Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξαναγυρίζει μετά από δύο χρόνια απουσίας η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Ημέρα:

spot_img

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης», η οποία επανέρχεται δριμύτερη μετά από δυο χρόνια «απουσίας» της λόγω της πανδημίας. Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, στη φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση» θα μετέχουν 3.000 μαθητές, από 30 συνολικά σχολεία.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση της 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης», που έχει σαν τίτλο: «Η «Αλφαβητοπαρέλαση ξαναγυρίζει». Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι, η παρέλαση θα ξεκινήσει και πάλι από τον Άγιο Παύλο στην οδό Ομονοίας, αφού φυσικά τα σχολεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο δημοτικό των Ποταμουδίων με τελική κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της Καβάλας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γεμίσουμε την πόλη μας με χαρούμενες παιδικές φωνές, να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνουμε για λίγο παιδιά…»

«Η συμμετοχή στη φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση» θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς 3.000 μαθητές θα δώσουν το «παρών» μαζί με τους γονείς τους. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι για δυο χρόνια δεν έγινε η «Αλφαβητοπαρέλαση», λόγω φυσικά της πανδημίας. Σε αυτήν θα μετέχουν και σχολεία εκτός Δήμου Καβάλας, όπως του Οφρυνίου, του Ποδοχωρίου και των Ελευθερών. Συνολικά 30 σχολεία θα μετέχουν, μεταξύ αυτών και το Ειδικό Σχολείο Καβάλας», συμπλήρωσε ακόμη ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να γεμίσουμε την πόλη μας με χαρούμενες παιδικές φωνές, να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνουμε για λίγο παιδιά, να ζωντανέψουμε το κέντρο της πόλης μας», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Από τη μεριά μας έχουμε ήδη ενημερώσει όλους όσοι θα μας βοηθήσουν στη διεξαγωγή της «Αλφαβητοπαρέλασης», όπως είναι η Τροχαία, το Ε.Κ.Α.Β., ο Ιατρικός Σύλλογος, το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ.»

 Όσον αφορά τη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, ο αντιδήμαρχος Καβάλας τόνισε: «Από τη μεριά μας έχουμε ήδη ενημερώσει όλους όσοι θα μας βοηθήσουν στη διεξαγωγή της «Αλφαβητοπαρέλασης», όπως είναι η Τροχαία, το Ε.Κ.Α.Β., ο Ιατρικός Σύλλογος, το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ., που θα μεταφέρουν και τα παιδιά. Ο Δήμος Καβάλας θα φροντίσει για τα κάγκελα κι ό,τι χρειαστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία. Είμαστε έτοιμοι και με τον ήχο στη διαδρομή και στην κεντρική πλατεία, για να μπορέσει το κάθε σχολείο να χορέψει τον χορό του στον τερματισμό στην πλατεία. Έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους η Art Atack μαζί με τον Δήμο Καβάλας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας υπάρχει εναλλακτική και θα είναι η επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου».

Μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με djs σε καρναβαλίστικους ρυθμούς μια μέρα πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Ακόμη ο κ. Μουμτσάκης υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της φετινής 16ης «Αλφαβητοπαρέλασης» και της προσπάθειας που κάνουμε ως Δήμος Καβάλας να τονώσουμε το κέντρο της πόλης και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, μια μέρα πριν την παρέλαση του καρναβαλιού στην Ξάνθη, θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με dj’s σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. Εκεί είναι καλεσμένα όλα τα σχολεία της πόλης, όλοι οι συμπολίτες μας, ενώ το πάρτι θα γίνει γνωστό και στα ξενοδοχεία μας, όπου διαμένουν οι επισκέπτες που φιλοξενούνται στην πόλη μας για το Καρναβάλι της Ξάνθης».

«Πολύ πριν τη θερινή περίοδο τα περισσότερα έργα, είτε φυσικού αερίου, είτε οπτικών ινών ή ύδρευσης θα έχουν πιστεύω τελειώσει, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση στο κυκλοφοριακό – Σε όλη τη χώρα μάθαμε ότι θα προσληφθούν 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ εμείς, βάσει καταστατικού, δικαιούμαστε άλλα τέσσερα άτομα σε πρώτη φάση…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο Απόστολος Μουμτσάκης μίλησε και για τα θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας σχετικά: «Καθημερινά το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Έρχονται νέες αρμοδιότητες στις ήδη πολλές που έχει. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά το έργο τους δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε να διεξαγέται καλύτερα η κίνηση στους δρόμους της πόλης. Να ξεκαθαρίσω πως ό,τι κινείται στον δρόμο είναι ευθύνη της Τροχαίας, ό,τι είναι παράνομα σταθμευμένο, είναι ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας. Γίνονται παράλληλα όλα αυτά τα έργα στο κέντρο της πόλης που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κίνηση των οχημάτων. Σιγά σιγά και πολύ πριν τη θερινή περίοδο τα περισσότερα έργα, είτε φυσικού αερίου, είτε οπτικών ινών ή ύδρευσης θα έχουν πιστεύω τελειώσει, ώστε να υπάρξει μια ελάφρυνση στο κυκλοφοριακό. Τα έργα στον Καπνεργάτη προχωρούν πιο γρήγορα και γενικά όλα αυτά τα έργα θα αφήσουν κάτι καλύτερο στην πόλη. Έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν, αλλά έστω και τώρα πρέπει να τα κάνουμε. Χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή. Όσον αφορά τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, περιμένουμε την σχετική προκήρυξη. Σε όλη τη χώρα μάθαμε ότι θα προσληφθούν 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ εμείς, βάσει καταστατικού, δικαιούμαστε άλλα τέσσερα άτομα σε πρώτη φάση. Ακόμη κι αυτά τα τέσσερα άτομα θα δώσουν μια ανάσα και θα βοηθήσουν τους υπάρχοντες δημοτικούς αστυνομικούς».

«Το δίκτυο Β40, είναι μια γέφυρα συνεργασίας για τα Βαλκάνια. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι «έξυπνες» πόλεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, η οικονομική συνεργασία, η σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών των πόλεων…»

Τέλος, ο Απόστολος Μουμτσάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο συνέδριο του δικτύου πόλεων Β40 που έγινε στην Αθήνα το διάστημα 21 – 23 Ιανουαρίου.

Για το θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα τη χαρά να παραβρεθώ στο συνέδριο για την ανάληψη της προεδρίας από τον Δήμο Αθηναίων του δικτύου πόλεων Β40. Αυτό το δίκτυο δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν στην Κωνσταντινούπολη με το πρωτοβουλία του Εκρέμ Ιμάμογλου, περιλαμβάνοντας αρχικά 40 πόλεις, που σήμερα είναι πλέον 73 από δέκα συνολικά χώρες. Το μόνο όριο που μπαίνει είναι οι πόλεις να έχουν πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και να βρίσκονται φυσικά στη Βαλκανική Χερσόνησο. Ως Δήμος Καβάλας μετέχουμε κι εμείς σε αυτό το δίκτυο φέτος για πρώτη φορά. Δεν μπόρεσε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης να παραβρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων. Έτσι με μεγάλη χαρά δέχτηκα να εκπροσωπήσω τον Δήμο Καβάλας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς δημάρχους και αντιδημάρχους από άλλες πόλεις, να βρεθώ πιο κοντά στην κουλτούρα άλλων βαλκανικών πόλεων και να ξεκινήσουμε, το κυριότερο για εμένα, συνεργασία με άλλες πόλεις, σε επίπεδο πολιτισμού κυρίως, αλλά και να μιλήσουμε για τη συμμετοχή των νέων στα πολιτικά δρώμενα στον Δήμο μας. Το δίκτυο αυτό είναι μια γέφυρα συνεργασίας για τα Βαλκάνια. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι «έξυπνες» πόλεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη, η οικονομική συνεργασία, η σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών των πόλεων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...