Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Γυναίκες της προσφοράς, μαρτυρίες και εμπειρίες ζωής»

Ημέρα:

spot_img

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας διοργανώνει την Τετάρτη (6/3) εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες της προσφοράς, μαρτυρίες και εμπειρίες ζωής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Ομιλήτριες θα είναι η κοινωνιολόγος Στεφανία Ηλιοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας Θεοδώρα Καγιάνη, η Χρυσή Καλοπίση, μαία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς και η Αδελαϊς Ράπτη, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

«Είναι μία ημέρα  απόδοσης τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος»

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (5/3) η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη, πλαισιωμένη από στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, τόνισε: «Είναι μία ημέρα  απόδοσης τιμής στους αγώνες του γυναικείου κινήματος, ότι είναι μία αφορμή να θυμηθούμε τις μάχες όλων των γυναικών και να συνειδητοποιήσουν ότι πριν από αυτές οι γυναίκες αγωνίστηκαν για τις αυτονόητες σήμερα ελευθερίες  και δικαιώματα. Πρέπει να αναμετρηθούμε με τα νέα προβλήματα και τις ανάγκες μας, να διατυπώσουμε τους στόχους μας σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό  επίπεδο, να διεκδικήσουμε  την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων  σε όλες τις εκφράσεις της ζωής».

Πρέπει  να αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες  για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών που θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα

Συμπλήρωσε δε ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας υποδεικνύει  ότι πρέπει  να αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες  για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών που αφενός να εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα κι αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής όχι μόνον σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως στα δικαιώματα.

Το ΣΚΓ μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 600 γυναίκες εκ των οποίων οι 300 είχαν πέσει θύματα βίας και οι υπόλοιπες αφορούσαν περιπτώσεις κοινωνικών ανισοτήτων

Η κοινωνιολόγος του Κέντρου Σοφία Μπένου δήλωσε ότι για μία ακόμη χρονιά το Σ.Κ.Γ. είναι στην ευχάριστη  θέση να διοργανώσει μία εκδήλωση. Ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει 600 γυναίκες εκ των οποίων οι 300 είχαν πέσει θύματα βίας και οι υπόλοιπες αφορούσαν περιπτώσεις κοινωνικών ανισοτήτων.  Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης. Το Σ.Κ.Γ. εξυπηρετεί περιπτώσεις από Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη με τις Καβαλιώτισσες να είναι οι περισσότερες, ενώ εξυπηρετούνται και γυναίκες από χωριά. Το Κέντρο είναι στην διάθεση των γυναικών 24 ώρες την ημέρα και στο τηλέφωνο SOS 15900.

Η μητρότητα, η αναδοχή, ο αυτισμός και ο παιδικός καρκίνος, τα θέματα που θα αναλυθούν

Τέλος η ψυχολόγος του Κέντρου Μαρία Στεργίδου Μαρία, σημείωσε ότι κάθε χρόνο το Κέντρο πραγματοποιεί μία εκδήλωση για την γυναίκα και φέτος θέλησαν να κάνουν μία εκδήλωση με γυναίκες της προσφοράς και για αυτό προσέγγισαν αυτές τις τέσσερις γυναίκες που θα είναι ομιλήτριες με πολύ μεγάλη δράση.  ”Ο σκοπός των γυναικών αυτών θα είναι να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες, με θέματα ομιλιών όπως οι μητρότητα, η αναδοχή, ο αυτισμός και ο παιδικός καρκίνος”, ανέφερε η κ. Στεργίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...

Ασθενής σεισμική δόνηση πάνω από το Παληό

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 1,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα...