Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξόφληση σε 100 δόσεις για χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ

Ημέρα:

spot_img

Τις οφειλές τους προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα μπορούν να ρυθμίσουν οι συμπολίτες μας με 100 δόσεις, όπως γίνεται και στους Ο.Τ.Α., από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. 

Αυτό δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος.

Πρώτης τάξεως ευκαιρία…

«Αυτή η εγκύκλιος αφορά τους Ο.Τ.Α και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Άρα σε αυτά υπάγεται και η Δ.Ε.ΥΑ.Κ., η οποία είναι μεν ιδιωτικού δικαίου κι όχι δημοσίου, αλλά υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α. Στο πλαίσιο αυτού του νόμου ήρθε την Πέμπτη (7/9) στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εισήγηση από την διοίκηση, η οποία δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με πολύ ευνοϊκό καθεστώς, μέχρι και με 100 δόσεις. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπαχθούν στη ρύθμιση για να αποφύγουν την πιθανότητα να ασκηθεί εναντίον τους κάποιο αναγκαστικό μέτρο κι εννοώ αυτό της διακοπής παροχής νερού», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος.

Πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ το ποσό από τις ανεξόφλητες οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Για εμάς σαν επιχείρηση είναι εξαιρετικά χρήσιμη αυτή η ρύθμιση, διότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να διακανονίσουμε οφειλές και να αποφύγουμε το μέτρο της διακοπής παροχής νερού σε πολλούς πελάτες μας, γιατί το ποσό που έχει συσσωρευτεί πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά κατά τι το 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών μας. Μια επιχείρηση όπως η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πέρα από την κάλυψη των εξόδων της, θα πρέπει να επενδύσει ιδιαίτερα σε εξοπλισμό και αντικατάσταση αυτού, άρα είναι σημαντική αυτή η δυνατότητα που δίνεται στους πελάτες μας κι εμείς να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Είναι πραγματικά τεράστιο το ποσό των οφειλών», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Δυσανάλογα μεγάλη συμμετοχή στο χρέος από την δημοτική ενότητα Φιλίππων

Ερωτηθείς για το που οφείλεται αυτό το ποσό που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ο Νίκος Ξανθόπουλος απάντησε: «Υπάρχει ένα εξαιρετικά μεγάλο μερίδιο συμμετοχής σε αυτό το ποσό, πελατών μας που προέρχονται από την δημοτική ενότητα Φιλίππων. Στους οικισμούς υπήρχε ένα άναρχο καθεστώς σχετικά με το είναι νερό. Δυστυχώς υπάρχει αυτή η νοοτροπία, «το νερό μου» ας πούμε ακούς. Το νερό της Παλιάς Καβάλας, το νερό των Κορυφών και «σκοτώνονται» δυο οικισμοί ποιανού είναι το νερό. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει δυστυχώς στα χωριά. Υπάρχει μια δυσανάλογα μεγάλη συμμετοχή στο χρέος από την δημοτική ενότητα Φιλίππων. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, λιγότεροι τώρα πλέον, μεγάλοι οφειλέτες. Από το 2016 αρχίσαμε μια προσπάθεια, ιδιαίτερα στην εστίαση στην πόλη της Καβάλας. Συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα, αυτό το 2017 έχει ατονήσει λίγο κι εύχομαι να αποδώσει αυτή η ρύθμιση, να ανταποκριθούν οι πελάτες μας και να πάμε καλά. Ο νέος νόμος είναι ευνοϊκός, αλλά προβλέπει μεγάλες προσαυξήσεις, άρα θα πρέπει να προσέξουν να καταναλωτές και να σπεύσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Σχεδιάζουμε και μια καμπάνια στα χωριά, την οποία το επόμενο διάστημα θα την υλοποιήσουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...