Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας επαναφέρει την ελεγχόμενη στάθμευση

Ημέρα:

spot_img

Η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει, χωρίς ακόμη να είναι σαφές το πότε, στην πόλη της Καβάλας, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (22/6), η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι το δεύτερο βήμα, αφού το πρώτο είναι σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή και αφορά τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων στα καταστήματα.

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για σύμβαση με γερανό που θα «σηκώνει» παράνομα παρκαρισμένα οχήματα πάνω σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή διαβάσεις πεζών

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Μαρία Φραντζεσκάκη, σε εξέλιξη είναι και οι διεργασίες, από τις οποίες θα προκύψει σύμβαση με ιδιωτικό γερανό που θα «σηκώνει» και τα αυτοκίνητα που θα είναι παράνομα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες ατόμων με αναπηρία ή σε διαβάσεις πεζών.

«Η διαδικασία με τον γερανό θα πάρει λίγο χρόνο, σίγουρα πάνω από έναν μήνα. Ο παραβάτης θα πληρώνει και το πρόστιμο που ορίζει ο κώδικας, αλλά και το αντίτιμο του γερανού που θα «σηκώνει» το όχημα. Πρέπει να βάλουμε μια τάξη σε όλο αυτό που επικρατεί στην πόλη, δυστυχώς με το «βούρδουλα», αν και εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να παρκάρουμε παράνομα, ιδίως σε θέσεις Α.Μ.Ε.Α.», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος της δημοτικής αστυνομίας Καβάλας.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα έχει αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, καθώς άλλαξαν αρκετά δεδομένα στην πόλη

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ισχύσουν τα δεδομένα που υπήρχαν όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η ελεγχόμενη στάθμευση πριν από αρκετά χρόνια, η κ. Φραντζεσκάκη απάντησε: «Όχι, δεν θα ισχύσουν όλα όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα, έχουμε νέους πεζόδρομους κλπ, οπότε θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις για τις θέσεις στάθμευσης. Αυτό που θα είναι ίδιο, θα είναι οι κάρτες στάθμευσης, γιατί έχουμε περισσεύματα καρτών που είναι αρκετά χρήματα και όπως είναι λογικό δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στις αποθήκες μας. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Εφόσον τελειώσουν οι κάρτες, θα δούμε από εκεί και ύστερα αν θα πάμε στην λογική του παρκόμετρου ή κάποιου άλλου μέσου ηλεκτρονικού».

Όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή…

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» και του Kavala Web News, για το πότε ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή η «νέα» ελεγχόμενη στάθμευση, η αρμόδια αντιδήμαρχος, απάντησε: «Υπάρχει χρόνος μπροστά μας, γιατί όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή. Το πρώτο βήμα μας είναι οι νέες διαγραμμίσεις των χώρων φορτοεκφόρτωσης, κάτι που τελειώνει σύντομα. Από εκεί και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε τα της ελεγχόμενης στάθμευσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...