Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Καβάλα δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση και άλλων προσφύγων

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/9), στο δημαρχιακό μέγαρο, με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να επανεξετάσουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση νέων προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Μετά την ενημέρωση από την πλευρά του δημάρχου για τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και των παρατηρήσεων των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η Καβάλα αφενός μεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά όπλα που έχει στη φαρέτρα της για να αποτρέψει τη φημολογούμενη έλευση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας και αφετέρου θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους αντιδρά η τοπική κοινωνία στον πρόχειρο σχεδιασμό των κυβερνήσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη της Παρασκευής επισήμαναν με έμφαση ότι η άρνηση των Καβαλιωτών να επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Καβάλα δεν είναι μια πράξη που στρέφεται κατά όσων προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ή να αποφύγουν τη σκληρή στάση συγκεκριμένων καθεστώτων. Έχει απόλυτη σχέση με τη συστηματική απαξίωση των πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων της Καβάλας και με την αδιέξοδη προσέγγιση του απεγκλωβισμού των προσφύγων από το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας.

Η επιχειρηματολογία των φορέων της Καβάλας, καθώς επίσης και η διαχρονική απαίτηση της να καταβληθεί στον δήμο το ποσό που διέθεσε το 2016 για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος των μεταναστών, θα παρουσιαστούν και στον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, με τον οποίο θα επιδιώξει να συναντηθεί ο κ. Μουριάδης το προσεχές διάστημα.

Από τις συνολικές αποφάσεις των αρχηγών όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, διαφοροποιήθηκε ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος, ζητώντας να προηγηθεί οποιασδήποτε ενέργειας από τους φορείς της πόλης, αναλυτική ενημέρωση από την Πολεοδομία Καβάλας και κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για το προσφυγικό από την πλευρά του δημάρχου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...