Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μονιμοποίηση ζητούν οι εργαζόμενοι στη δομή προσφύγων του «Ασημακοπούλου»

Ημέρα:

spot_img

Την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη, αποφάσισε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν του αιτήματος των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, των Β. Παππά, Μ. Παπαδόπουλου και Ν. Ξανθόπουλου, για το μεταναστευτικό.

Μάλιστα, η κα Τσανάκα επέδωσε επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος κ. Πεφάνη, εκφράζοντας την έκπληξή της ότι δεν δέχεται να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του Σώματος και ζητώντας ακόμη και την παραίτησή του. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι με το 1/3 του Σώματος που αιτείται κάτι τέτοιο, μπορεί να συγκληθεί το Σώμα και ζήτησε συγνώμη. Ο κ. Μουριάδης σχολίασε ότι κάποιοι παίζουν μ’ αυτό το θέμα που αφορά το προσφυγικό και σε λίγο θα ψήνουν χοιρινά σουβλάκια έξω από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Ο κ. Πεφάνης εξέφρασε την έκπληξή του που η κα Τσανάκα προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη για το όλο θέμα, τονίζοντας ότι «έχουμε αναγάγει το Δ.Σ. σε κομπάρσο αποφάσεων». Και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι πρώτα μαθαίνουν τις επιστολές που στέλνουν οι παρατάξεις από τα ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά την επίμαχη συνέντευξη του κ. Μουριάδη, για αυτό το θέμα σε τηλεοπτικό κανάλι, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν αποκάλεσε κανέναν καραγκιόζη.

Μονιμοποίηση ζητούν οι εργαζόμενοι στη δομή προσφύγων

Με την έναρξη της συνεδρίασης, έγινε συζήτηση για τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα που έχει να κάνει μ’ αυτούς που εργάζονται στην δομή του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Εκπρόσωπος των εργαζομένων ζήτησε από το Σώμα να στηρίξουν τον αγώνα τους έτσι ώστε να γίνουν μόνιμοι εργαζόμενοι δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με την εξυπηρέτηση των προσφύγων στο Ασημακοπούλου.

Ο κ. Μουριάδης απαντώντας, δήλωσε ότι δεν μπορεί ο δήμος Καβάλας να προσλάβει αυτούς τους εργαζόμενους καθώς αυτό θα πρέπει να το κάνει η Πολιτεία ώστε να σηκώσει και το βάρος της μισθοδοσίας τους. Σχολίασε, δε, ότι θα ήταν ανεύθυνος αν έλεγε ότι συμφωνεί με το να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στο δήμο Καβάλας την ώρα που από τους Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ ) ο δήμος με το ζόρι πληρώνει το προσωπικό του. Δήλωσε αλληλέγγυος ενώ η κα Τσανάκα συμφώνησε με τον κ. Μουριάδη τονίζοντας ότι η μήνυση αυτών των εργαζομένων έπρεπε να γίνει προς το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχουν σαν παράταξη σε ένα νέο ψήφισμα, ενώ ο κ. Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι δεν θέλουν αυτήν τη δομή αλλά όσο θα υπάρχει αυτή θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Ο κ. Βέρρος δήλωσε θετικός με τις προσλήψεις τους ενώ ο κ. Ποτόλιας έκανε λόγο για εργασιακή ομηρία. Με τη σειρά του κ. Βογιατζής σημείωσε ότι δεν μπορεί ο δήμος Καβάλας να επωμιστεί αυτό το εργασιακό βάρος, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος έκανε λόγο για κουβέντα στο πόδι τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη επεξεργασία του αιτήματος.

Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ποτέ δεν ρωτήθηκε ο δήμος Καβάλας για αυτές τις προσλήψεις και πως υπάρχουν άλλοι τρεις κύκλοι εργαζομένων σ’ αυτήν τη δομή που ζητούν την μονιμοποίησή τους και δεν μπορεί ο δήμος Καβάλας να σηκώσει αυτό το οικονομικό βάρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...