Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Kontrabando επιστρέφουν στον μοναδικό χώρο του Ιμαρέτ

Ημέρα:

spot_img

Το μουσικό σχήμα Kontrabando μετά από δεκάδες συναυλίες, σημαντικές συνεργασίες αλλά και δύο άλμπουμ, τα οποία συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστρέφουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στην Καβάλα και στον μοναδικό χώρο του Ιμαρέτ, για να παρουσιάσουν στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων παλαιότερες, αλλά και νέες συνθέσεις από το άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

 Το μουσικό σχήμα Kontrabando, συνεχίζει την μακρόχρονη πορεία του, ανταλλάσοντας μουσικά «φορτία» διαφορετικών μουσικών πολιτισμών. Αναδεικνύοντας τα βιώματα και τα ακούσματα από τον τόπο καταγωγής τους την βόρεια Ελλάδα, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και σύνδεσμος μουσικών επιρροών, τα μέλη του σχήματος δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project που συνδυάζει ηχοχρώματα και αγγίζει τις μουσικές ευαισθησίες του σημερινού ακροατή.

Οι Kontrabando παρουσιάζουν με το δικό τους αυθεντικό τρόπο, ένα μουσικό αποτέλεσμα που οδηγεί τον ακροατή σε μια ακροβασία ανάμεσα στην τροπική, πολύρυθμη και πολύχρωμη μουσική της Ανατολής και των Βαλκανίων

Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε δικές τους συνθέσεις και σε γνωστά μουσικά θέματα Ελλήνων λαϊκών συνθετών και δεξιοτεχνών, πάντοτε διασκευασμένα από τους ίδιους με μια πιο σύγχρονη μουσική ματιά. Παρουσιάζουν με το δικό τους αυθεντικό τρόπο, ένα μουσικό αποτέλεσμα που οδηγεί τον ακροατή σε μια ακροβασία ανάμεσα στην τροπική, πολύρυθμη και πολύχρωμη μουσική της Ανατολής και των Βαλκανίων και την απόλυτα ισορροπημένη μουσική της Δύσης. Μουσικοί: Πάνος Καραθανάσης: μπάσο, Μηνάς Κουτζαμπασόπουλος: πιάνο, Άλκης Ζοπόγλου: κανονάκι, Νίκος Αγγούσης: κλαρίνο.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (21/8) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης, εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για το γεγονός ότι μόλις μέσα σε τρεις ώρες εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια.

«Θα θέλαμε μεγαλύτερο χώρο και περισσότερες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι τα μέλη του σχήματος Kontrabando είναι σημαντικοί καλλιτέχνες. Επίσης τόνισε ότι το Ιμαρέτ είναι ένας χώρος που αγαπούν όλοι οι Καβαλιώτες και παράλληλα ευχαρίστησε την κ. Μισσιριάν για την παραχώρηση του χώρου.

Από την πλευρά του ο Άλκης Ζοπόγλου δήλωσε ότι «γιορτάζουμε τα είκοσι χρόνια στον χώρο της μουσικής και είναι μεγάλη μας χαρά που μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη μουσική μας εδώ που γεννήθηκε η ιδέα για το συγκρότημα».

Επίσης, σημείωσε ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, ενώ εξέφρασε και τη χαρά του για το ότι η συναυλία θα δοθεί στο Ιμαρέτ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...