Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο Παληό

Ημέρα:

spot_img

Την ερχόμενη Δευτέρα (19/6), εκτός απροόπτου, θ’ αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, στην περιοχή «Γλάστρες» στο Παληό, καθώς οι αντίστοιχες εργασίες για την κατασκευή του τοιχίου, το οποίο είχε καταρρεύσει πριν μερικές εβδομάδες, έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης, αν όλα πάνε καλά, τότε το χρονοδιάγραμμα (τέλος Ιουνίου) για την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών στον κεντρικό δρόμο του Παληού, θα τηρηθεί.

Αναμένεται το πέρας μιας εβδομάδας για να στεγνώσει το καλούπωμα του τοιχίου

«Το δύσκολο πέρασε. Το τοιχίο είναι έτοιμο, έχει ήδη γεμίσει το καλούπωμα και περιμένουμε οπωσδήποτε μια εβδομάδα τουλάχιστον για το στέγνωμα του. Από τις 19 Ιουνίου, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, προγραμματίζουμε ν’ αρχίσει ο εργολάβος τις εργασίες στο κομμάτι του οδοστρώματος. Ευελπιστούμε ότι καιρού επιτρέποντος, μέσα στον Ιούνιο, θα έχουμε τελειώσει το έργο, οπότε το χρονοδιάγραμμα για τέλη του τρέχοντος μήνα παραμένει ρεαλιστικό», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

Ο δρόμος θα κλείνει για λίγο ανάλογα με τις ανάγκες κίνησης των μηχανημάτων της εργολαβίας

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θα απαιτηθεί να κλείσει και πάλι ο δρόμος, κάτι που προφανώς θα συνεπάγεται και μεγάλη ταλαιπωρία για τους διερχόμενους από τον οικισμό οδηγούς, ο Δημοσθένης Τουλκίδης απάντησε: «Ίσως κάποιες στιγμές θα απαιτείται το κλείσιμο του δρόμου, όχι όμως για ημέρες ή ώρες. Κάποιες στιγμές μόνο, τις ώρες που θα κινούνται επί του οδοστρώματος τα μηχανήματα που θα εκτελούν τα έργα, αφού προφανώς θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και κυκλοφοριακή ρύθμιση για να κινούνται άμεσα όπου απαιτείται. Δεν χρειάζεται όμως κάτι άλλο».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα μεγάλο τεχνικό έργο…»

Τέλος, σχετικά με τις δικαιολογημένες γκρίνιες που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα, είτε από πολίτες, είτε από φορείς, όπως είναι για παράδειγμα το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., ο αντιδήμαρχος Καβάλας, επισήμανε: «Το μόνο πράγμα που εγώ θεωρώ ότι υπήρξε αστοχία ήταν την περασμένη Δευτέρα που έκλεισε ο δρόμος, χωρίς να έχει ενημερωθεί νωρίτερα ο κόσμος. Αν και δεν ήταν προγραμματισμένο, υπήρχε όμως η πιθανότητα να κλείσει ο δρόμος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα μεγάλο τεχνικό έργο και η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα. Ο δρόμος «έφυγε», δεν ήταν ένα «εργάκι» για να κλείσουμε μια τρύπα. Νομίζω ότι έγινε στην καλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια, δεδομένου και του καιρού, καθώς με τις πολλές βροχές δεν μας επιτράπηκε να κινούμαστε κάθε μέρα στο εργοτάξιο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...