Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Καβάλας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, θα διοργανώσουν στην πόλη μας από τις 19 έως και τις 21 Ιουνίου το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων, μέσω φυσικών συστημάτων επεξεργασίας.

Το διεθνές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου WASTEnet. Πρόκειται για ένα δίκτυο χωρών της Μαύρης Θάλασσας για την προώθηση της ολοκληρωμένης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μέσω φυσικών συστημάτων, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015 με επικεφαλής εταίρο την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας Δημήτρης Καζανίδης, αναφέρθηκαν στην διεξαγωγή του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, όπως επίσης και τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα αύριο. Στην συνέντευξη παρέστη επίσης και ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ., Γιώργος Συλαίος.

«Αγωνιζόμαστε να γίνει η Καβάλα μια αναγνωρίσιμη πόλη, ένα σημείο αναφοράς για κάθε αξιόλογο εγχείρημα συνεργασίας»

Στις δηλώσεις της, η κ. Τσανάκα, τόνισε αρχικά ότι είναι τιμή για τον δήμο μετά από 20 χρόνια να φιλοξενεί και πάλι την γενική συνέλευση των Δ.Ε.Υ.Α. Παράλληλα, σημείωσε ότι εκτός από αυτό ο δήμος είναι περήφανος για το 1ο συνέδριο διαχείρισης των λυμάτων με την χρήση φυσικών συστημάτων.

«Από αυτό το συνέδριο μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε, να μάθουμε πολλά για διάφορα συστήματα και από εκεί και πέρα να τα εφαρμόσουμε. Θέμα του συνεδρίου θα είναι η φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση των αστικών λυμάτων. Οι συντονιστές της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και του Δ.Π.Θ. επέκτειναν τις ομάδες έργου και αφιερώνοντας σημαντικό χρόνο φτάσαμε σήμερα σε μια διοργάνωση με πραγματικό ενδιαφέρον και αξία. Η μεγάλη και σοβαρή αυτή εκδήλωση στην πόλη μας, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την διαχρονική εξωστρέφεια της Καβάλας. Την ετοιμότητα και την διάθεση του δήμου να αξιοποιήσει τις όποιες χρηματοδοτικές ευκαιρίες υπάρχουν για να υποστηρίξει τις προτεραιότητές του. Αυτή είναι η Καβάλα για την οποία αγωνιζόμαστε, στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό της. Να γίνουμε μια αναγνωρίσιμη πόλη, ένα σημείο αναφοράς για κάθε αξιόλογο εγχείρημα συνεργασίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Συνέδριο που τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να αποτελεί θεσμό για την Καβάλα

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Δ.Π.Θ., Γιώργος Συλαίος, ευχαρίστησε τις διοικήσεις του δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε στην διάρκεια των δυο ετών υλοποίησης του προγράμματος WASTEnet, το οποίο πλέον φτάνει στο τέλος του.

«Η τελευταία πράξη του έργου είναι το συνέδριο που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, αφού έχουμε ξεπεράσει τις 300 εγγραφές από 27 χώρες και τρεις ηπείρους. Θα υπάρξουν 11 συνεδρίες σε δυο παράλληλες αίθουσες, 55 προφορικές παρουσιάσεις και 15 ανηρτημένες εργασίας. Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από 2 άλλα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το πλαίσιο της Μαύρης Θάλασσας. Η προετοιμασία που έχουμε κάνει θα αποδώσει καρπούς και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα καλό συνέδριο που θα μπορούσε στα επόμενα χρόνια να αποτελεί θεσμό για την Καβάλα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Συλαίος.

Ξεχωριστή στιγμή για την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. το διεθνές επιστημονικό συνέδριο…

«Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του WASTEnet, είναι για την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μια ξεχωριστή στιγμή. Από την αρχή της θητείας μου, αντιλήφθηκα ότι δράσεις όπως αυτές, μπορούν να αποτελέσουν βασικά συστατικά στοιχεία για την βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ως δημοτική επιχείρηση με σαφή κοινωφελή προσανατολισμό, οφείλουμε να παρέχουμε αντίστοιχο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους τους δημότες, χωρίς το κόστος κατασκευής και συντήρησης των υποδομών να επιβαρύνει υπέρογκα τον προϋπολογισμό μας. Το WASTEnet προτείνει λύσεις για την διαχείριση λυμάτων που εξυπηρετούν κοινότητες όπως αυτές του ορεινού όγκου του δήμου Καβάλας, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας», δήλωσε από την μεριά του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Δημήτρης Καζανίδης.

Σχετικά, τέλος με το συνέδριο των Δ.Ε.Υ.Α. στην πόλη μας, ο κ. Καζανίδης τόνισε ότι ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα της Καβάλας ως σημείο αναφοράς για την διαμόρφωση και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και ταυτόχρονα βοηθούν στην βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στην διεθνή κλίμακα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...