Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης

Ημέρα:

spot_img

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων τη χρονιά που φεύγει, εξέφρασε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Παρασκευής (23/12), ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Φίλιππος Φιλιππίδης.

«Καλύτερα δεν γινόταν, αν λάβουμε υπόψη μας ότι έκλεισαν όλα τα έργα του Ε.Σ.Π.Α. και μάλιστα από την εποχή που ο δήμος Φιλίππων ήταν μόνος του. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Είναι περίπου 30 έργα. Εννοούμε ότι αυτά τα έργα έκλεισαν χωρίς καμιά μα καμία επιβάρυνση για το δήμο Καβάλας. Ως επί το πλείστον οι εργολάβοι έχουν πληρωθεί. Κάποια μικροποσά μένουν. Θέλω να πιστεύω στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε τελειώσει και με αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Άρχισαν και πάλι οι εργασίες στη Μεγάλη Λέσχη – Έχει δίκαιο ο κ. Σωτηριάδης για το καμένο κτήριο στην πρώην «Παιδόπολη» αλλά…

Ερωτηθείς αναφορικά με την πορεία των εργασιών στην Μεγάλη Λέσχη, ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. απάντησε: «Έχουν αρχίσει και πάλι οι εργασίες στη Μεγάλη Λέσχη. Εκ της νομοθεσίας είμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε σκληρότερα μέτρα εις βάρος της αναδόχου εταιρείας. Η τελευταία παράταση για το έργο είναι μέχρι και τον Απρίλιο του 2017».

Αναφορικά με το καμένο κτήριο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (πρώην «Παιδόπολη») και τα όσα ανέφερε την Πέμπτη (22/12) ο πρόεδρος του, ο αντιδήμαρχος Καβάλας σημείωσε: «Ο κ. Σωτηριάδης έχει δίκαιο σε όσα είπε, δεν μπορώ να πω τίποτα, όμως θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το έργο».

«Θα εκμεταλλευτούμε το νέο Ε.Σ.Π.Α. στο μέγιστο δυνατό βαθμό»

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» για την πορεία που θα έχουν τα έργα τη νέα χρονιά, ο κ. Φιλιππίδης απάντησε: «Ευελπιστούμε ότι το 2017 θα πάει καλά. Υπάρχει το LEADER και από εκεί και μετά περιμένουμε να χρηματοδοτηθεί το κτήριο του ΕΟΚ,  προκειμένου να τελειώσουμε τους χώρους για τις υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει το γυμνάσιο – λύκειο των Φιλίππων, για το οποίο έχουμε ελπίδες ότι θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια κάποια στιγμή. Το νηπιαγωγείο – σχολείο του Παληού που περιμένουμε κάποια ακόμη πράγματα από το υπουργείο για να το εντάξουμε. Πιστεύω ότι το νέο Ε.Σ.Π.Α. θα το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Την άνοιξη αναμένεται να πέσουν ασφαλτικά στους δρόμους της Καβάλας

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε επιτέλους θα αρχίσουν να πέφτουν στους δρόμους της Καβάλας ασφαλτικά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απάντησε: «Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς, κηρύξαμε έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία για τα ασφαλτικά του 2015. Υπάρχουν από εδώ και πέρα ορισμένες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και πάει στον δεύτερο μειοδότη. Θέλω να πιστεύω ότι την άνοιξη τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...