Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άγνωστο αν ο «Ζορμπάς» θα επηρεάσει την περιοχή μας

Ημέρα:

spot_img

Ασαφές παραμένει το κατά πόσο θα επηρεάσει την Π.Ε. Καβάλας ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», ο οποίος πλήττει στην παρούσα φάση τη νότια Ελλάδα.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο Kavala Web News ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια, αν ο «Ζορμπάς» κινηθεί προς την πλευρά της Κωνσταντινούπολης, θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες και την περιοχή μας την Κυριακή προς τη Δευτέρα.

«Είναι ένα πολύ δυναμικό αίτιο και η κίνηση του είναι απρόβλεπτη κατά κάποιο τρόπο. Το Σάββατο (29/9) θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για την περιοχή μας»

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Σταύρος Κιβράκης, υπάρχουν κι άλλα σενάρια που δείχνουν τον κυκλώνα να κινείται πιο νότια, οπότε στην περιοχή μας η συμπεριφορά του θα είναι επιδερμική κι αν υπάρχουν κάποια φαινόμενα αυτά θα είναι ασθενή.

«Δεν μπορούν ακόμη και οι μετεωρολόγοι να προβλέψουν πως θα κινηθεί ο κυκλώνας. Είναι ένα πολύ δυναμικό αίτιο και η κίνηση του είναι απρόβλεπτη κατά κάποιο τρόπο. Βέβαια το Σάββατο (29/9) θα ξεκαθαρίσει η εικόνα για την περιοχή μας. Το καλό είναι ότι ο κυκλώνας όσο κινείται εξασθενεί. Οπότε και να μας πλήξει, η δυναμική του δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που συμβαίνει στη νότια Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

«Χρειάζεται προσοχή γενικότερα, διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από το καλοκαίρι προς τον χειμώνα. Μπορεί να εκδηλωθούν φαινόμενα από το πουθενά και γενικά μπορεί να ανακύψουν πλημμυρικά φαινόμενα…»

«Όσον αφορά τον μηχανισμό μας είμαστε σε ετοιμότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Όμως το κομβικό σημείο είναι ο ίδιος ο πολίτης. Αν δεν συμμετέχει, δεν μπορούμε να τον προστατεύσουμε. Θα πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεσή μας σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται προσοχή γενικότερα, διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από το καλοκαίρι προς τον χειμώνα. Μπορεί να εκδηλωθούν φαινόμενα από το πουθενά και γενικά μπορεί να ανακύψουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν αποκλείεται και το Σάββατο να έχουμε κάποια ασθενή φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα που θα είναι τα «απόνερα» του συστήματος που θα πλήξει την κεντρική νησιωτική χώρα. Εμείς είμαστε στις παρυφές αυτού του συστήματος», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Στα μέσα Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. για τον χειμώνα – Ήδη είναι σε εξέλιξη η σχετική προετοιμασία

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με την προετοιμασία για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και το πότε περίπου αυτή θα πραγματοποιηθεί, ο Σταύρος Κιβράκης απάντησε: «Το Σ.Ο.Π.Π. συνεδριάζει συνήθως αρχές Νοεμβρίου, όμως θα υπάρξει καθυστέρηση, γιατί φέτος έχουμε και το 6ο διεθνές συνέδριο Πολιτικής Προστασίας στην Κοζάνη, στο οποίο και θα συμμετάσχουμε. Ενδεχομένως εκεί να αποσαφηνιστεί η νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Το Σ.Ο.Π.Π. θεωρώ ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Η προετοιμασία όμως γίνεται ήδη από τώρα. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που έχει ευθύνη για τον αποχιονισμό και για τις πλημμύρες ετοιμάζεται, ενώ υπάρχει ήδη επαφή και με τους δήμους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...