Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γέφυρα τύπου Bailey ζήτησε από τον Στρατό η Δήμαρχος Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εξέταση του ενδεχομένου τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας τύπου Bailey, ως προσωρινή λύση αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας που υποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, ζητά με σχετική επιστολή της προς το Υ.ΕΘ.Α. η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (18/3) μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη, η κ. Τσανάκα παρουσίασε τόσο το περιεχόμενο της επιστολής, όσο και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση.

”Το ίδιο βράδυ της πτώσης της γέφυρας επικοινώνησα με τον τέως διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ για να τον ρωτήσω αν υπήρχαν στην περιοχή μας γέφυρες τύπου Bailey – Δεν είπα τίποτα όμως, ούτε έστειλα επιστολή στον Στρατό για βοήθεια, γιατί ήθελα πρώτα να μπουν σε μια σειρά τα θέματα της γέφυρας”

”Να μη νομίζουν οι Καβαλιώτες ότι ο δήμος δεν τους σκέφτεται, δεν τους φροντίζει κι ότι η δήμαρχός, τους έχει παρατήσει στο έλεος του Θεού, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία μέσα από την πόλη. Το ίδιο βράδυ της πτώσης της γέφυρας επικοινώνησα με τον τέως διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ τον κ. Ρώσση, για να τον ρωτήσω αν υπήρχαν στην περιοχή μας γέφυρες τύπου Bailey. Πρόκειται για στρατιωτικές γέφυρες που μπορούν να καλύψουν το χάσμα, μέχρι να προχωρήσουν τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά ζητήματα για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας. Δεν είπα τίποτα όμως, ούτε έστειλα επιστολή στον Στρατό για βοήθεια, γιατί ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού και ήθελα πρώτα να μπουν σε μια σειρά τα θέματα της γέφυρας και μετά να συζητήσω τη βοήθεια του Στρατού”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας.

”Επειδή αργούμε κι έρχεται καλοκαίρι και η πόλη μας εξαρτάται από τον τουρισμό και επειδή η κυκλοφορία γίνεται μέσα από τις γειτονιές, δικαιούμαι να ζητήσω βοήθεια από τον Στρατό…”

”Έσπευσαν οι υπουργοί, ο περιφερειάρχης, μπήκαν τα γραφειοκρατικά στη θέση τους, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για πόρισμα από εκτιμητή μηχανικό κλπ. Επίσης, μας έγινε γνωστό από την περιφέρεια Α.Μ.Θ., ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα περάσει η προγραμματική της σύμβαση με την ”Εγνατία Οδός Α.Ε.” για το θέμα της γέφυρας (μελέτη – έργο). Για τρεις μήνες δεν είπα τίποτα για τη λύση αυτή μέσω του Στρατού, γιατί περίμενα να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως επικοινώνησα και με τον πραγματογνώμονα κι έμαθα ότι είμαστε στην αρχή ακόμη. Επειδή αργούμε κι έρχεται καλοκαίρι και η πόλη μας εξαρτάται από τον τουρισμό και επειδή η κυκλοφορία γίνεται μέσα από τις γειτονιές, δικαιούμαι να ζητήσω βοήθεια από τον Στρατό. Επικοινώνησα την προηγούμενη εβδομάδα με το γραφείο του Υ.ΕΘ.Α. και προχθές απέστειλα σχετική επιστολή. Θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τους ενημερώσω για την επιστολή που εστάλη, για να ξέρουν τι κάνει ο δήμος για αυτούς και τι απαντήσεις περιμένουμε εφεξής”, υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Τσανάκα.

Τι αναφέρει η επιστολή και τι ακριβώς ζητά η δήμαρχος από το Υ.ΕΘ.Α.

Η δήμαρχος Καβάλας ανέγνωσε ακολούθως την επιστολή προς τον Υ.ΕΘ.Α., στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: ”Επειδή είμαστε εν αναμονή του πορίσματος που καθυστερεί και επιτείνει το πρόβλημα καθημερινά και επειδή δεν μπορώ να κωφεύω στις διαμαρτυρίες των συνδημοτών μου, παρά τις οχλήσεις μας προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς ο δήμος στερείται αρμοδιότητας στο σημείο, καμιά λύση δεν είναι ορατή στο προσεχές μέλλον. Για τους λόγους αυτούς θα ήθελα να ζητήσω τη συνδρομή σας, ώστε αξιωματικοί των Ε.Δ. να προσέλθουν άμεσα στην Καβάλα και να εξετάσουν τη δυνατότητα τοποθέτησης αντίστοιχης κατασκευής με αυτής στην Π.Ε. Χανιών, ώστε να καταστεί δυνατή, έστω και προσωρινά, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και η επαναλειτουργία της οδού που περιλαμβάνει τη γέφυρα”.

Ε. Δρακονάκη: ”Άκουσα τυμπανοκρουσίες χωρίς στοιχεία και λυπάμαι που έχει καταντήσει προϊόν λαϊκισμού και πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη ως δήμος και λυπάμαι για υποψήφιους δημάρχους που αγωνιούν να βρεθεί ο υπαίτιος μέσα από τη διοίκηση του δήμου”

Παράλληλα, όπως σημείωσε η κ. Τσανάκα, ”υπάρχουν κι άλλες λύσεις αν δεν μπορεί να μπει η γέφυρα. Τα έχουμε όλα σκεφτεί και άδικα ανησυχούν οι αντίπαλοί μας από άλλες παρατάξεις. Αποφάσισα από εδώ κι έπειτα αυτά που δουλεύουμε να κάνουμε γνωστά”. Από τη μεριά της η Ευαγγελία Δρακονάκη επισήμανε στις δηλώσεις της: ”Από την πρώτη στιγμή δεν έχουμε σταματήσει να προσπαθούμε να βρούμε προσωρινές λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης. Προχωρήσαμε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αν τηρούνται κατά γράμμα, δεν θα έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δε σταματήσαμε και την αναζήτηση λύσης μέσω αμφιδρόμησης της οδού που είναι στο Σχέδιο Πόλης και ανήκει στον δήμο. Ζητάμε λύσεις που να είναι τεχνικά εφικτές και σύντομες. Άκουσα τυμπανοκρουσίες χωρίς στοιχεία και λυπάμαι που έχει καταντήσει προϊόν λαϊκισμού και πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη ως δήμος και λυπάμαι για υποψήφιους δημάρχους που αγωνιούν να βρεθεί ο υπαίτιος μέσα από τη διοίκηση του δήμου”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...