Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αστοχία από το 1997 οδήγησε στην πολύωρη διακοπή του νερού

Ημέρα:

spot_img

Περιστατικό που δεν συμβαίνει συχνά, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, τη βλάβη που σημειώθηκε την Τρίτη (14/1) στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας και κράτησε μεγάλο μέρος της Καβάλας χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Χρόνης ρωτήθηκε αρχικά για το αν πιστεύει ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα, ο κ. Χρόνης απάντησε: «Είναι αλήθεια είναι ότι δεν με φοβίζει αυτό, διότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν πολύ συχνά, είναι σπάνιες οι συγκεκριμένες βλάβες».

«Λόγω του κινδύνου να υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα αν έσπαζε ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, αναγκαστήκαμε να κόψουμε το νερό χωρίς προειδοποίηση, επειδή η αποκατάσταση έπρεπε να γίνει άμεσα»

Μιλώντας γι’ αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό, ο κ. Χρόνης επισήμανε: «Το πρωί της Τρίτης (14/1) πήγε ένα συνεργείο για να αποκαταστήσει μια μικρή βλάβη που θεωρούσαμε ότι υπήρχε από μια διαρροή. Τελικά σκάβοντας ανακάλυψαν ότι είχε αστοχήσει η σύνδεση δύο αγωγών, σε ένα δίκτυο που έγινε το 1997. Μιλάμε για την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, λίγο πιο πάνω από την οδό Ομονοίας. Λόγω του κινδύνου να υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα αν έσπαζε ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, αναγκαστήκαμε να κόψουμε το νερό χωρίς προειδοποίηση, επειδή η αποκατάσταση έπρεπε να γίνει άμεσα, καθώς η ζημιά υπήρχε κίνδυνος να είναι μεγάλη, αφού επρόκειτο για κεντρικό αγωγό Φ280, οπότε αναγκαστήκαμε να κόψουμε το νερό».

«Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν υπήρχαν προβλήματα, πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις, που όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα»

«Στο σημείο βρέθηκαν δύο ακόμη συνεργεία της ΔΕΥΑΚ να βοηθήσουν, έγινε η συγκόλληση του τμήματος αυτού και από τις 17.30′ άρχισε να αποκαθίσταται η υδροδότηση. Επειδή ήταν μεγάλο το τμήμα της Καβάλας που έμεινε χωρίς νερό, με το που άρχισε η επανυδροδότηση, υπήρχε μεγάλη κατανάλωση, οπότε δεν προλάβαιναν και οι αντλίες να στείλουν. Λειτουργούσαν τρεις αντλίες ταυτόχρονα, γέμιζε και άδειαζε συνεχώς η δεξαμενή μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, οι υπάλληλοι έτρεχαν για εξαερώσεις στο δίκτυο, ώστε να καταληφθεί ο χώρος από νερό, ενώ υπήρξε και περιοχή που μέχρι το πρωί της Τετάρτης (15/1) δεν είχε νερό, όπως η 13ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν υπήρχαν προβλήματα, πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις, που όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα», συμπλήρωσε ακόμη ο Απόστολος Χρόνης.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για άλλη μια φορά επέδειξαν αυταπάρνηση και δούλευαν χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό…»

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Τρίτη ήταν η δυσκολότερη μέρα της μέχρι τώρα θητείας του, όπως και με το πρόβλημα που υπήρξε πριν λίγο καιρό όταν σημειώθηκε διακοπή νερού εξαιτίας εργασιών για την τοποθέτηση οπτικών ινών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την κατανόηση που έδειξαν. Φυσικά και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, αφού το νερό είναι είδος πρώτης ανάγκης. Είχαμε ασταμάτητα τηλεφωνήματα και στη ΔΕΥΑΚ και στο Δημαρχείο. Υπήρχε υπάλληλος που απαντούσε συνεχώς μέχρι τις 8 το απόγευμα. Έχουμε βάρδια 24 ώρες στο τηλεφωνικό κέντρο, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Ο κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο σε γνωστούς του εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ μέχρι διευθυντές και προϊσταμένους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ για άλλη μια φορά επέδειξαν αυταπάρνηση και δούλευαν χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό. Όλα πήγαν καλά στο τέλος. Παλιά οι ενώσεις δυο σωλήνων γινόταν με μηχανική στήριξη. Πλέον επειδή έχει προχωρήσει η τεχνολογία αυτό γίνεται με κόλλημα, οπότε γίνονται ένα σώμα οι αγωγοί και δεν παθαίνουν τίποτα. Θεωρώ ότι δύσκολα θα συμβεί ξανά. Δεν το αποκλείω, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

«Όλα πρέπει να γίνουν, αλλά χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Το παλεύουμε πάντως και πιστεύω ότι θα πάμε καλά»

«Συνεχώς βρισκόμαστε έξω στους δρόμους, βλέπουμε σε ποιες περιοχές υπάρχουν πολλές βλάβες, οπότε αντικαθιστούμε τα τμήματα που χρειάζεται. Υπάρχει μια παλιά μελέτη και την προχωράμε γι’ αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο των 14 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση όλου του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας. Πρόκειται για 30.000 συνδέσεις περίπου. Έχουμε λάβει ήδη την προέγκριση, θα προχωρήσει άμεσα, θα λάβουμε την οριστική έγκριση, θα προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης, οπότε θα γίνει και ο διαγωνισμός. Ίσως δεν προλάβουμε φέτος, θα γίνει του χρόνου. Υπάρχουν από εκεί και πέρα πολλά κομμάτια που είναι πεπαλαιωμένα. Το κεντρικό αντλιοστάσιο στα Αμισιανά για παράδειγμα λειτουργεί με αντλίες του 1970. Δεν έχουν αντικατασταθεί. Αυτό πρέπει να το δούμε και το κάνουμε γιατί πρέπει να μπουν νέες αντλίες γιατί πέρα από το ότι είναι ενεργοβόρες δεν ξέρεις πότε θα σε αφήσουν στη μέση. Απλά είναι πάρα πολλά μαζί και χανόμαστε. Τα ιεραρχούμε, βλέπουμε ποια είναι τα πιο σημαντικά, ξεκινάμε από αυτά προς τα λιγότερο σημαντικά. Όλα πρέπει να γίνουν, αλλά χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Το παλεύουμε πάντως και πιστεύω ότι θα πάμε καλά», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...