Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στρώνει το Πασχαλινό Τραπέζι στους δικαιούχους του

Ημέρα:

spot_img

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Καβάλας για το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη θα είναι μια πολύ μεγάλη διανομή που θα περιλαμβάνει αρνί, μοσχάρι, λουκάνικα, τυρί, λάδι, κασέρι, τσουρέκια, αυγά κι ό,τι γενικότερα χρειάζεται μια οικογένεια για το πασχαλινό τραπέζι.

”Το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλά κρατεί με 150.000 ευρώ που βάζει ο δήμος Καβάλας, τριπλασιάζοντας το ποσό από τα προηγούμενα χρόνια…”

”Οι δικαιούχοι είναι περίπου 300 άτομα για την Καβάλα και τις Κρηνίδες και φυσικά με αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει και η διανομή και το καλοκαίρι, ενώ θα καλέσουμε να έρθουν κι άλλοι με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να μπορέσουν κι αυτοί που ίσως δεν είναι δικαιούχοι να γίνουν. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλά κρατεί με 150.000 ευρώ που βάζει ο δήμος Καβάλας, τριπλασιάζοντας το ποσό από τα προηγούμενα χρόνια και ανά δυο μήνες γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι θα λάβουν τα προϊόντα που δικαιούνται”, ανέφερε σχετικά η κ. Φραντζεσκάκη.

”Έτυχε να είναι κοντά στις εκλογές φέτος το Πάσχα, όμως δεν σημαίνει ότι είναι προεκλογική αυτή η διανομή τροφίμων, διότι όλα τα προς διάθεση προϊόντα είναι προϋπολογισμένα εδώ και έναν χρόνο”

Επειδή το φετινό Πάσχα ”πέφτει” στην προεκλογική περίοδο κι αν αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από άλλες παρατάξεις σαν ”όπλο”, ότι δηλαδή η διανομή γίνεται για προεκλογικούς λόγους, η αρμόδια αντιδήμαρχος απάντησε: ”Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, διότι κάθε φορά από το 2017 και εδώ που διαχειριζόμαστε ως δήμος Καβάλας το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τον νέο κανονισμό που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, κάθε παραμονή Πάσχα γίνεται μια μεγάλη διανομή. Έτσι έτυχε να είναι κοντά στις εκλογές φέτος το Πάσχα, όμως δεν σημαίνει ότι είναι προεκλογική αυτή η διανομή τροφίμων, διότι όλα τα προς διάθεση προϊόντα είναι προϋπολογισμένα εδώ και έναν χρόνο, είναι αγορασμένα και ψηφισμένα και δεν μπορεί κανείς να μας πει ότι είναι προεκλογικό τερτίπι αυτό”.

Το καλοκαίρι η επόμενη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

”Μετά το Πάσχα η επόμενη διανομή είναι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, οπότε ολοκληρώνεται και η σύμβαση που έχουμε με τους προμηθευτές από το προηγούμενο έτος του προϋπολογισμού. Εμείς παίρνουμε ό,τι υπόλοιπα απομένουν και κάνουμε μια μικρή διανομή περίπου Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, καθώς μετά περιμένουμε τον νέο διαγωνισμό όταν θα βγουν ξανά τα αποτελέσματα και πάμε κοντά στα Χριστούγεννα πλέον με τη νέα διοίκηση του δήμου, όποια κι αν είναι αυτή. Πιστεύω φυσικά ότι θα είμαστε εμείς και θα συνεχίσουμε την πολύ καλή οργάνωση που έχουμε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο”, τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

”Ο δήμος Καβάλας έχει κοινωνικό πρόσωπο και μεγάλη ευαισθησία σε άτομα που έχουν ανάγκη κι αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά…”

Καταληκτικά, η αντιδήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε: ”Ο δήμος Καβάλας έχει κοινωνικό πρόσωπο και μεγάλη ευαισθησία σε άτομα που έχουν ανάγκη κι αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με πάρα πολλές παροχές, με κάποια χρήματα, έστω μέχρι 600 ευρώ που δίνουμε σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, για να ξεπληρώσουν ή να κάνουν ρύθμιση για τη Δ.Ε.Η., να πληρώσουν κάποιους άλλους λογαριασμούς ή για ιατρικούς λόγους. Ακόμη και με το ”Βοήθεια στο Σπίτι”, με τους κοινωνικούς λειτουργούς, με τα Κέντρα Νεότητας κάνουμε ό,τι μπορούμε με όσα μέσα έχουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, όπως και για τα Α.Μ.Ε.Α.”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...