Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαρκείς παρεμβάσεις από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Διαρκείς παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα συνεχίζει να πραγματοποιεί η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Χιώτη Πρασσά.

Όπως σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά, τα πράγματα φέτος για την υπηρεσία Καθαριότητας είναι αρκετά πιο δύσκολα από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω του παγετού που σημειώθηκε τον περασμένο χειμώνα στην περιοχή μας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ξερά δέντρα, όπως και φοινικόδεντρα,  είτε σε κοινόχρηστους, είτε σε ιδιωτικούς χώρους, καθώς επίσης και πολλοί σωροί κλαδιών σε όλες τις γειτονιές.

Καθαρίζονται οι στύλοι από αφίσες – ενοικιαστήρια – πωλητήρια

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να μαζέψουμε όλα αυτά τα κλαδιά και είναι πραγματικά ένας μαραθώνιος αγώνας. Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και τους ζητάμε θερμά να καλούν την υπηρεσία καθαριότητας στο 223514, ώστε να γίνεται μια συνεννόηση για το πότε θα περάσει το φορτηγό του δήμου να τα πάρει, ώστε να μην τα αφήνουν στο δρόμο και δημιουργούνται προβλήματα στη μετακίνηση πεζών στα πεζοδρόμια ή στη διέλευση των αυτοκινήτων», σημείωσε σχετικά η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένη για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, δουλειά καθαρισμού όλων των στύλων, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές. «Έχουμε ενημερώσει τους δημότες ότι απαγορεύονται αφισοκολλήσεις σε στύλους,  είτε διαφημιστικές, είτε ενοικιαστήρια, αλλά και πωλητήρια. Πάμε πολύ καλά, οι πολίτες το σεβάστηκαν και τους ευχαριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πρασσά.

Σχεδόν έτοιμες οι ακτές

Όσον αφορά την προετοιμασία των δημοτικών ακτών ενόψει της θερινής περιόδου, η αντιδήμαρχος Καβάλας δήλωσε: «Την 1η Ιουνίου είναι συμβατική υποχρέωση των δήμων να λειτουργούν τις επίσημες ακτές τους, αυτές δηλαδή που έχουν γαλάζιες σημαίες. Ο δήμος Καβάλας, έχει δυο, την Καλαμίτσα και το Περιγιάλι, που είναι σχεδόν έτοιμες. Τελειώνουν κάποιες λεπτομέρειες στο Περιγιάλι και θεωρώ ότι την άλλη εβδομάδα θα τοποθετηθούν οι ομπρέλες. Η αρχή θα γίνει από την Καλαμίτσα και προχωράμε, φυσικά και στις ακτές, οι οποίες δεν έχουν γαλάζιες σημαίες όπως σε Ραψάνη και Νέα Καρβάλη», δήλωσε η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Επτά προσλήψεις τρίμηνης διάρκειας εξειδικευμένου προσωπικού

Παράλληλα, η κ. Πρασσά αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε το βράδυ της Πέμπτης (18/5) το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, σχετικά με τις επτά προσλήψεις τρίμηνης διάρκειας εξειδικευμένου προσωπικού για την πυροπροστασία.

Τα άτομα αυτά θα βρεθούν στο Δασάκι της Παναγούδας, στα Πεντακόσια, στο Περιαστικό, καθώς και σε άλλα σημεία μέσα σε γειτονιές, θα αποψιλώσουν αυτές τις περιοχές και θα είναι υπεύθυνοι για το μάζεμα χόρτων και κλαδιών.

Όσον αφορά την ανεξέλεγκτη βλάστηση και την κοπή επικίνδυνων δέντρων ολοκληρώνεται η διαδικασία (περίπου σε δυο εβδομάδες), ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με ιδιώτη.

«Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω και της ξηρασίας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να για να λάβουμε τα μέτρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πρασσά.

90 κάδοι απορριμμάτων πλένονται σε καθημερινή βάση

Τέλος, σε σχέση με το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, η αντιδήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε: «Εδώ και μία εβδομάδα περίπου καθημερινά και βράδυ πλένουμε τους κάδους απορριμμάτων με το πλυστικό μηχάνημα που ακολουθεί τα απορριμματοφόρα. Κατά μέσο όρο πλένονται 90 κάδοι την ημέρα κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το διαγωνισμό για ένα μικρότερο πλυντήριο κάδων, καθώς λόγω του ανάγλυφου της πόλης δεν μπορεί το υφιστάμενο να πλησιάσει όλες τις γειτονιές, οπότε και το μικρό του ιδιώτη θα συμβάλλει στο πλύσιμο όλων των κάδων στο δήμο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...