Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ΔΕΥΑΚ

Ημέρα:

spot_img

Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που αφορούσε το οικονομικό έτος 2014, παρουσιάστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (2/11).

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στον «Ενήμερο» και το KavalaWebNews, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έγιναν την Πέμπτη, αλλά και σ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Πολλές δυσλειτουργίες και προβλήματα περιγράφει η έκθεση των ορκωτών λογιστών για το 2014

«Η έκθεση περιγράφει ξεκάθαρα δυσλειτουργίες, αναφέρεται σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με το μηχανογραφικό σύστημα και την επάρκεια ή ανεπάρκεια του, λάθη που εστιάζονται κυρίως σε δυσλειτουργίες του λογιστηρίου, στον τρόπο με τον οποίο αποτιμώνται οι αποσβέσεις ή σχηματίζονται προβλέψεις κι αν αυτές γίνονται με ασφάλεια ή όχι. Για το ότι όλη αυτή η δυσλειτουργία δημιουργεί προβλήματα και πρόσθετες φορολογικές υποχρεώσεις στη Δ.Ε.Υ.Α. Επίσης, η έκθεση περιγράφει κι άλλα πράγματα που είναι νομικής φύσεως, για τα οποία θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο στη μεταπροσεχή συνεδρίαση του. Επειδή ρώτησε ο κ. Τσοχαταρίδης γιατί το 2014 κι όχι και τα προηγούμενα απάντησα ότι στο μεθεπόμενο θα έρθουν και τα χρόνια από το 2011 και μετά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος.

«Θέλαμε να δώσουμε το στίγμα των επιλογών, της πολιτικής και της φιλοσοφίας που έχει η νέα διοίκηση»
«Να διευκρινίσω σχετικά με το αν έκαναν ελέγχους οι ορκωτοί λογιστές τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά και οι χρήσεις των ετών 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014 ήταν ανεξέλεγκτες, κάτι που άρχισε η διοίκηση Καζανίδη για το 2010 και στη συνέχεια μετά τον Νοέμβριο του 2015 που βρέθηκα στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προχωρήσαμε στον οικονομικό έλεγχο από το 2011 μέχρι το 2014. Έπαψε να υπάρχει ο Α.Φ.Μ. της Δ.Ε.Υ.Α. Φιλίππων με ό,τι αυτό σημαίνει για την εκκρεμότητα που υπήρχε για περισσότερο από έξι χρόνια από την ταυτόχρονη ύπαρξη δυο Α.Φ.Μ. και στο διοικητικό συμβούλιο επειδή ρωτήθηκα από την αντιπολίτευση γιατί παίρνω τις οικονομικές καταστάσεις του 2014 και όχι και των προηγούμενων ετών, απάντησα ότι φέραμε τις εκθέσεις του 2014, διότι είναι η χρονιά κατά την οποία άλλαξε διοίκηση ο δήμος Καβάλας. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε το στίγμα των επιλογών, της πολιτικής και της φιλοσοφίας που έχει η νέα διοίκηση», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Ετοιμάζεται απάντηση στο εξώδικο κατά της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ήταν μαραθώνια και επειδή είχε την εισήγηση της υπηρεσίας για το σχηματισμό προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει θέμα, το οποίο έχει εμπλέξει τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με την αποστολή εξωδίκου από μέρους μιας εταιρείας και για το οποίο πρέπει να απαντήσουμε. Επειδή το εξώδικο αναφέρει θέματα που αφορούν τη διακίνηση εγγράφων εμπιστευτικού χαρακτήρα, στο διοικητικό συμβούλιο ήρθε αυτή η εισήγηση, πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία έστω, και το πρώτο διάστημα θα πρέπει να συγκληθεί αυτή η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της και να απαντήσει στο εξώδικο», σημείωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. πρέπει να είναι η πλέον προτεινόμενη δημοτική επιχείρηση…

«Η χθεσινή μέρα ήταν η απαρχή μιας κουβέντας κι ενός προβληματισμού σχετικά με τη Δ.Ε.Υ.Α. Ξεκαθαρίσαμε σε κάθε τόνο ότι μπορεί να είναι προτεινόμενη. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο καλύτερη ή άριστη. Πρέπει να είναι η πλέον προτεινόμενη δημοτική επιχείρηση, διότι αυτός είναι ο ρόλος της. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι προσπαθούμε να στήσουμε διαδικασίες, λειτουργίες και φιλοσοφία τέτοια που να μπορεί ο κάθε πολίτης να απευθύνεται σ’ εμάς κι εμείς να είμαστε αποτελεσματικοί. Παρά τα προβλήματα τα οικονομικά, τεχνικά, μισθολογικά, εργασιακά, νομοθετικά είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Ποτέ δεν θα γκρινιάξω για το ότι δεν έχω προσωπικό ή χρήματα. Η λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι ανταποδοτική, άρα με σύνεση πρέπει κανείς να προγραμματίζει, να μεθοδεύει, να σχεδιάζει, να εκτελεί και να διαχειρίζεται μια επιχείρηση που πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί, διότι έχει τεράστιο έργο να προσφέρει», επισήμανε ακολούθως ο κ. Ξανθόπουλος.

Σε σύντομο χρόνο θα έρθουν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τα έτη 2015 και 2016

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του: «Η έκθεση των ορκωτών λογιστών ήρθε στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης, ακριβώς για να σηματοδοτήσει τι γίνεται από την επόμενη ημέρα και μετά. Τι γίνεται από τη νέα διοίκηση από το 2015 και μετά. Σε σύντομο χρόνο θα έρθουν οι εκθέσεις των ορκωτών για τα έτη 2015 και 2016, διότι πλέον οι χρήσεις ελέγχονται. Δεν υπάρχει λόγος να μην ελέγχονται. Δεν ξέρω γιατί κωλυσιεργούσαν στην προηγούμενη τετραετία και δεν ολοκλήρωναν αυτούς τους ελέγχους. Προφανώς κάτι είχαν στο μυαλό τους. Δεν θα απαντήσω γιατί αυτές οι διοικήσεις επέλεξαν αυτό το δρόμο. Σε ό,τι μας αφορά, επιθυμώντας την εξυγίανση, τη διαλεύκανση, το ξεκαθάρισμα και τη λειτουργία της επιχείρησης όπως ονειρευόμαστε, προχωρήσαμε σε αυτήν την επιλογή, μολονότι φέρνει σε δύσκολη θέση κάποιους. Η διαφάνεια είναι το ζητούμενο και με διαφάνεια, όταν διαχειρίζεσαι χρήματα που δεν σου ανήκουν, πρέπει να πορεύεσαι στο μέλλον».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...