Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα «λευκά μπαστούνια» περπάτησαν στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «λευκού μπαστουνιού», η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (15/10) στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή, όπου υπάρχουν τα συστήματα ηχητικής σήμανσης για τα άτομα με αναπηρία όρασης, την καθιερωμένη εκδήλωσή της, που έχει να κάνει με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Παράλληλα, έγινε και η παρουσίαση της εκπαιδεύτριας κινητικότητας, δεξιοτήτων και προσανατολισμού, Παναγιώτας Πάνου, η παρουσία της οποίας αναμένεται να δώσει μια ιδιαίτερη διάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του συλλόγου προς τα μέλη του.

«Ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων, για να θυμίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον…»

«Όπως κάθε χρόνο είμαστε εδώ μαζί με τα μέλη μας, πιστοί στο ραντεβού μας για να θυμίσουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας προσβάσιμων διαδρομών για τα άτομα με προβλήματα όρασης στην πόλη της Καβάλας. Για άλλη μια φορά ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων, για να θυμίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον της πόλης τους κι όχι μόνο. Πριν από μερικά χρόνια θυμίζαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση για το τι είναι οι αγωγοί όδευσης τυφλών. Έχουμε πλέον ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θεωρείται δεδομένο το ότι πρέπει να τοποθετούνται οι οδηγοί όδευσης τυφλών σε κάθε παρέμβαση που γίνεται μέσα στην πόλη», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας Μάκης Κρεμύδας.

«Η τεχνολογία προχωρά, μαζί της ακολουθούμε κι εμείς και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία και η αυτοδιοίκηση να είναι δίπλα μας για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα»

«Είμαστε στο στάδιο της απαίτησης από την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα άτομο με προβλήματα όρασης στο σπίτι του, να δοθούν όλα αυτά τα εχέγγυα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, ώστε με ασφάλεια και αυτονομία να μπορεί ένα άτομο να κυκλοφορεί και να υπάρχουν σύγχρονα συστήματα ηχητικής σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες όπως αυτά στον κόμβο της Ερυθρού με την Δαγκλή, να γεμίσει όλη η πόλη με αυτά τα συστήματα, που θα εξυπηρετούν με ασφάλεια και ενημέρωση για το που βρισκόμαστε και ποιος είναι ο επόμενος δρόμος που θα συναντήσουμε. Η τεχνολογία προχωρά, μαζί της ακολουθούμε κι εμείς και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία και η αυτοδιοίκηση να είναι δίπλα μας για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και Άρης Βέρρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...