Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης: Να ξαναδούμε την σχέση του δημότη με τον δήμο

Ημέρα:

spot_img

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον δήμο Καβάλας προχώρησε την Τετάρτη (15/6), ο Ντίνος Κλειτσιώτης, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών και αρκετών ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχα με φίλους και συντοπίτες για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά, ότι η πόλη μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει τη θέση που της αξίζει, δεν διαδραματίζει το ρόλο που της πρέπει. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι όλοι οι επικεφαλής του δήμου, τα τελευταία χρόνια, ό,τι και εάν είχαν δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσουν, είτε δεν το εκπλήρωσαν, είτε έμεινε ανεφάρμοστο», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Αντί να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τον δήμο μας, μένουμε μόνο στην παραδοχή της ομορφιάς της Καβάλας μας και με την αδράνειά μας, φτάνουμε στο σημείο ακόμη και να την υποβαθμίσουμε»

«Σε κάθε περίπτωση όμως δεν βελτίωσε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του καθένα μας. Υπήρξε κοινός τόπος στις συζητήσεις μας ότι δεν υπήρχε σαφής οριοθέτηση των στόχων του δήμου μας, δεν υπήρχε ξεκάθαρη πρόταση για το μέλλον του δήμου μας, δεν υπήρχε όραμα και προοπτική για το ποια είναι η πόλη μας και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους δήμους της Περιφέρειάς μας. Αυτήν την πραγματικότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί την αντιλαμβανόμαστε όλοι μας καθημερινά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δήμος μας είναι ένας από τους ομορφότερους στην Ελλάδα. Έχει μια ομορφιά όμως που μας έχει επαναπαύσει εν πολλοίς. Σε σημείο μάλιστα που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να προωθήσουμε αυτήν μας την εικόνα σε όφελος όλων μας. Αντί να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τον δήμο μας, μένουμε μόνο στην παραδοχή της ομορφιάς της Καβάλας μας και με την αδράνειά μας, φτάνουμε στο σημείο ακόμη και να την υποβαθμίσουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Κλειτσιώτης.

«Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, χωρίς περιστροφές και να παραδεχτούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να επαναπροδιορίσουμε τη σχέση του δημότη με τον δήμο μας…»

«Η ευθύνη όμως δεν βαραίνει μόνο τις πλάτες των τοπικών αρχόντων. Βαραίνει τον καθένα και καθεμία από εμάς. Είναι η ευθύνη του κάθε δημότη που επέλεξε να ζει σε αυτόν τον τόπο, που επέλεξε να δραστηριοποιείται κοινωνικά, οικονομικά και επαγγελματικά εδώ. Τα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συχνά μας καταβάλλουν. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία μας που απαξιώνουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία μας για να μην ασχολούμαστε με τα του οίκου μας. Γιατί εγώ έτσι θέλω να βλέπω τον δήμο. Η Καβάλα είναι το σπίτι μας. Είναι το μέρος όπου θέλω να ζήσουν τα παιδιά μου και να αγαπήσουν και να «πονέσουν» οι νέες γενιές. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, χωρίς περιστροφές και να παραδεχτούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να επαναπροδιορίσουμε τη σχέση του δημότη με τον δήμο μας. Έχουμε ενάμιση χρόνο άλλωστε μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον τρόπο να μετουσιώσουμε την αγάπη που έχουμε όλοι για την Καβάλα μας και να δημιουργήσουμε με ρεαλισμό, με πρόγραμμα και με όραμα τον τόπο που μας αξίζει να ζούμε», συμπλήρωσε σχετικά ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Το ζητούμενο για μένα είναι να δραστηριοποιήσω , όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την τοπική αυτοδιοίκηση»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής. Με τόλμη στις ιδέες μας και με αποφασιστικότητα στις πράξεις μας, να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του δήμου μας και να υλοποιήσουμε ό,τι συμφωνήσουμε για το κοινό καλό του δήμου. Πρέπει να θέσουμε ψηλά τον πήχη. Να συνεργαστούμε και να μοιράσουμε ισομερώς τις δυνάμεις μας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας που μας αφορούν. Κανείς μας δεν περισσεύει. Εάν θέλουμε να έχουμε μια πόλη διαρκώς αναπτυσσόμενη, πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε όλοι ένας αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα της ευημερίας του δήμου. Κάποιοι ίσως αναρωτιέστε γιατί σήμερα αποφάσισα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τη διεκδίκηση του δήμου. Εάν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Τις περισσότερες φορές όμως το εάν είναι η συγκυρία καλή το κρίνει το αποτέλεσμα. Και το ζητούμενο για μένα είναι να δραστηριοποιήσω, όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε ακόμη ο κ. Κλειτσιώτης.

«Δεν μπορεί όμως ο δήμος που θέλουμε να ανανεώσουμε ριζικά, να είναι υπόθεση ενός μόνον ανθρώπου. Το μέλλον του δήμου πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων…»

«Να συσπειρώσω όλους τους δημότες που δεν αρκούνται στον τρόπο που διοικείται σήμερα ο δήμος. Ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με ημίμετρα. Που δε θέλουν να λένε: «κάθε πέρσι και καλύτερα». Δημότες που δεν συμφωνούν με τη διαμόρφωση ιδεών και πρακτικών που εφαρμόζει ο δήμος. Θέλω να συσπειρώσω τους δημότες που είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους. Ανθρώπους που να μην κοιτάζουν τη βολή τους. Να μην εφησυχάζουν και να αφήνουν τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις ερήμην τους. Αποφάσεις που διακυβεύουν το μέλλον τους. Όλα αυτά τα φαινόμενα επιτρέψαμε να συμβαίνουν. Άλλες φορές με την ανοχή μας και τον ωχαδελφισμό μας και άλλες με την ψήφο μας. Όλοι μας ευθυνόμαστε γι’ αυτό. Δεν μπορεί όμως ο δήμος που θέλουμε να ανανεώσουμε ριζικά, να είναι υπόθεση ενός μόνον ανθρώπου. Το μέλλον του δήμου πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων, ελεύθερων και ασυμβίβαστων, που όμως να αγωνίζονται για σαφή, συγκεκριμένη και διακριτή πρόταση διοίκησης του δήμου μας», σημείωσε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κλειτσιώτης.

«Είμαι εδώ λοιπόν μπροστά σας ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Για να αγωνιστώ και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είμαι εδώ για να διεκδικήσω τη διοίκηση του δήμου Καβάλας. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και χωρίς αγκυλώσεις…»

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η Καβάλα του αύριο και η διοίκηση του δήμου πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών, πολιτικών θέσεων και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων, ανθρώπων που είναι οι καλύτεροι του είδους τους. Είμαι εδώ λοιπόν μπροστά σας ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Για να αγωνιστώ και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είμαι εδώ για να διεκδικήσω τη διοίκηση του δήμου Καβάλας. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και χωρίς αγκυλώσεις. Προφανώς γιατί πρώτα απ’ όλα έχω πολιτική ταυτότητα, και όχι μόνο κομματική. (και ας με κατηγορήσουν οι κακεντρεχείς γι’ αυτό). Για μένα ο δήμος είναι υπόθεση ζωής. Για να κάνουμε μαζί έργα ουσίας. Για να έχουμε τον δήμο που μας αξίζει. Γνωρίζετε ότι δειλά δειλά έχουν αρχίσει οι πολιτικές ζυμώσεις για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Όμως εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας δημιουργικά. Να σκεφτούμε τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να τα αποφύγουμε από εδώ και στο εξής. Να μην καλλιεργήσουμε κλίμα πόλωσης και ανέλεγκτες καταστάσεις που θα είναι σε βάρος όλων μας μα κυρίως του δήμου μας. Ο καθένας από σας καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται σήμερα. Μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση. Μπορεί να δει τις προθέσεις και τις θέσεις μας. Η πολυπόθητη ενότητα και το κλίμα συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι ευχολόγιο, αλλά αποτέλεσμα σύγκλισης απόψεων. Η συνεργασία δυνάμεων όμως δεν επέρχεται με τη διανομή ρόλων ανάμεσα σε πρωταγωνιστές. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος ρόλος. Δεν υπάρχει τάξιμο θέσης για να επέλθει συσπείρωση. Κάτι τέτοιο είναι πέρα από τη λογική μου. Είναι μακριά από τον αξιακό μου κώδικα. Απέχει πολύ από τα ιδανικά μου και τη νοοτροπία μου».

«Ζητάω λοιπόν από τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες στον ενάμιση χρόνο που έχουμε μέχρι τις δημοτικές εκλογές να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα κάνει τον δήμο μας,  τον δήμο του αύριο, τον δήμο που μας αξίζει…»

«Για το μόνο πράγμα που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι, ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος ως υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας στο πλάι μου ανθρώπους από εσάς, ανθρώπους σαν και εσάς. Ανθρώπους με εμπειρία ζωής, τεχνογνωσία και επιστημοσύνη. Πολύτιμα εφόδια για τον αγώνα που πρόκειται να δώσουμε. Με ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδια και θέληση να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στην αυτοδιοίκηση. Με ανθρώπους που όχι μόνο οραματίζονται, αλλά ξέρουν και να δουλεύουν. Με ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και ανιδιοτελείς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία αυτής της κρίσιμης περιόδου και να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε τα χρόνια που έρχονται να επιτελέσουμε μεγάλες αλλαγές και να μην μείνει κανείς μας στο περιθώριο. Γνωρίζετε την μέχρι τώρα πορεία μου. Πάντοτε ασχολούμουν με την πολιτική, είτε στον επαγγελματικό μου στίβο, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακόμη και σήμερα από τη θέση που κατέχω προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για όλους μας. Αυτή μου η πρόθεση μαζί με την εμπιστοσύνη που έχω εισπράξει, με ώθησε στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τον δήμο μας. Για έναν δήμο με ενεργούς πολίτες. Για έναν δήμο με μέλλον. Ζητάω λοιπόν από τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες στον ενάμιση χρόνο που έχουμε μέχρι τις δημοτικές εκλογές να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα κάνει τον δήμο μας,  τον δήμο του αύριο, τον δήμο που μας αξίζει», ανέφερε καταληκτικά στην ομιλία του χειροκροτούμενος ο κ. Κλειτσιώτης.

Υγειονομικοί σε αναστολή διαμαρτυρήθηκαν στον χώρο όπου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κλειτσιώτη – Η απάντηση που τους έδωσε

Να σημειωθεί τέλος ότι πριν την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε στην παρουσία των υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. που είναι σε αναστολή, οι οποίοι περίμεναν στην είσοδο του χώρου όπου έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό.

«Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την ενέργεια αυτών των ανθρώπων. Το ξέρουν καλά και τους το έχω πει επανειλημμένα ότι δεν είναι απόφαση του διοικητή του Γ.Ν.Κ. να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Είναι απόφαση της κυβέρνησης κι εγώ είμαι εκτελεστικό όργανο. Χαριτολογώντας τους είπα ότι αύριο που θα είμαι δήμαρχος και θα παίρνω εγώ αποφάσεις, τότε να έρχονται και να διαμαρτύρονται για κακές αποφάσεις», ανέφερε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...