Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Μίζερο το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis

Ημέρα:

spot_img

Μίζερο χαρακτήρισε το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του τόνισε:

«Καταρχάς αυτό που θα πω είναι ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίσαμε κάποτε. Το σημαντικό δεν είναι μόνο το είδος των εκδηλώσεων και αυτή είναι η διαφορά που έχουμε με την σημερινή διοίκηση και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τις εκδηλώσεις που θα πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καβάλας αλλά τα χρήματα που δαπανώνται για αυτές τις δράσεις.

Εγώ όλο αυτό θα το χαρακτήριζα με μια λέξη μίζερο διότι ή δεν θα πρέπει να γίνει καθόλου λόγω πανδημίας ή θα πρέπει να γίνει με τον τρόπο που αρμόζει στην Καβάλα.

Κάποιες σπασμωδικές δράσεις, δεξιά και αριστερά, άλλες αποτυχημένες και άλλες λίγο ή πολύ πετυχημένες για τα τόσα πολλά χρήματα που δίδονται νομίζω ότι είναι πρόκληση.

Μια τέτοια παρόμοια δράση νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολλά χρήματα. Αφού λέει ο Δήμαρχος ότι θέλει να βάλει τα οικονομικά του Δήμου σε καλή διαχείριση ας το κάνει σωστά. Με αυτή την πράξη απλά έχει αποτύχει παταγωδώς».

Για το θέμα των πάρκινγκ

Αναφερόμενος στο θέμα των πάρκινγκ ο κ. Σωτήτηρης Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Άκουσα τον κ. Σιμιτσή να κάνει λόγο για μια μελέτη βιωσιμότητας για υπόγειο πάρκινγκ στην Ροδόπη.  Το παρκινγκ όμως δεν θα ήταν βιώσιμο. Τώρα δεν ξέρω γιατί πάλι έρχεται το θέμα στο προσκήνιο. Για εμένα έπρεπε να δοθεί μια προτεραιότητα στο πάρκινγκ στον Καπνεργάτη μήπως και εκεί γίνουν κάποιες εργασίες από την στιγμή που αυτό της Ροδόπης έχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά έχουμε μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν εμπρός για να καλύψουμε τις ατέλειες που παρουσιάζει η πολιτική μας. Όταν δεν έχουμε καλύψει το θέμα της αλλαγής του πολεοδομικού σχεδίου έτσι ώστε να λειτουργεί και ως υπέργειος χώρος το πάρκινγκ αυτό, και αν δεν έχουμε δει αν είναι βιώσιμο το υπόγειο πάρκινγ πώς θα προχωρήσουμε;. Από τα απλά δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε;

Εδώ τόσα χρόνια η αλλαγή δεν έγινε. Και από τότε που το είπε η κ. Τσανάκα στον Δήμαρχο έχει περάσει 1,5 χρόνος. Δεν έχει κάνει όμως ούτε αυτός τις αναγκαίες κινήσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 το είπε η κ. Τσανάκα και από τότε δεν έγινε τίποτε. Βέβαια τίποτε δεν έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Και τώρα μιλάμε για το αν είναι βιώσιμο ένα πάρκινγκ. Εδώ υπάρχουν και άλλες λύσεις. Έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κ. Μουριάδης που ήταν άλλωστε και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών», τόνισε.

Το Δεκέμβριο του 2019 είχε ζητήσει ο ανάδοχος παράταση και από τότε τίποτε δεν έγινε όπως σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος με έμφαση.

“Συνεχώς προσπαθούμε μέσω της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών να φέρουμε τα πράγματα σε μια καλή σειρά στο Δήμο που δεν μπορεί άλλωστε η διοίκηση από μόνη της να βάλει σε μια σειρά. Και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάει σε ΚΥΑ και αποφάσεις για να καλύψεις λάθη διαχείρισης.

Και αυτό είναι καθαρά λάθος της διοίκησης. Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι η αλλαγή του σχεδίου πόλης και σε αυτό το σημείο μέμφομαι τη διοίκηση που δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει το όλο σκηνικό. Έπρεπε όλα να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Και τίποτε δεν έγινε. Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Καβάλας; Το κυκλοφοριακό που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο μεγάλο. Αλλά κανείς δεν κάνει κάτι» σχολίασε καταληκτικά θυμίζοντας ότι ούτε τα αστικά ΚΤΕΛ δεν επιδότησε ο Δήμος προκειμένου κάποια δρομολόγια μια βιώσιμα να μείνουν επειδή εκεί δεν πηγαίνει το αστικό ΚΤΕΛ.

«Το υποσχέθηκε και δεν το έκανε. Ας πάει σε άλλους Δήμους να δει. Και τώρα πάμε για αγορές μετοχικού κεφαλαίου;» τόνισε θυμίζοντας ότι δεν γίνεται να φταίει για όλα η αντιπολίτευση και η πανδημία. «Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη για να δείξει ότι έχει πολιτική υπόσταση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...