Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δήμος Καβάλας: Άγνωστο το τελικό κόστος φιλοξενίας των προσφύγων

Ημέρα:

spot_img

Στις 163.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που δαπάνησε ο δήμος Καβάλας για να σιτίσει τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους επί σχεδόν 45 ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, αλλά και στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης.

Παρουσιάζοντας στον «Ενήμερο» τα στοιχεία του προαναφερθέντος διαστήματος, η Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε ότι συνολικά διανεμήθηκαν 160.000 μερίδες φαγητού, με το ημερήσιο κόστος ανά άτομο να ανέρχεται στα 3 ευρώ.

«Οι 397.000 ευρώ αποτελούν προϋπολογισμένες κι όχι τελικές δαπάνες»

«Πρέπει να επισημάνω ότι το κόστος έπεσε σημαντικά από τότε που ενεργοποίησα όλους τους δήμους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να μας αποστέλλεται το σιτηρέσιο κάθε εβδομάδας. Εμείς απλά συμμετείχαμε με τη μαγειρική μετά από ένα σημείο. Βεβαίως δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι χρειάζονταν κι άλλα είδη, όπως φρούτα, βρεφικές τροφές, που παρέχονταν από τον δήμο Καβάλας. Οι 163.000 ευρώ αποτελούν τιμολογιοποιημένες δαπάνες. Οι 397.000 ευρώ που εγκρίθηκαν τόσο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, αποτελούν προϋπολογισμένες κι όχι τελικές δαπάνες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της στον ”Ε”, η δήμαρχος Καβάλας.

«Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών στο εκθεσιακό κέντρο, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για το ακριβές ποσό που διαθέσαμε από το ταμείο του δήμου»

Η Δήμητρα Τσανάκα συμπλήρωσε ότι ο δήμος Καβάλας στέλνει στους πρόσφυγες ακόμη και σήμερα προϊόντα και τρόφιμα που υπάρχουν στις αποθήκες του, τα οποία προέρχονται από δωρεές, υπογράμμισε δε πως ο δήμος θα συνδράμει με δικά του υλικά για να κατασκευάσει ένα κιόσκι κι ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στο Εσκί Καπού.

Τέλος, η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης.

«Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, τότε θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για το ακριβές ποσό που διαθέσαμε από το ταμείο του δήμου», δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...