Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θόδωρος Παπαδόπουλος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το Λύκειο των Κρηνίδων»

Ημέρα:

spot_img

«Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να κλείσει το Λύκειο των Κρηνίδων, ένα σχολείο που εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή, με πολλά παιδιά».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, μετά από κείμενο που δημοσιεύτηκε στο facebook από τη σελίδα Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία.

Τα όσα αναφέρονται στη δημοσίευση στο facebook από τη σελίδα Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία

Όλο και πιο έντονες είναι οι φήμες πως το γενικό λύκειο Κρηνίδων διανύει την τελευταία χρονιά λειτουργίας του. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως το επόμενο σχολικό έτος, 2020 -2021 δεν θα λειτουργήσει! Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιο άρρωστο μυαλό ( η μυαλά ) σχεδιάζουν κάτι τέτοιο, μπορούμε να φανταστούμε όμως ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν μια τέτοια απόφαση. Αυτοί δυστυχώς θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την δημοτική ενότητα Φιλίππων. Διότι, όταν τα κάνεις «πλακάκια» με τον «εχθρό» του τόπου σου, τότε δύο πράγματα εξυπηρετείς, το καλό το δικό του ( αυτό είναι προφανές ) και το προσωπικό, δικό σου καλό ( αυτό δεν είναι προφανές, τις περισσότερες φορές μένεις με την ελπίδα ). Ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί δεν δίνουν χρήματα για την συντήρηση του κτηρίου. Ίσως το επιχείρημα τους να είναι η ακαταλληλότητα του κτηρίου, την οποία φυσικά προκάλεσαν οι ίδιοι! Φυσικά, η καταστροφή των Φιλίππων δεν σταματά εδώ. Έχουμε γράψει πολλές φορές πως στον σχεδιασμό τους έχουν να κλείσει το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα, ο παιδικός σταθμός του Ζυγού, τα ΕΛΤΑ στις Κρηνίδες και ο αστυνομικός σταθμός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο του Λυκείου, αλλά οι φήμες γίνονται όλο και πιο έντονες. Εμείς λοιπόν ρωτάμε τον δήμο τους: ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ; Ρωτάμε τους δημοτικούς συμβούλους των Φιλίππων: ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ; Ο μεγάλος και ισχυρός δήμος τους κατάφερε, μέσα σε εννέα χρόνια, να φέρει τον μεσαίωνα στους Φιλίππους. Πλέον η απόσχιση από τον δήμο τους και η επανασύσταση του δήμου Φιλίππων είναι η μόνη λύση απέναντι στον σκοταδισμό, τον μεσαίωνα, την απόλυτη υποβάθμιση που μας κέρασε απλόχερα και μας υπόσχεται για το μέλλον, το Καλλικρατικό τερατούργημα! Δήμος Φιλιππίδης, 01/11/2019

«Επειδή το κτήριο έχει ζητήματα, τόσο η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε, όσο και εμείς συνεχίζουμε, την ένταξη του κτηρίου σε κάποιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που θα λύσει πάρα πολλά τέτοιου είδους προβλήματα»

«Το κτήριο του εν λόγω σχολείου είναι όντως παλιό, είναι από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 κι έχει κάποια ζητήματα σύγχρονης λειτουργικότητας. Ναι, αυτό είναι κάτι που ισχύει, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα κτήρια που κατασκευάστηκαν την ίδια περίοδο. Επειδή λοιπόν το κτήριο έχει ζητήματα, τόσο η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε, όσο και εμείς συνεχίζουμε την ένταξη του κτηρίου σε κάποιο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που θα λύσει πάρα πολλά τέτοιου είδους προβλήματα. Ο φάκελος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Υπήρχε ένα πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό, γιατί κάποιες ενέργειες δεν είχαν γίνει από παλιά. Έγινε το δικαστήριο που έπρεπε και περιμένουμε την απόφαση, που με βάση πληροφορίες που έχω θα εκδοθεί από μέρα σε μέρα ή από βδομάδα σε βδομάδα. Από εκεί και πέρα θα γίνει τακτοποίηση του χώρου και μετέπειτα θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απ΄ό,τι γνωρίζω είναι διαθέσιμο για να το εντάξουμε μέσα. Θέλει ακόμη λίγο χρόνο», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Με χρήματα του Δήμου μπορούν να γίνουν μόνο μικρές παρεμβάσεις και να επουλώσουμε κάποιες μικρές πληγές. Τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά και μόνο με κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορούμε να λύσουμε στη βάση τους τα πολλά προβλήματα»

«Με καίει προσωπικά, με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Θα δώσουμε έναν γρήγορο ρυθμό, ώστε να μπορέσουμε να το κάνουμε. Με χρήματα του Δήμου μπορούν να γίνουν μόνο μικρές παρεμβάσεις και να επουλώσουμε κάποιες μικρές πληγές. Τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά και μόνο με κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορούμε να λύσουμε στη βάση τους τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Υπάρχει προσπάθεια, είναι προτεραιότητα της διοίκησής μας, αν ολοκληρωθεί ο φάκελος και λυθούν αυτά τα πολλά προβλήματα να το εντάξουμε εκεί για να λυθεί το πρόβλημα μια κι έξω. Το Λύκειο Κρηνίδων δεν πρόκειται να κλείσει, δεν το συζητάμε», τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Φιλίππων.

«Η Πρωτοβουλία Φιλίππων έχει κάποιες ανησυχίες, θέτει κατά καιρούς τέτοιου είδους ζητήματα και μάλιστα με έντονο τρόπο, αλλά εγώ δεν θα σχολιάσω πως το λέει»

Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο της Πρωτοβουλίας Φιλίππων Πολιτεία, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Η Πρωτοβουλία Φιλίππων έχει κάποιες ανησυχίες, θέτει κατά καιρούς τέτοιου είδους ζητήματα και μάλιστα με έντονο τρόπο, αλλά εγώ δεν θα σχολιάσω πως το λέει, υπάρχει δημοκρατία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διαθέσιμα σε όλους κι ο καθένας μπορεί να εκφράσει την θέση και την ανησυχία του».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...