Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ολόνγχο»: Θέατρο από το πιο κρύο μέρος του πλανήτη

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Καβάλας και το Σωματείο Ρωσοελληνικής Κουλτούρας παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (1/10) συνέντευξη για την παρουσίαση του θεάτρου «Ολόνγχο», τα μέλη του οποίου θα δώσουν μια παράσταση την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Εκ μέρους του δήμου Καβάλας η Μαρία Φραντζεσκάκη τόνισε ότι το «Ολόνγχο» θεωρείται το πιο κλασικό θέατρο της σύγχρονης Ρωσίας, προερχόμενο από τη δημοκρατία των Σαχάρ η Ιακουτία, το πιο κρύο κατοικημένο μέρος του πλανήτη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους μείον 60 βαθμούς Κελσίου!

«Θα είναι ένα σόου που δεν έχουμε δει όμοιό του και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό…»

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι σε αυτό το μακρινό μέρος της γης είναι ορθόδοξοι. Έχουν επίσης ελληνικά ονόματα. Αυτό για εμένα είναι πολύ συγκινητικό. Η καλλιτεχνική αυτή ομάδα ως πρέσβειρα καλής θελήσεως, ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κι έχουμε την τιμή να βρίσκονται κοντά μας και την Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα θα μας παρουσιάσουν το έργο τους στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Θα είναι ένα σόου που δεν έχουμε δει όμοιό του και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό», δήλωσε σχετικά η Μαρία Φραντζεσκάκη.

«Οι άνθρωποι αυτοί πετώντας με αεροπλάνο 11 συνεχόμενες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα διανύοντας από την Ιακουτία 10.000 χιλιόμετρα»

Από την πλευρά του ο Ανατόλ Ιγκόροφ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής, υπογράμμισε ότι ο Αντρέι Μπορίσοφ δεν είναι μόνο ένα ξακουστό όνομα στη Ρωσία, αλλά ένας άνθρωπος παγκοσμίου εμβέλειας.

«Το θέατρο «Ολονγχό» είναι το πρώτο κλασικό της Ρωσίας, το έπος αυτού του λαού είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι άνθρωποι αυτοί πετώντας με αεροπλάνο 11 συνεχόμενες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα διανύοντας από την Ιακουτία 10.000 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Ανατόλ Ιγκόροφ.

«Από τα παιδικά μας χρόνια μαθαίνουμε τη λογοτεχνία της Ελλάδας και ξέρουμε πολύ καλά όσα έκανε η Ελλάδα για τον κόσμο…»

 Ο αρχηγός της θεατρικής ομάδας και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ιακουτίας Αντρέι Μπορίσοφ από τη μεριά του δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε στην Ελλάδα. Το θέατρο μας είναι ενταγμένο στην UNESCO γιατί έχει δικά του ήθη και έθιμα και ήρθαμε στη χώρα σας να γνωρίσετε κάτι διαφορετικό και την παράδοσή μας. Από τα παιδικά μας χρόνια μαθαίνουμε τη λογοτεχνία της Ελλάδας και ξέρουμε πολύ καλά όσα έκανε η Ελλάδα για τον κόσμο. Το έργο που θα παρουσιάσουμε είναι πολύ ενδιαφέρον και καλούμε όλους τους πολίτες να το παρακολουθήσουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...