Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καβγάς Πετρόπουλου – Παπαδόπουλου για τις εργασίες στο «Βαλάκου»

Ημέρα:

spot_img

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (24/1), ο επικεφαλής της παράταξης ”Ο Τόπος της Ζωής μας”, Μάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος.Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, απευθυνόμενος στον κ. Πετρόπουλο τον ρώτησε για το αν υπάρχει έγκριση για τις εργασίες που έγιναν στο θέατρο ”Αντιγόνη Βαλάκου”, αλλά και γιατί οι προσφορές για τις συρόμενες πόρτες του θεάτρου ελήφθησαν μόνο από τρεις επαγγελματίες, έναν από την Καβάλα, έναν από τη Δράμα κι έναν από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συρόμενες πόρτες …δυναμίτισαν την κόντρα Παπαδόπουλου – Πετρόπουλου

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κατηγόρησε το Μάκη Παπαδόπουλο για μικροπολιτική, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά συνηθίζει, καθώς επίσης και για λαϊκισμό. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για ανακαίνιση, αλλά για απαραίτητες εργασίες, που έγιναν με την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να τις εκτελέσει η ίδια. Ο κ. Παπαδόπουλος επέμεινε στο αν είχε δικαίωμα η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να προχωρήσει τις συγκεκριμένες εργασίες και κάπου εκεί άρχισε η ….σύρραξη! Το φιτίλι άναψε όταν ο Πέτρος Πετρόπουλος ρώτησε τον κ. Παπαδόπουλο αν ενοχλήθηκε για το ότι δεν λήφθηκε προσφορά από συγγενικό του πρόσωπο για τις συρόμενες πόρτες, ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για πολιτικό θράσος, λέγοντας του ”είτε σου αρέσει, είτε όχι τα έργα θα τα κάνουμε. Να ζητήσεις συγγνώμη”. Ο Μάκης Παπαδόπουλος του ζήτησε να κατονομάσει ποιο είναι το συγγενικό του πρόσωπο, λέγοντας προς τον Π. Πετρόπουλο: ”Πετάς λάσπη”.  ”Εσύ πετάς λάσπη με τον κουβά”, απάντησε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με τον Μάκη Παπαδόπουλο να ανταπαντά ”500 ευρώ παίρνεις…” και τον Πέτρο Πετρόπουλο σε έξαλλη κατάσταση να λέει: ”Μαζέψτε τον! Είσαι θρασύτατος, ντροπή σου, φοράς και παντελόνια”. Κάπου εκεί παρενέβη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος ζήτησε να μην γραφτεί τίποτα στα πρακτικά και η διαμάχη των δυο ανδρών σταμάτησε.

”Όχι” από τη διοίκηση του δήμου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Καρβάλη

Στην αρχή της συνεδρίασης, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Θόδωρος Μουριάδης ρώτησε τη δήμαρχο για το ποια είναι η θέση της διοίκησης αναφορικά με τα όσα ακούγονται για το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, θέμα για το οποίο έχουν κάνει προσφυγή και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, απάντησε ότι ο δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο δίνοντας άδεια, από τη στιγμή που σε κοντινή απόσταση υπάρχει αρχαιολογικός χώρος.

”Είμαστε σαφείς. Κατηγορηματικά συμφωνούμε με τους κατοίκους της περιοχής και δεν συναινούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Καβάλας.

Το ”Ασημακοπούλου” και πάλι στο επίκεντρο

Ακολούθως ο Μάκης Παπαδόπουλος έθεσε στη διοίκηση το θέμα των αγορών υλικών που έκανε ο δήμος για την αντιμετώπιση του πρόσφατου χιονιά, λέγοντας ότι δεν πάρθηκαν προσφορές κι ότι αυτά αγοράστηκαν με υψηλό τίμημα, ενώ μίλησε και για το στρατόπεδο ”Ασημακοπούλου” ρωτώντας τη διοίκηση για το ποιο είναι το master plan της.

Η δήμαρχος απάντησε σε σχέση με τα υλικά ότι οι τιμές πάρθηκαν από το διαδίκτυο και κατόπιν παρότρυνσης των υπαλλήλων (π.χ. για το αλάτι), ενώ για το στρατόπεδο απάντησε ότι τη Δευτέρα είχε επικοινωνία σχετικά με το θέμα με τον επίτροπο, ο οποίος απάντησε ότι η ίδια μπορεί να κατηγορηθεί για απιστία αν χρηματοδοτήσει master plan.

Παράλληλα ανέφερε ότι το θέμα θα το εξετάσει εκ νέου στην Αθήνα όπου θα ταξιδέψει, ενώ για άλλη μια φορά κατηγόρησε την κεντρική διοίκηση ότι ”δεν θέλουν να μας το δώσουν. Εμείς δεν θέλουμε γκέτο στην Καβάλα. Είπαμε η ενσωμάτωση των προσφύγων να γίνει μέσα σε οικογένειες. Μου είπε ο υπουργός (σε συνάντηση στη Θάσο) ότι θέλουν το στρατόπεδο για δυο μήνες. Βλέπετε ότι είναι μόνο για δυο μήνες; Έχουμε εξηγήσει ότι θέλουμε το χώρο για μητροπολιτικό πάρκο”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Τσανάκα. Απαντήσεις στον κ. Παπαδόπουλο, σε σχέση με τα υλικά, έδωσε και ο Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον Μάκη Παπαδόπουλο για δημιουργία εντυπώσεων.

Τα περί της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ο επικεφαλής του ”Τόπου της Ζωής μας” ρώτησε και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Νίκο Ξανθόπουλο για το αν υπάρχει αντιπαλότητα του ιδίου με το σωματείο εργαζομένων. ”Δεν υπάρχει αντιπαλότητα, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Δεν κάνω προσωπική πολιτική. Είχε τέσσερα συνεργεία η ”Καλλικρατική” Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τα κάναμε οκτώ με τις μετακινήσεις προσωπικού. Υπήρξαν καυγάδες φυσικά, καθώς αντέδρασε το σωματείο. Προσέφυγε στο Σ.Ε.Π.Ε. ο πρόεδρος, όμως το Σώμα απάντησε ότι οι μετακινήσεις δεν ήταν βλαπτικές”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ξανθόπουλος, συμπληρώνοντας αναφορικά με τις τιμωρίες κάποιων εργαζομένων ”τη σκοπιμότητα δεν την συγχωρούμε”. Κάπου εκεί παρενέβη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από πολίτες για τις απαντήσεις των υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στα τηλεφωνήματα τους, λέγοντας σχετικά: ”Το σαμποτάζ ως εδώ”.

Κίνδυνος να περάσει η ακτή Καλαμίτσας στο Τ.Α.ΠΕ.Δ. ;

Ο Βαγγέλης Παππάς έθεσε το ερώτημα αναφορικά με το τι γίνεται με την ακτή της Καλαμίτσας κι αν όντως, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, ποτέ δεν παραχωρήθηκε στο δήμο, αλλά και για το αν ευσταθεί ότι η ΕΤ.Α.Δ. πρόκειται να γκρεμίσει κτίσματα στην εν λόγω ακτή. Απαντώντας η δήμαρχος σημείωσε ότι όντως πρόκειται για σοβαρό θέμα, το οποίο αρχικά θεωρούσε εύκολο να επιλυθεί. ”Αποδείχθηκε πολύ δύσκολο. Δυόμιση χρόνια τώρα δεν μπορώ να συναντήσω τον κ. Τερζάκη” είπε χαρακτηριστικά.

”Δεν θα αναλάβω την ακτή αν δεν έχω τη χρήση. Θα παλέψουμε για τη χρήση. Ψάχνω χαρτιά για να δω τι ισχύει με την παραχώρηση. Προσβολή στο λαό της Καβάλας δεν θα δεχθώ. Θα πάω στην Αθήνα για το θέμα. Φοβάμαι ότι πάνε την Καλαμίτσα για το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. προς πώληση. Για το γκρέμισμα των κτισμάτων κάναμε επιστολή και δεν μας απαντάνε”, συμπλήρωσε η δήμαρχος Καβάλας.

ΤΑΡ και εργοστάσιο Λιπασμάτων

Τέλος, ο Άρης Βέρρος ζήτησε από τη διοίκηση ενημέρωση για το θέμα του ΤΑΡ , αλλά και για το αν υπάρχει ενημέρωση για αύξηση των αέριων ρύπων από το εργοστάσιο λιπασμάτων, όπως του μετέφεραν κάτοικοι του Χαλκερού. Η δήμαρχος απάντησε ότι ο ΤΑΡ είναι νόμος του κράτους κι ότι δεν ήρθαν σε καμιά επαφή με το δήμο εκ μέρους της εταιρείας, ενώ επισήμανε ότι εκκρεμούν οι δίκες στο ΣτΕ, καθώς ότι δεν έγινε το ραντεβού με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

”Ρωτήστε τον υπουργό εσείς, είστε πιο κοντά” είπε η κ. Τσανάκα απευθυνόμενη στον Άρη Βέρρο. Για το εργοστάσιο Λιπασμάτων είπε ότι η διοίκηση δεν έλαβε καμιά ενημέρωση από τους κατοίκους του Χαλκερού όπως ο κ. Βέρρος, ενώ αναφέρθηκε στα δυο πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην εταιρεία από την αντιπεριφέρεια Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...