρχους μας έλεγαν για την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τώρα έφυγε το «μπαλάκι» από εκεί, γιατί αυτή είναι η τελική εισήγηση και μένει η υλοποίηση από τον δήμο Καβάλας. Το «μπαλάκι» πλέον πέφτει στον δήμο Καβάλας. Μπορεί το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, διότι τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάρα πολλά. Εκεί όμως που δεν είχαμε κανένα ασανσέρ τώρα έχουμε πρόταση για δύο. Και όπως λένε από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είναι στην ευχέρεια του δήμου να γίνουν και τα δύο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...