Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμητρα Τσανάκα: Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο έμπειροι, πιο σοφοί…

Ημέρα:

spot_img

«Δεν έταξα, δεν λαΐκισα, δεν  προσπάθησα να εξαπατήσω κανέναν. Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου: να βγάλω την Καβάλα από την μιζέρια και το πέτυχα με σκληρή δουλειά, πειθαρχία, ζήλο και πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον δήμο Καβάλας και τους δημότες του».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε την προεκλογική της ομιλία η δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας.

Η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε την πενταετία που ήταν στη διοίκηση και παρουσίασε επιγραμματικά τους στόχους της για την επόμενη τετραετία. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει ανέφικτα πράγματα, ούτε μη κοστολογημένα και χωρίς πόρους χρηματοδότησης έργα, σε αντίθεση «με φαραωνικά έργα και εκθέσεις ιδεών που προκαλούν μόνο θυμηδία», τα οποία προτάσσουν οι συνυποψήφιοί της.

Κλείνοντας την ομιλία της η δήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε ότι ως γιατρός έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και το ίδιο έπραξε ως δήμαρχος Καβάλας, έχοντας ανοιχτή την πόρτα της σε όλους τους καβαλιώτες. Τέλος κάλεσε τους δημότες της Καβάλας να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξη και στην ίδια προσωπικά «να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε πιο δυνατοί πλέον, πιο έμπειροι, πιο σοφοί».

Αναλυτικά η ομιλία της Δ. Τσανάκα

Aγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Φίλες και φίλοι,

Η συγκλονιστική παρουσία σας σήμερα εδώ δεν αφήνει καμία αμφιβολία:
Η Ανάσα όχι απλώς θα είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές της 26ης Μαΐου!
Θα είναι πρώτη και με μεγάλη διαφορά!
Η αποψινή σας συμμετοχή, όχι μόνο κρίνει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.
Έκρινε ήδη και το αποτέλεσμα  της δεύτερης!
Κι αυτό γιατί ήδη εσείς οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες αποφασίσατε:
Με την δίκη σας ψήφο η παράταξη μας θα είναι ξανά η επόμενη διοίκηση του Δήμου και εγώ η δήμαρχος όλων των Καβαλιωτών!
Φίλες και φίλοι,
Πριν από περίπου 5 χρόνια στάθηκα μπροστά σας, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, με πλήρη επίγνωση των ευθυνών που θα αναλάμβανα και βασιζόμενη στην επί δεκαετίες διαδρομή μου στην Καβάλα, επαγγελματική,  κοινωνική και πολιτική, σας μίλησα την γλώσσα της αλήθειας.
Δεν έταξα, δεν λαΐκισα, δεν  προσπάθησα να εξαπατήσω κανέναν.
Έθεσα προτεραιότητες:

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
και κυρίως: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου: να βγάλω την Καβάλα από την μιζέρια
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ!
ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΤΗΡΗΣΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ,  ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ.
Και σας διαβεβαιώνω κοιτώντας σας στα μάτια σήμερα εδώ, ότι τίποτε δεν μου χαρίστηκε. Ούτε σε εμένα, ούτε στους συνεργάτες μου. Και το λέω αυτό γιατί σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα ακούω ανέφικτα και φαραωνικά έργα και εκθέσεις ιδεών που προκαλούν μόνο θυμηδία.

Φίλες και φίλοι, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, σκληρή θα έλεγα.  Είμαι σίγουρη ότι και εσείς οι ίδιοι το κατανοείτε και γι’ αυτό φυσικά είστε εδώ σήμερα.
Παραλάβαμε έναν δήμο ουραγό σε όλους τους τομείς και μέσα σε ένα εθνικό πλαίσιο οικονομικής δυσπραγίας  με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία και τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης.

Αλλά πραγματικά δεν θέλω να μεμψιμοιρώ  και να λέω  πράγματα που ήδη έχουν ειπωθεί, τόσο από εμένα, όσο και από τους συνεργάτες μου.

Στη ζωή μου έχω μάθει να κρίνω πράγματα και καταστάσεις εκ του αποτελέσματος.

Και γι αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα  νιώθω σήμερα υπερήφανη και λέω:

Κάναμε τον Δήμο Καβάλας ξανά πρωταγωνιστή.

Με συστηματική δουλειά και σχέδιο

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Για όλη την πορεία της διοίκησής της «ΑΝΑΣΑΣ»  μιλήσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο. Κάθε έργο μας, κάθε επιτυχία μας, την επικοινωνήσαμε και την παρουσιάσαμε.
Σήμερα όμως, φίλες και φίλοι, θα μιλήσουμε  για την επόμενη ημέρα. Και θα μιλήσουμε πάλι όπως μιλήσαμε πριν 4,5 χρόνια ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Δεν θα ακούσετε από εμένα αοριστολογίες. Δεν θα ακούσετε ανέφικτα πράγματα. Δεν θα ακούσετε μη κοστολογημένα και χωρίς πόρους χρηματοδότησης έργα.

Δεν είμαστε σαν τους άλλους. Γνωρίζουμε. Έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώση. Πατάμε γερά στα πόδια μας, μιλάμε με νούμερα, με διαδικασίες.
Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, σας λέω το εξής:
Οι μεγάλες οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορούν να έρθουν από τα πάνω.
Οι πραγματικές αλλαγές έρχονται από τα κάτω προς τα πάνω.
Όχι με διαταγές, όχι με εντολές,  όχι κουνώντας το δάκτυλο.
Έρχονται με έμπνευση, με πίστη του ενός στον άλλον, με σκέψη όταν απαιτείται, με υπομονή και πείσμα, με ελιγμούς όταν κρίνεται απαραίτητο, και πάνω από όλα με ήθος και σεβασμό στον πολίτη.
Με αυτή τη συνταγή επιτύχαμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για να δώσουμε πνοή, ζωντάνια και καινούριες θέσεις εργασίας στην Καβάλα χρειαζόμαστε ένα κατάλληλο μίγμα πολιτικών και μέτρων.

Αυτό σημαίνει συνέχιση των επενδύσεων στην τουριστική προώθηση της πόλης.

Έχουμε ήδη εκπονήσει τη Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης και ολοκληρώσει τη Στρατηγική Προώθησης του Προορισμού-Δήμος Καβάλας.Συνεχίζουμε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της περιοχής.

(με σκέρτσο, είδατε όλοι πως άλλαξε το λιμάνι μας με το έργο των πλωτών εξεδρών,)

Έργα που έρχονται και θα αλλάξουν το πρόσωπο του Δήμου είναι:

Η ανάπλαση γύρω από την πλατεία Καπνεργάτη,

η υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνιδων,

η ανάπλαση στην περιοχή Κρέη στις Καμάρες,

το έργο αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας στο Φρούριο,

η ανάπλαση της οδού Κουντουριώτου μέχρι τις Καμάρες καθώς και της πλατείας Νικοτσαρα

η ανάπλαση στην περιοχή του Φάρου στην Παναγία

η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού για τον ελλιμενισμό και την τροφοδοσία σκαφών στον προσήνεμο μώλο (σε συνεργασια με ΟΛΚ)

η μελέτη αξιοποίησης των καπναποθηκών

Παράλληλα προετοιμάζεται καθώς και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

Αν σε αυτά προσθέσει κανείς

τη συνέχιση και εδραίωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων

την αναβίωση του Cosmopolis, την αναβαθμιση του KavalaAirSeaShow

και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε περιόδους χαμηλής τουριστικής ζήτησης,

θέτουμε τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετούν και οι επενδύσεις στον προσκυνηματικό τουρισμό με τη δημιουργία της ιστορικής διαδρομής των βημάτων του Αποστόλου Παύλου καθώς και η επένδυση στο γαστρονομικό τουρισμό μέσω της πρωτοβουλίας “Kavala’s Tales of Taste”.

ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ικανό να προσελκύσει ανθρώπους της δημιουργικής βιομηχανίας,  καθώς και της βιομηχανίας γνώσης στην περιοχή μας.

Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε επενδυτές που θα εκμεταλλευτούν τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της πόλης μας,

Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε στους νέους ανθρώπους εργασία στην Καβάλα για να μην αναγκάζονται να την ψάχνουν αλλού.

Για να τα πετύχουμε αυτά, είναι απαραίτητη η σύσταση Τεχνολογικού Πάρκου Ανάπτυξης Καινοτομίας και νέων Τεχνολογιών. Σκοπός του θα είναι η προώθηση και υποστήριξη των επιχειρήσεων της έρευνας και της επιχειρηματικότητας.

Αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το νεοσυσταθέν πανεπιστήμιο Καβάλας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα αντίστοιχα επιμελητήρια.

Σκοπός μας είναι  η αναβάθμιση όλων των υποδομών.

Η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της πόλης μας των τελευταίων 30 χρόνων

Πρόκειται για μια φιλική προς το περιβάλλον επένδυση που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα απορρίμματα και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 120 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα δώσει  και δουλειά σε τοπικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και αγαθών.

η ολοκλήρωση της μελέτης περάτωσης της Περιμετρικής Οδού, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η τμηματική ολοκλήρωση του έργου.

Η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού, η αξιοποίηση του Φίλιππος Β σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε61 ο οποίος θα φέρει τη Δράμα στα 15 λεπτά και τα σύνορα με τη Βουλγαρία ακόμα πιο κοντά, θα απογειώσουν την Καβάλα.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων αποτελεί τον μεγάλο αναπτυξιακό στόχο για την επόμενη θητεία μας. Εκεί θα στοχεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη προσπάθεια.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

Επίσης σημαντικά έργα της επόμενης περιόδου είναι

η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου,  η κατασκευή των καινούριων δικτύων στο Περιγιάλι-(ήδη έχουμε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης),

η αξιοποίηση των δημοτικών λιμενικών υποδομών Καρβάλης, Σφαγείων, Καλαφατιών και Καλαμίτσας. Για αυτό το λόγο έχουμε ήδη συστήσει δημοτικό λιμενικό γραφείο

καθώς και η κατασκευή σύγχρονου Δημοτικού καταφύγιου ζώων.

Όλα τα παραπάνω έργα και δράσεις αποτελούν μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου με απόλυτα ρεαλιστικό χρονοπρογραμματισμό αλλά και συνέπεια στους στρατηγικούς στόχους που εξυπηρετούν.

Νοιαζόμαστε για την καθημερινότητα το περιβάλλον και τον αθλητισμό και για αυτό το λόγο έχουμε δρομολογήσει τα παρακάτω έργα:

Αντικατάσταση όλου του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου από άκρη σε άκρη με λάμπες LED.

Η ριζική μεταμόρφωση της αθλητικής περιοχής της Καλαμίτσας σε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο. Ένα έργο ύψους περίπου 1,5 εκ ευρώ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης σε λίγες ημέρες θα δημοπρατήσουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και αποκατάστασης της στέγης του Κολυμβητηρίου.

Θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια ύψους 900.000€ αφού η σχετική σύμβαση έχει υπογράφει.

Θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο κλειστό του Αμυγδαλεώνα ύψους 760.000€. Λάβαμε την έγκριση και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Θα γίνει ένα καινούριο γήπεδο στολίδι για τους νέους μας.

Μετά από χρόνια προσπαθειών ανάπτυξης χωρίς σχέδιο, η Καβάλα πλέον γνωρίζει που πηγαίνει και πως θα το πετύχει.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΩΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Φίλες και φίλοι,

Σαν γιατρός έβλεπα καθημερινά  για 35 χρόνια δεκάδες ασθενείς στο ιατρείο μου, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό,  με στόχο να μην αθετήσω ποτέ τον όρκο που έδωσα στον Ιπποκράτη. Βλέποντας τώρα πίσω, νομίζω ότι το κατάφερα.

Έτσι και σαν Δήμαρχος Καβάλας. Θέλησα να παραμείνω ο δικός σας άνθρωπος. Είδα χιλιάδες από εσάς στο γραφείο μου. Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοικτή για όλους.

Απαντούσα σε κάθε τηλεφώνημα σας.

Απαντούσα σε κάθε μήνυμα σας.

Δεν αρνήθηκα ποτέ την βοήθεια σε κανέναν.

Δεν ρώτησα ποτέ τι ψηφίσατε ή τι θα ψηφίσετε.

Δεν είμαι ετερόφωτη. Είμαι μια Καβαλιώτισσα γέννημα θρέμμα.

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!

Ζήτω λοιπόν εκ νέου την εμπιστοσύνη σας!

Στην παράταξη μας και σε εμένα προσωπικά.

Πιο δυνατοί πλέον, πιο έμπειροι, πιο σοφοί, να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε.

Να πάμε την Καβάλα μας ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ!

Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας και των Νομικών Προσώπων για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά και να διαμηνύσω ότι τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη δική τους συμβολή, τη γνώση τους, την εμπειρία τους.

Όλους μου τους συνεργάτες, τους πολύτιμους συνεργάτες μου,  έναν προς έναν και μια προς μια προσωπικά,  για την εργατικότητα, το πάθος και την αγάπη που δείξανε για αυτό που κάνουμε.

Και τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ για την συμπαράσταση και την ανοχή που μου έδειξε.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...