Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνταξιοδοτήθηκαν 172 υπάλληλοι κι έχουν προσληφθεί μόλις 2!

Ημέρα:

spot_img

Οξύτατο είναι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον δήμο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Αστυνομίας Ηλίας Καλανταρίδης.

”Αυτό το οποίο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως χώρα, έχει σαν αποτέλεσμα να φεύγουν σωρηδόν υπάλληλοι από όλους τους φορείς του δημοσίου για να συνταξιοδοτηθούν, ενώ στη θέση τους δεν προσλαμβάνεται ουσιαστικά κανένας, καθώς υπάρχει η σχετική απαγόρευση”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης.

172 υπάλληλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το 2011 μέχρι σήμερα κι έχουν προσληφθεί μόλις 2!

”Συγκεκριμένα στον δήμο Καβάλας από το 2011 μέχρι και σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 172 υπάλληλοι κι ακόμη 9 έχουν φύγει σε άλλους φορείς του δημοσίου με μετάταξη. Στη θέση αυτών έχουν έρθει συνολικά στον δήμο μας μόλις 2 υπάλληλοι! Μια απλή αφαίρεση έχει σαν αποτέλεσμα να καταλάβουμε όλοι ότι αυτά τα 8 χρόνια είμαστε μείον 179 υπαλλήλους, γι’ αυτό και οποτεδήποτε έχουμε αποχώρηση ακόμη ενός υπαλλήλου, αντιμετωπίζουμε πραγματικά τεράστια προβλήματα στο να κλείσουμε την “τρύπα” που δημιουργείται, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες υπάλληλοι να αναλαμβάνουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται κι αυτό να αυξάνει τον φόρτο εργασίας τους”, επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

”Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε κυριολεκτικά στο όριο και των υπαλλήλων και γενικότερα στο τι μπορεί να παρέχει ο δήμος, που πρέπει να παρέχει, προς τους δημότες του”

Σύμφωνα πάντα με τον Ηλία Καλανταρίδη, το επόμενο διάστημα, εξαιτίας αυτής της έλλειψης υπαλλήλων θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα. ”Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε κυριολεκτικά στο όριο και των υπαλλήλων και γενικότερα στο τι μπορεί να παρέχει ο δήμος, που πρέπει να παρέχει, προς τους δημότες του. Έχουμε μια κατάσταση που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ήδη για το έτος που διανύουμε αναμένουμε ακόμη πολλές συνταξιοδοτήσεις και πραγματικά δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξει αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα περισσότερα προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργία του δήμου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Εδώ κι ενάμιση χρόνο που έχει δοθεί η σχετική άδεια για πρόσληψη ατόμων στην καθαριότητα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία!

Ερωτηθείς σε σχέση με το αν μπορεί κατά κάποιο τρόπο να επιλυθεί το πρόβλημα από τη στιγμή που θα γίνουν κάποιες προσλήψεις, όπως έχει ανακοινωθεί, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Ηλίας Καλανταρίδης απάντησε: ”Θυμίζω ότι εδώ κι ενάμιση χρόνο που έχει δοθεί η σχετική άδεια για πρόσληψη ατόμων στην καθαριότητα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία! Πραγματικά όταν ολοκληρωθεί θα είναι μια μεγάλη ανάσα, τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας. Από εκεί και πέρα όμως οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν θα επωφεληθούν τίποτα απολύτως, γιατί δεν υπάρχει εκεί αντίστοιχη άδεια, προκειμένου να προχωρήσουμε σε προσλήψεις”.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τον δήμο Καβάλας 40 διοικητικοί υπάλληλοι

Αναφορικά τέλος με το ποια είναι η υπηρεσία στην οποία το πρόβλημα είναι εντονότερο, ο αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: ”Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει 40 διοικητικοί υπάλληλοι. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να καλυφθούν κενά, όταν έχουμε μόνο αποχωρήσεις και καμιά πρόσληψη υπαλλήλου; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια υπηρεσία. Κάθε μια εξ αυτών έχει τα δικά της προβλήματα και χαρακτηριστικά. Παντού υπάρχει η ίδια ανάγκη”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...