Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Εριφυλλίδης: Ο Κ. Σιμιτσής «έφαγε πόρτα» από το «Ποτάμι»

Ημέρα:

spot_img

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης, γιος του πρώην δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη, με δελτίο τύπου απαντά σε ανακοίνωση του Κωστή Σιμιτσή, η οποία είχε ως αποδέκτη την πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου. Η απάντηση του Γιάννη Εριφυλλίδη έχει ως εξής:

Ο κύριος Σιμιτσής έσπευσε με το γνωστό υφάκι του να ειρωνευτεί τον Στάθη Εριφυλλίδη για ένα δήθεν «φαραωνικό» σχέδιο στο λιμανάκι των Σφαγείων.

Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω εγώ γιατί γνωρίζω ότι είναι απόφαση του Στάθη Εριφυλλίδη να μην ασχολείται και να μην απαντά σε ψέματα, συκοφαντίες και ανοησίες. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τέτοιο σχέδιο ουδέποτε υπήρξε και ότι επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για να νομιμοποιηθεί το λιμανάκι των Σφαγείων.

Από τη μια, κατανοώ απόλυτα και σέβομαι την αγωνία του κυρίου Σιμιτσή να γαντζωθεί με κάθε τρόπο στις παρυφές της δημοσιότητας. Την έζησα αυτή την αγωνία το Σεπτέμβριο του 2015, όταν παρακαλούσε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Καβάλα στις εκλογές με λίστα (έφαγε βέβαια μια ωραιότατη και ηχηρή «πόρτα»).

Από την άλλη, όμως, σκέφτομαι ότι καλύτερα να σε θυμάται και να σε νοσταλγεί η πόλη σου λόγω των έργων που άφησες (έστω και «φαραωνικών» κατά την άποψη μερικών), παρά να έχει καταγραφεί η οκταετία σου στην ιστορία της Καβάλας ως η περίοδος του απόλυτου τίποτα, της μηδενικής παραγωγής έργου και των χαμένων ευκαιριών.

Γιάννης Εριφυλλίδης

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ

Την Πέμπτη το βράδυ ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής απαντώντας σε δηλώσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου επεσήμανε τα παρακάτω:

Αγαπητή Αναστασία, πρόεδρε της Δημωφέλειας,
Έσπευσες από τη μακρινή Βομβάη να καταρρίψεις την πρόταση της παράταξής μας για αγορά μικρών παραδοσιακών διαμερισμάτων στις παραδοσιακές γειτονιές και ανακαίνισή τους.
«Δεν γίνεται»!
Πότε επιτέλους θα μας πεις όχι αυτό που δεν γίνεται αλλά αυτό που γίνεται;
Και πότε θα το κάνεις;
Όσον αφορά το λιμανάκι των Σφαγείων, ίσως πρέπει να ρωτήσεις την επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα». Τη σημερινή δήμαρχο. Όλο και κάτι θα θυμάται για το φαραωνικό σχέδιο του αρχηγού της (τότε) κ. Εριφυλλίδη να κατασκευάσει ο Δήμος Καβάλας έναν μεγάλο προβλήτα μπροστά από τον υπάρχοντα, που θα έκλεινε όλο τον κόλπο του Περιγιαλίου. Εσύ τότε ασχολιόσουν με την οικογενειακή τουριστική μονάδα. Αν δεν υπήρχε η πρόταση Εριφυλλίδη, Τσανάκα κλπ δεν θα υπήρχε θέμα προστίμου.
Το λιμανάκι των Σφαγείων είναι έτοιμο να παραχωρηθεί στον Δήμο μας. Συνέβαλα προσωπικά στην αλλαγή νομικού πλαισίου ως μέλος επιτροπής της ΚΕΔΕ κατά την ψήφιση του Ν. 4150/2013. Είσαι δικηγόρος, Αναστασία, μπορείς να διαβάσεις και να καταλάβεις τη σημασία του άρθ. 38 παρ. 3 στοιχ. δ´. Μπορείς, επίσης, να διαβάσεις τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου 246/2012 και 523/2013. Και οι δυο ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μάλιστα στη δεύτερη συμμετείχες κι εσύ.
Κι ας μην αρχίσουμε να μιλάμε τώρα για τα επίσης αδέσποτα λιμάνια της Καλαμίτσας και της Καρβάλης.
Άρα λοιπόν ξαναγυρνάμε στη βασική ερώτηση: τι κάνατε με αυτά που σας αφήσαμε και πόσο τα προχωρήσατε;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...