Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Απόστολος Μουμτσάκης σε συνέδριο ανταλλαγής γνώσεων στην Ιαπωνία

Ημέρα:

spot_img

Θέμα συζήτησης η κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα / Βρέθηκε η χρυσή τομή για τον κανονισμό της Λαϊκής Αγοράς / Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου στην περιοχή του Ζυγού

 Στα αποτελέσματα του 4ημερου προγράμματος ανταλλαγής γνώσεων με τίτλο «Housing and Urban Recovery: Knowledge Exchange in Japan on Urban Crises (HUR)» – «Στέγαση και αστική ανάκαμψη: Ανταλλαγή γνώσης στην Ιαπωνία σχετικά με τις αστικές κρίσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε επίσης και στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του νέου κανονισμού της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, καθώς επίσης και σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του νέου κυνοκομείου του Δήμου Καβάλας.

 «Ήταν ένα εποικοδομητικό ταξίδι, το οποίο προέκυψε μετά και την επίσκεψη στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα…»

Αναφερόμενος αρχικά στο συνέδριο που έγινε στην Ιαπωνία, το οποίο διοργάνωσε και χρηματοδότησε η Παγκόσμια Τράπεζα από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε αρχικά: «Ήταν ένα εποικοδομητικό ταξίδι, το οποίο προέκυψε μετά και την επίσκεψη στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Η πόλη μας, μαζί με άλλες τρεις της Ελλάδας, μετείχε σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε τον τίτλο: «Τεχνική Βοήθεια για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα», το οποίο χρηματοδοτούνταν από την Παγκόσμια Τράπεζα. Μέσω αυτού του προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα να μας επισκεφθούν στην Καβάλα, να γνωρίσουν τη δουλειά που κάνουμε εδώ στο κομμάτι «έξυπνες πόλεις», ώστε με τη χρήση της τεχνολογίας να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών μας».

«Το θέμα που ανέπτυξα αφορούσε την κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα, μέρος του οποίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Δήμος Καβάλας…»

 «Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μας προέκριναν σε σχέση με άλλες πόλεις και μας ζήτησαν να μετέχουμε, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, σε αυτό το συνέδριο που έγινε στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Εκτός από εμένα στο συνέδριο μετείχε και ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Το θέμα που ανέπτυξα αφορούσε την κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα, μέρος του οποίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Δήμος Καβάλας, ενώ η παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου περιελάμβανε μια παρουσίαση των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας τα τελευταία χρόνια, τις ενέργειες που έχει κάνει για να τις αντιμετωπίσει, καθώς και ποια μαθήματα (θετικά ή αρνητικά) έχει διδαχθεί η Καβάλα από την εμπειρία της σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων/αστικών προκλήσεων», σημείωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Μουμτσάκης.

Τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καβάλας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Dr. Juergen Voegele, και τον δήμαρχο της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, τους οποίους και προσκάλεσαν στην Καβάλα

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι κατά την διάρκεια του συνεδρίου τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καβάλας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Dr. Juergen Voegele, και τον δήμαρχο της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, τους οποίους και προσκάλεσαν στην Καβάλα.

Επίσης, αποκόμισαν γνώση και εμπειρίες από την πόλη της Χιροσίμα και από άλλες 8 χώρες από Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κιργιστάν, Κόσοβο, Κροατία, Ουκρανία, Πολωνία και Ρουμανία, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαν σοβαρές κρίσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από πολέμους, σεισμούς και την κλιματική αλλαγή.

«Ζήτησα να μας επισκεφθούν ξανά τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο να κάνουν επενδύσεις στην περιοχή μας, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Γενικά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα από αυτό το ταξίδι ήταν πολύ θετικά, από τη στιγμή που μπορέσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επαφές. Θέλω να τονίσω ότι όλα τα έξοδα (μετακίνηση – διαμονή) ήταν πληρωμένα από την Παγκόσμια Τράπεζα», επισήμανε ακόμη ο κ. Μουμτσάκης.

«Βρήκαμε επιτέλους τη χρυσή τομή, ώστε να λειτουργήσει ο κανονισμός της Λαϊκής Αγοράς – Παλεύαμε 22 χρόνια για να γίνει αυτός ο κανονισμός και επιτέλους αποκτήσαμε έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών μας…»

 Αναφορικά με το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, σημείωσε: «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από προσωπικές προσπάθειες τριών και πλέον ετών, κατάφερα να επέλθει σύγκλιση ανάμεσα στους επαγγελματίες πωλητές και στους παραγωγούς πωλητές των Λαϊκών Αγορών. Βρήκαμε επιτέλους τη χρυσή τομή, ώστε να λειτουργήσει ο κανονισμός της Λαϊκής Αγοράς, για το πως θα στήνονται οι πάγκοι, πόσα μέτρα θα είναι αυτοί (4,5 για τους παραγωγούς – 5 για τους εμπόρους φρούτων – 6 μέτρα για τους πωλητές ρούχων). Παλεύαμε 22 χρόνια για να γίνει αυτός ο κανονισμός και επιτέλους αποκτήσαμε έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών μας. Παράλληλα, είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, όσον αφορά τις διαδικασίες για τη δημιουργία πρότυπης Λαϊκής Αγοράς στην Καλαμίτσα. Εκεί θα φιλοξενηθούν περίπου 30 έμποροι – παραγωγοί. Η Λαϊκή της Καλαμίτσας θα λειτουργεί την ίδια μέρα, Σάββατο δηλαδή, με την κεντρική, ώστε κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλαμίτσας να μην κατεβαίνουν στο κέντρο για τα ψώνια της Λαϊκής».

«Εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου κοντά στο JUMBO, στην περιοχή του Ζυγού, το οποίο θα είναι έτοιμο σε 9 μήνες από τώρα…»

Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με το νέο κυνοκομείο του Δήμου Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε: «Από τότε που αναλάβαμε κάναμε βελτιωτικά έργα στο υπάρχον κυνοκομείο. Βελτιώθηκαν πάρα πολύ οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί. Το κυνοκομείο έχει τα δικά του προβλήματα όμως, δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί και γι’ αυτό μέσω προγράμματος εξασφαλίσαμε 800.000 ευρώ. Εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου κοντά στο JUMBO, στην περιοχή του Ζυγού, το οποίο θα είναι έτοιμο σε 9 μήνες από τώρα. Θα είναι ένα σύγχρονο κυνοκομείο κι εκεί θα μεταφερθούν όλα μας τα ζώα. Θα είναι χώρος όπου θα ζουν για λίγο χρονικό διάστημα τα ζώα και εκεί θα κρίνει η επιτροπή αν θα επιστρέφουν στο φυσικό περιβάλλον ή αν θα πηγαίνουν στο καταφύγιο γιατί είναι επικίνδυνα για τον κόσμο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...