Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Τετάρτη αποφασίζει το ΤΕΕ ΑΜ για την πραγματογνωμοσύνη στη γέφυρα

Ημέρα:

spot_img

Η διοικούσα επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας που θα συγκληθεί το απόγευμα της Τετάρτης (14/11), θα είναι αυτή που θα αποφασίσει να απαντήσει αν θα αποδεχτεί την ανάθεση διενέργειας πραγματογνωμοσύνης από τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τα αίτια υποχώρησης του τμήματος της γέφυρας επί της οδού Νυρεμβέργης.

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News το πρωί της Τρίτης (13/11) ο νέος πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«Αφού λοιπόν ενημερωθούμε για όλες τις λεπτομέρειες θα πάρουμε μια απόφαση – Φυσικά δεν είναι τίποτα δεδομένο…»

«Το βράδυ της Δευτέρας (12/11) επικοινώνησε μαζί μου η δήμαρχος Καβάλας και μου έθεσε υπόψη όλα αυτά που ειπώθηκαν στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη κι εγώ πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως είχα δηλώσει στον «Ενήμερο» τη Δευτέρα (12/11), το Τ.Ε.Ε. αναμφίβολα είναι εδώ, έχει το στελεχικό του δυναμικό, είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και ποτέ δεν αρνήθηκε ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα, οποιαδήποτε συνδρομή, στο μέτρο πάντα του εφικτού και να ξεπεράσει ακόμη και τον εαυτό του, ειδικά για ένα τόσο δύσκολο θέμα.

Αφού λοιπόν ενημερωθούμε για όλες τις λεπτομέρειες θα πάρουμε μια απόφαση. Φυσικά δεν είναι τίποτα δεδομένο», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί για γέφυρες, ούτε στην Καβάλα, αλλά ούτε και στη Δράμα – Θα αναζητηθούν μηχανικοί από άλλες περιοχές

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. κατέστησε σαφές, όπως έκανε και στις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον «Ενήμερο» της Τρίτης (13/11), ότι στο δυναμικό του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι μηχανικοί για γέφυρες, ούτε στην Καβάλα, αλλά ούτε και στη Δράμα.

«Η διενέργεια πραγματογνωμοσυνών που είναι επίσημη και δεν είναι μια απλή πραγματογνωμοσύνη ιδιωτών, ας μου επιτραπεί αυτή η αντιδιαστολή, μπορεί να διενεργηθεί και από άλλους συναδέλφους μηχανικούς που δεν ανήκουν στο τμήμα μας. Μπορεί δηλαδή να είναι από Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη κλπ. Μπορούμε επίσης να έχουμε μια μικτή ομάδα, εφόσον βρεθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πραγματογνωμοσύνη. Άρα το θέμα μπαίνει σε μια άλλη διάσταση», ανέφερε σχετικά ο  πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Μέχρι στιγμής επίσημο αίτημα δεν έχουμε δεχτεί ως Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. Το μάθαμε κι εμείς από τα μέσα ενημέρωσης»

Ερωτηθείς για το αν αιφνιδιάστηκε από το ότι Δήμος και Περιφέρεια ανέθεσαν στο Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. να κάνει την πραγματογνωμοσύνη απάντησε: «Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Ήταν μια σύσκεψη προφανώς των άμεσα εμπλεκομένων όσον αφορά το πολιτικό σκέλος. Εμείς παραμένουμε με διάθεση για το καλό της πόλης, από εκεί και πέρα δεν αιφνιδιαστήκαμε, συζητάμε με νηφαλιότητα και συναποφασίζουμε στη διοικούσα επιτροπή. Πάντως μέχρι στιγμής επίσημο αίτημα δεν έχουμε δεχτεί ως Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. Το μάθαμε κι εμείς από τα μέσα ενημέρωσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...