Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευαγγελία Δρακονάκη: Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα γίνει ριζική ανακαίνιση της πλατείας

Ημέρα:

spot_img

Δηλώσεις σχετικά με το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Καβάλας, έκανε στον «Ενήμερο» η πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Για το έργο της πλατείας ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι θα γίνει μια ριζική ανακαίνιση του χώρου της κεντρικής πλατείας. Είχαμε πει και ξεκινήσαμε μια διαδικασία περί αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, οι οποίοι πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της πλατείας και μέχρι να ευδοκιμήσουν όλα αυτά και να βρεθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση, είχαμε αποφασίσει μέσω του δημοτικού συμβουλίου να γίνει μια παρέμβαση σε ένα επίπεδο ρετουσαρίσματος, ενός μικρού λίφτινγκ στην πλατεία», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Δρακονάκη.

«Άκουσα πρόσφατα τον κ. Μουριάδη σε συνέντευξη να απορεί για ποιον λόγο ενώ η κ. Τσανάκα είχε χάσει τις εκλογές προέβη σε υπογραφή της σύμβασης. Μα οι διοικήσεις έχουν συνέχεια…»

«Ήταν μια μελέτη που συντάχθηκε από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, με τη βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας, οι οποίοι έβαλαν κάποιες πινελιές στο σχέδιο, που όμως δεν αντικατοπτρίζει και δεν εκφράζει μια προσωπική αισθητική κάποιου, αλλά είναι ένα σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε και κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μουριάδης, όπως και τότε ως αντιπολίτευση, είχε καταθέσει τις αντιρρήσεις και τις παρατηρήσεις του επί του σχεδίου, αλλά το συλλογικό όργανο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υλοποιηθεί αυτή η μελέτη. Δημοπρατήθηκε, βγήκε ανάδοχος, υπάρχουν ξεκάθαρα στη νομοθεσία τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να υπογραφούν οι συμβάσεις. Άκουσα πρόσφατα τον κ. Μουριάδη σε συνέντευξη να απορεί για ποιον λόγο ενώ η κ. Τσανάκα είχε χάσει τις εκλογές προέβη σε υπογραφή της σύμβασης. Μα οι διοικήσεις έχουν συνέχεια. Οι αποφάσεις και δη οι συλλογικές του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να εκτελούνται. Τι θα έπρεπε να κάνει η κ. Τσανάκα, να πάρει πίσω τη μελέτη να αποζημιώσει τον εργολάβο, ο οποίος είχε βγει ως οριστικός ανάδοχος, για να μη γίνει η μελέτη γιατί απλά ο κ. Μουριάδης ήταν αντίθετος στις παρεμβάσεις στην πλατεία, σε μια μελέτη που έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο;» ανέφερε ακολούθως η πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο παρεμβάσεων σε όλο τον δήμο Καβάλας για να μπορέσει και η διοίκηση του κ. Μουριάδη να αφήσει το δικό της αποτύπωμα»

«Ας υλοποιηθούν οι εργασίες όπως έχουν δημοπρατηθεί, ας πιέσουν κι ας επιβλέψουν τον εργολάβο, γιατί όντως υπάρχει μια καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών, η οποία δεν ξέρω που οφείλεται. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα τεχνικά ή γραφειοκρατικά κι από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν απ’ ό,τι γνωρίζω στη σύνταξη όλων των προϋποθέσεων για να μπει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και συνάμα στην αναζήτηση του χρηματοδοτικού εργαλείου που θα πρέπει να βρουν για να αναβαθμιστεί πλήρως το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Οι διοικήσεις έχουν συνέχεια, κάποιοι σκέφτονται κάποια έργα κι όταν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρέπει να προχωρούν. Από εκεί και πέρα υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο παρεμβάσεων σε όλο τον δήμο Καβάλας για να μπορέσει και η διοίκηση του κ. Μουριάδη να αφήσει το δικό της αποτύπωμα», ανέφερε ακόμη η Ευαγγελία Δρακονάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....