Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης διοδίων

Ημέρα:

spot_img

Νέες κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης διοδίων στη Εγνατία Οδό, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, αποφάσισαν η δήμαρχος Καβάλας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μετά την συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο το πρωί της Τρίτης (11/7).

Για την κινητοποίηση, που θα γίνει σε κάποιο σημείο στον Άγιο Σίλα, άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, αργά το απόγευμα, ώστε οι υψηλές θερμοκρασίες να μην αποθαρρύνουν τους Καβαλιώτες, να διαδηλώσουν κατά του νέου σταθμού διοδίων.

Δεν έγινε η διαδικασία δημοπράτησης των διοδίων

Η δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι δεν πραγματοποιήθηκε η διαδικασία δημοπράτησης (ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης) για τον σταθμό διοδίων της Άσπρης Άμμου, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.», μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της εταιρείας, Απόστολο Αντωνούδη. Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο ορισμός διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει τα των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος απαίτησε να αποχωρήσει από την συνάντηση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Οι δηλώσεις Μάκη Παπαδόπουλου και Άρη Βέρρου

Μετά το πέρας της συνάντησης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έκαναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Προς το παρόν ακολουθούμε ένα κοινό μέτωπο, με σύνθημα «Όχι στα διόδια παντού, όχι στο ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού». Ορίσαμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα κάνει τον συντονισμό των επόμενων κινητοποιήσεων», δήλωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Ελήφθη μια ομόφωνη απόφαση για να αντιδράσουμε δυναμικά. Λέμε «όχι» στα διόδια, «όχι» στο ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού. Οι δρόμοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας είναι τα εργαλεία ανάπτυξης, που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση. Θα υπάρξει μια δυναμική αντίδραση και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία μετωπικών σταθμών διοδίων. Αυτό που λέγαμε ως παράταξη εξ αρχής και το υπενθυμίζω, είναι ότι τα διόδια θα πρέπει να κατασκευάζονται στις εισόδους – εξόδους της χώρας. Είμαστε σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους της «Εγνατίας Οδού», ώστε να ορίσουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης», σημείωσε από την πλευρά του ο Άρης Βέρρος.

Οι προτάσεις του Βαγγέλη Παππά

«Η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, άρα απαιτούμε ευρωπαϊκά διόδια. Ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, να ισχύει κι εδώ. Για να βάλεις διόδια, πρώτα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ασφαλείς δρόμους, όπως προϋποτίθεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, τέτοιοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Λέμε «όχι στα διόδια». Διόδια πρέπει να μπαίνουν μόνο στις εισόδους και εξόδους της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιοι είναι με την Καβάλα και ποιοι όχι. Να λένε «ναι» στις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά να μην μεταφέρουν τις αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο. Σε ό,τι αφορά την συνάντηση, βγήκε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της κάθε παράταξης, που όρισαν οι επικεφαλής, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων. Η κινητοποίηση θα γίνει πριν τη νέα απόπειρα δημοπράτησης από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» στον Άγιο Σίλα. Ο χώρος θα ανακοινωθεί προσεχώς. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, ώστε να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα προς το κέντρο ότι η Καβάλα δεν μπορεί να έχει διόδια έξω από την πόρτα της. Πρότεινα δε, να δοθεί και μια μουσική εκδήλωση, ώστε μαζί με την αγωνιστική διαδήλωση, να υπάρξει και μια ψυχαγωγική εκδήλωση», επισήμανε από τη μεριά του ο Βαγγέλης Παππάς.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Ποτόλια

Τέλος, ο Χρήστος Ποτόλιας υπογράμμισε: «Η δίκαιη ανάπτυξη, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα πατήσει πάνω στα πτώματα των εργαζομένων. Στην ατζέντα αυτή είναι και η ιδιτωικοποίηση της Εγνατίας Οδού με μεγάλη προίκα τα διόδια. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» λέει «όχι» στα διόδια και φυσικά «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της «Εγνατίας Οδού». Δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά διόδια. Οι δρόμοι αυτοί χρυσοπληρώθηκαν από τους πολίτες από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη στα καύσιμα και τους φόρους. Πρέπει να αγωνιστούμε. Καλές είναι οι προσπάθειες σε επίπεδο δήμων, όμως πρέπει να υπάρξει αντίσταση από τους εργαζόμενους και την οργάνωσή τους στα σωματεία. Αν δεν μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι, δεν θα γίνει τίποτε στη σωστή κατεύθυνση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...