Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Ζαρκαδιά και Ίασμο

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης...

Άνοιξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κοσμημάτων που διέπραξαν δύο...

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του καθηγητή του στο FB

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,...

Καβάλα: Κατέρρευσε η γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο

Ακολούθησε μας

Κατέρρευσε γύρω στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής (9-11-18) η γέφυρα που υπάρχει μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας, στην οδό Νυρεμβέργης.

Στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, μήκους περίπου 15 μέτρων, εγκλωβίστηκαν ένα γερανοφόρο όχημα και ένα ΙΧ. Οι δύο οδηγοί και ένας επιβάτης δεν τραυματίστηκαν.

Η κυκλοφορία προς την ανατολική έξοδο της Καβάλας έχει διακοπεί.

Στο σημείο της κατάρρευσης βρέθηκαν άμεσα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η αντιδήμαρχος Τεχνικών  Ευαγγελία Δρακονάκη. Η τελευταία δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα της κρίσης είναι όλα αυτά, δόξα τω Θεώ δεν θρηνήσαμε θύματα, δεν είχαμε τραυματισμό, αναμένουμε να απομακρυνθούν το βαρύ όχημα και το ΙΧ. Από ‘κει και πέρα να ρυθμιστεί η κυκλοφορία, για να ανασκουμπωθούμε και να δούμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν». Στο ερώτημα ότι ήταν γνωστό το πρόβλημα που υπήρχε με τη σαθρότητα της γέφυρας απάντησε ότι «ήταν παλιά η γέφυρα η οποία δεν άντεξε και έφτασε σ’ αυτήν την κατάσταση».

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα από την πλευρά της δήλωσε ότι θα χρειαστούν πάρα πολλά χρήματα για να επισκευαστεί η γέφυρα και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια. Ανέφερε επίσης ότι η γέφυρα έγινε από την ΔΕΥΑΚ το 1992, αλλά «σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε από την ΔΕΥΑΚ, ούτε και τον Δήμο Καβάλας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος που ήταν στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας και ότι ο ίδιος θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις αν του ζητηθεί, για την αποκατάσταση της ζημίας.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2016 το οδόστρωμα της γέφυρας είχε παρουσιάσει καθίζηση, στο σημείο περίπου που έγινε η κατάρρευση. Συνεργεία του δήμου είχαν αποκαταστήσει την ζημιά, ενώ τεχνικοί που έλεγξαν την γέφυρα, διαβεβαίωσαν για την στατική επάρκειά της.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα