«Βάτραχοι» με Πιατά, Λαζόπουλο, Φιλιππίδου και Καφετζόπουλο στους Φιλίππους

0
399

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 21.30 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους Βατράχους, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Οι δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου

Το μεσημέρι της Πέμπτης (19/7) δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξέφρασε αρχικά τη χαρά της για το ότι οι παραστάσεις στο 61ο φεστιβάλ Φιλίππων συνεχίζονται με …καταιγιστικούς ρυθμούς. Χαρακτήρισε τον Δημήτρη Πιατά αγαπημένο φίλο της Καβάλας και εξαιρετικό άνθρωπο, ενώ εξέφρασε και την εκτίμησή της προς τη Σοφία Φιλιππίδου. Όπως είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Καβάλας το κείμενο, αλλά και οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούν εγγυώνται την επιτυχία της παράστασης.

Από την πλευρά της η δημοφιλής ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου δήλωσε αρχικά ευτυχής, περήφανη και χαρούμενη για τη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο θίασο, αλλά και για την παρουσία της στο ιστορικό, όπως είπε, φεστιβάλ Φιλίππων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους τέσσερις πρωταγωνιστές, μαζί με μια ομάδα χορού και κινησιολογίας, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ ευχήθηκε οι θεατές να το απολαύσουν και να διασκεδάσουν.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς από τη μεριά του εξέφρασε τη χαρά του που για ακόμη μια φορά είναι στην Καβάλα, αλλά και τον σεβασμό του στο φεστιβάλ Φιλίππων. Μετέφερε δε τον χαιρετισμό του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην συνέντευξη λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην παράσταση κάνουν την υπέρβαση, ώστε να δούμε όλοι ξανά το αρχαίο κείμενο, αλλά και τον Αριστοφάνη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης δήλωσε ότι είναι σημαντικό που έρχονται στην Καβάλα τέτοιοι ηθοποιοί και με αυτές τις παραστάσεις, ενώ τόνισε ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας τιμά όλους τους ηθοποιούς, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Καβάλας δίνει…γήπεδο σε όλους τους ηθοποιούς.

Συντελεστές – Τιμές εισιτηρίων – Προπώληση

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη

Σκηνικά – κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Βοηθοί σκηνογράφων: Δώρα Τουρβά και Άννα Μαρία Αθανασίου

Κίνηση: Σοφία Πάσχου

Μουσική: Νίκος Γαλενιανός

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Μουσικοί – perfomers: Σταμάτης Πασόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Christoph Blum

Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 20 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων – τρίτης Ηλικίας: 15 ευρώ

Παιδικό: 10 ευρώ, προπώληση: 15 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: Δυο ώρες χωρίς διάλειμμα

Προπώληση: Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων από τις 19:30 το απόγευμα.

Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090