Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη στο νοσοκομείο για να ανατραπεί η μετάθεση του Δ. Κασαράκη

Ημέρα:

spot_img

Το θέμα της μετάθεσης του διευθυντή της ογκολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρη Κασαράκη στο «Θεαγένειο», ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (23/7) στο γραφείο του διοικητή του Γ.Ν.Κ. Τάσου Καρασαββόγλου.

Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι πρέπει πάση θυσία αυτή η απόφαση να ανασταλεί ή να ανακληθεί, καθώς δεν είναι δυνατό μέσα σε μια εβδομάδα να βρεθεί αντικαταστάτης του κ. Κασαράκη, αφού η απόφαση του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Στρατή Πλωμαρίτη, αναφέρει ότι η μετακίνηση του κ. Κασαράκη στο «Θεαγένειο» από το Γ.Ν.Κ. πρέπει να γίνει την 1η Αυγούστου.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη έδωσαν το ”παρών” οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Εμμανουηλίδης,  Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. Τάσος Καρασαββόγλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, εκ μέρους της δημάρχου ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη, αντιπροσωπεία του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου, η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας και ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών.

Ξ. Κροκίδης:  ”Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας…”

Το πρωί της Δευτέρας (23/7) και πριν από τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, δήλωσε σχετικά με το θέμα: ”Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, γιατί με τη βοήθεια του κ. Κασαράκη, των άλλων συναδέλφων και του νοσηλευτικού προσωπικού, ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που παρακολουθούνται από τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και μέρους των Σερρών), έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μετά και από προτροπή των συναδέλφων από το ”Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης”.

”Όπως είναι γνωστό οι ογκολογικοί ασθενείς ”γαντζώνονται” στον γιατρό τους, όποτε όταν μαθαίνουν ότι αυτός φεύγει, υπάρχει ένα εύλογο άγχος και μια ανησυχία”

”Ο καρκίνος δεν περιμένει και για αυτό πρέπει να καλυφθεί το κενό, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ογκολογικοί ασθενείς, για να μη ταλαιπωρηθούν, με την έννοια να μη χρειαστεί να μετακινηθούν είτε προς την Αλεξανδρούπολη, είτε προς τη Θεσσαλονίκη. Όπως είναι γνωστό οι ογκολογικοί ασθενείς ”γαντζώνονται” στον γιατρό τους, όποτε όταν μαθαίνουν ότι αυτός φεύγει, υπάρχει ένα εύλογο άγχος και μια ανησυχία”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...