Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Βογιατζής: “Ο κορονοϊός είναι ο νέος ακήρυχτος πόλεμος στον δήμο Καβάλας. Προτάσεις – θέσεις της παράταξης μας για την διαχείριση της κρίσης”

Ημέρα:

spot_img

Η πανδημία είναι ο νέος ακήρυχτος πόλεμος και μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα πλέον. Γιατί πόλεμος δεν είναι μόνο τα βομβαρδισμένα μέτωπα οι ριπές του πολυβόλου ή στις μέρες μας τα φέρετρα των νεκρών και οι εντατικές των νοσοκομείων. Μάλιστα αυτός ο «πόλεμος» έχει δύο μέτωπα, το πρώτο είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες και το δεύτερο είναι η επιβίωση της Ελληνικής οικονομίας την επόμενη μέρα. Η επιβίωση της οικογένειας, του σπιτικού η αναστήλωση, η οικονομική ανάκαμψη, θα είναι είναι για όλους μας ένας σκληρός πόλεμος!

Θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με την δέουσα σοβαρότητα και μακριά από μικροπολιτικές και παραταξιακές μικροπρέπειες και για αυτό τον λόγο ως παράταξη προτείνουμε άμεσα τα παρακάτω:

  1. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση θα πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε ύποπτα σημεία συνωστισμού όπως τραπεζικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, πεζόδρομοι, πάρκα κ.α.
  2. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αποκλείσει ακόμη και περιοχές όπως το πάρκο Φαλήρου που πολύ ορθά κλείνει. Αλλά σημεία επικίνδυνα για συνωστισμό είναι η παραλία Καβάλας όπου πολλοί με το πρόσχημα της άθλησης θα μαζευτούν με την πρώτη λιακάδα.
  3. Κλείσιμο της λαϊκής αγοράς του δήμου Καβάλας διότι με τον συνωστισμό δημιουργείται από τους πολίτες που σπεύδουν για την αγορά αγαθών αυξάνονται οι πιθανότητες για την μετάδοση του ιού. Για την προμήθεια αγαθών οι πολίτες του δήμου Καβάλας μπορούν είναι ακόμη ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ όπου ο έλεγχος περιορισμού αποστάσεων γίνεται πιο εύκολα.
  4. Εκπόνηση σχεδιασμού επίπεδου καραντίνας για ολόκληρο τον δήμο Καβάλας και τα χωριά της δημοτικής ενότητας Φιλίππων σε περίπτωση που τεθεί ολόκληρός ο δήμος σε καραντίνα από την κυβέρνηση (όπως ο δήμος Ξάνθης).
  5. Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού προστασίας για τους υπαλλήλους του δήμου Καβάλας έτσι ώστε να μπορούν να διατελέσουν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια. Ο δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για την προμήθεια των νέων τεστ κορονοϊού.
  6. Ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου Καβάλας με σκοπό την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν διαφορετικά λόγω οικονομικών ή προβλημάτων υγείας.
  7. Έλεγχοι εισόδου – εξόδου στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου για την αποφυγή μετάδοσης του ιού τόσο εντός όσο και εκτός της δομής. Έλεγχοι με δειγματοληπτικά τεστ για τον διαγνωστικό έλεγχο για να δουν αν άτομα της δομής έχουν εκτεθεί στον SARS-CoV-2. Στην παρούσα κατάσταση που η δομή είναι ανοιχτή χωρίς κανέναν περιορισμό και έλεγχο, αρκεί και ένας φορέας του ιού για να δημιουργηθεί μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία του δήμου μας όπως έγινε στην δομή στη Ριτσώνα.

Ένα μεγάλο θέμα που θα το έχουμε μπροστά μας και όταν ο ιός υποχωρήσει ή αντιμετωπιστεί είναι οι οικονομικές επιπτώσεις του. Η επόμενη μέρα θα βρει την πόλη μας σε μια πρωτοφανής ύφεση και ιδιαίτερα μετά από μια δεκαετία ύφεσης λόγω μνημονίων. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να προγραμματιστούν μέτρα και να εφαρμοστούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. Ακύρωση όλων των φεστιβάλ και εκδηλώσεων της καλοκαιρινής περιόδου που ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να αγγίξει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ με σκοπό την εργαλειοποίηση του για την στήριξη των οικονομικών του δήμου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης.
  2. Σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με κεντρικό θέμα την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και με σκοπό την στήριξη των δημοτών μας και την συζήτηση επί της λήψης μέτρων για την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία.
  3. Αναμόρφωση του προϋπολογισμού και όλων των οικονομικών πλάνων του δήμου Καβάλας με σκοπό την διαχείριση της κρίσης διότι κάθε μέρα που θα περνάει η οικονομική κρίση θα βαθαίνει και τα οικονομικά του δήμου θα χειροτερεύουν. Αν ο δήμος δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα εξαιτίας της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών τους, αλλά και να παρέχει βασικές υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα και η ύδρευση.
  4. Διεκδίκηση μέσω της ΚΕΔΕ έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων από το κεντρικό Κράτος. Η έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων είναι μονόδρομος, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και να μπορέσουν και το επόμενο διάστημα να στηρίζουν και να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους πιο ενωμένους και με έντονο το συναίσθημα της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα η κρίση είναι μια «ευκαιρία» να βγούμε πιο αποφασισμένοι και πιο δυνατοί ως Έθνος για την αντιμετώπιση όλων των μελλοντικών προβλημάτων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...