Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στα Καφέ Αμάν της Ανατολής από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Οι μαθητές, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, απάρτισαν την ορχήστρα και τη χορωδία, που γέμισε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με μελωδίες, μουσικές και τραγούδια, φερμένα από τα Καφέ Αμάν της Ανατολής, τον δημοτικό κήπο της Καβάλας.

Χάρισαν ένα μικρό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί», που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Δεκάδες μαθητές όλων των βαθμίδων, ακόμη και νήπια, απόλαυσαν τραγούδια που πέρασαν από τη μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη, ιδιαίτερα με τον ερχομό των προσφύγων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής των προσφύγων στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος κάλεσε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των Σχολείων όλου του Νομού να επισκεφθούν την Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ».

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου, Κατερίνα Μαρκάκη και Ανθή Χατζηφραντζή, καθώς και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας.

Την ευθύνη του Συνόλου την είχε ο καθηγητής, Φώτης Σπαθάρης, και την ευθύνη της Χορωδίας η καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Κύπρου.

Η ηλιόλουστη μέρα στάθηκε αρωγός στο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και πολλοί περαστικοί και ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Έκθεση “ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ”, η οποία θα φιλοξενείται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...