Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλοί περπατούν στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας Οδού

Ημέρα:

spot_img

Στο δημαρχείο της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) συνάντηση ανάμεσα στον αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Τουλκίδη και τα μέλη του FuoriVia, που περπατούν πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό.

«Είχα την χαρά να φιλοξενήσω τους φίλους μας από την Ιταλία, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αναδείξουν κάτι που κι εμείς θα θέλαμε, την τεράστια πολιτιστική κληρονομία και σημασία της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Το project είναι να περπατήσουν όλη την Εγνατία Οδό, φέτος έφτασαν μέχρι την Καβάλα και προγραμματίζουν του χρόνου να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη καταλήγοντας τα επόμενα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Έγιναν και συζητήσεις για τρόπους χρηματοδότησης επόμενων projects και εργασιών

«Αντίστοιχο project υπάρχει χρόνια τώρα για τη διαδρομή στην Ισπανία. Κάνοντας όλη αυτή τη διαδρομή σημειώνουν ενδιαφέροντα σημεία και με ψηφιακό τρόπο καταγράφουν όλη τη διαδρομή τους ώστε να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή στα ίχνη της αρχαίας Εγνατίας. Μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία, είπαν μάλιστα ότι πρώτη φορά βλέπουν τόσο θερμή υποδοχή σε όσες διαδρομές έχουν κάνει.

Κάναμε κάποια βήματα και συζητήσεις για τρόπους χρηματοδότησης επόμενων projects και εργασιών, μιλήσαμε για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Τουρισμού και Πολιτισμού που «τρέχει» αυτή τη στιγμή σε αυτή την προγραμματική περίοδο και που πιθανό θα μπορεί να χρηματοδοτήσει μικρές ή μεγαλύτερες ενέργειες που θα προκύψουν απ’ αυτή τη συνεργασία, αλλά και τη δυνατότητα να μπορέσουμε να φτιάξουμε προγράμματα για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο αρχείο και τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει τα παιδιά από τον οργανισμό FuoriVia για να καταλήξουμε στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του τόπου μας, ως ενός τόπου τουρισμού, πολιτισμού και ενδιαφέροντος για όλο τον πλανήτη», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Τουλκίδης.

Ικανοποίηση του Α. Micaelon για την ελληνική φιλοξενία 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του FuoriVia, Auro Micaelon, ανέφερε ότι για φέτος το ταξίδι ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε την Τρίτη (29/8) μετά από 280 χιλιόμετρα βαδίσματος.

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, γιατί οι Έλληνες μας καλωσόρισαν με ενθουσιασμό. Κάνουμε αυτό το πρόγραμμα από το 2000 με το Santiago De Compostella. Όλα αυτά τα χρόνια φέραμε χιλιάδες μαθητές στο workshop αυτό. Πηγαίνουμε στην Κωνσταντινούπολη σε ένα πλαίσιο πέντε ετών, είμαστε τώρα στο τρίτο έτος. Όλοι όσους γνωρίσαμε ήταν ευγενικοί μαζί μας και ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε στο μέλλον», ανέφερε σχετικά ο κ. Micaelon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...